1000km oldu Bakım Lazım mı

2200de aldığım motor 3200e geldi ne bakım ypatırmalıyım ilk aklıma gelen zincirin temizlik tekrar yağlanmasına 500tl fiyat çektiler fiyat algım olmadığından bilmiyorum ama yüksek ihtimal ypatıracağım önceki sahibi 2.1lt yakarken ben 3.3 altı göremedim belki zincirin etkisi vardır bilmiyorum

Hangi motoru kullanıyorsun? kullanım kılavuzuna bakabilir ya da yetkili servisi arayabilirsin. hangi kilometre aralıklarında bakım yapılması gerektiği orada yazar veya servis sana söyler

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Zincirin kendi kaç para ki 500 lira temizliğine alıyormuş 🙂

Zincir temizliğini falan motorcu adam kendi yapar, basit şey bunlar.

Zinciri 250-300 km de bir yağlasan iyi olur ve bunu kendin yapmalısın , temizlikte çok zor değil , bir fırça 200 ml mazot yeterli yada otomatik zincir yağlama taktır..

Zincirin ucuz olabilir uğraşmaya değmez değişirim sık sık diyebilirsin ama bakımsız zincir kopabilir , ciddi tehlike yaşayabilirsin Allah göstermesin..

Biran evvel zincir temizleme ve yağlama işini öğrenmelisin. Forumda bununla ilgili bir sürü başlık açıldı. Onları bulup okuyabilirsin. Zincir temizleme ve yağlama işi sürekli gerekecek, her seferinde birilerine 500 TL verirsen 2-3 ayda motosikletten soğursun. Çok kolay bir işlem. Araştır, dene, baktın olmuyor, bu işi yapamayacaksın; o zaman motosikletini sat kendine bir scooter al onu kullan.
Onun haricinde düzenli olarak motor yağı, yağ filtresi değişimi bakımları var. o bakımın sıklığı marka modele göre değişir. Senin motosikletinin kitapçığını bulup oradan öğrenebilirsin. Talimatlara göre bakımları düzenli takip edersin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ipone extreme chain - road ya da benzeri marka bir zincir yağı al, her 500 ya da 700km'de bir motoru orta ayağa alıp vitesi boşa alıp motor çalışmazken arka tekeri elle çevirip zincirin iç tarafından zincir bir tur dönecek şekilde döndürüp spreyi sıkarsan yeterli olur. motoru yıkayınca ya da aşırı yağmurda sürünce de sonrasında yağla.
bu yağlama işini yola çıkmadan önce değil de sürüşten sonra motoru parkedince yaparsan sıcak zincir üzerinde yağ daha iyi tutunur, sabaha kadar o şekilde bekler, yağ sıçraması olasılığı azalır. hemen sürüş öncesi yağlayınca yağ zincire tam işlememiş olabiliyor daha çok yağ sıçrayabiliyor.

motul c4 de olabilir, o da kaliteli bir sprey yağ. sprey yağ çok pahalı bir şey de değil, bir kutu almıştım bir buçuk yıl olacak daha bitmedi.

Hangi motoru kullanıyorsun? kullanım kılavuzuna bakabilir ya da yetkili servisi arayabilirsin. hangi kilometre aralıklarında bakım yapılması gerektiği orada yazar veya servis sana söyler
bilgi isteyip de motoru falan söylememek yeni moda.
Honda cb250r 2024 model
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zincirin kendi kaç para ki 500 lira temizliğine alıyormuş 🙂

Zincir temizliğini falan motorcu adam kendi yapar, basit şey bunlar.
hiç bilmediğim için sordum tanıdıktı bu fiyatı çeken ayar falanda yapılacak dedi kendim nasıl yapacağım

ipone extreme chain - road ya da benzeri marka bir zincir yağı al, her 500 ya da 700km'de bir motoru orta ayağa alıp vitesi boşa alıp motor çalışmazken arka tekeri elle çevirip zincirin iç tarafından zincir bir tur dönecek şekilde döndürüp spreyi sıkarsan yeterli olur. motoru yıkayınca ya da aşırı yağmurda sürünce de sonrasında yağla.
bu yağlama işini yola çıkmadan önce değil de sürüşten sonra motoru parkedince yaparsan sıcak zincir üzerinde yağ daha iyi tutunur, sabaha kadar o şekilde bekler, yağ sıçraması olasılığı azalır. hemen sürüş öncesi yağlayınca yağ zincire tam işlememiş olabiliyor daha çok yağ sıçrayabiliyor.

motul c4 de olabilir, o da kaliteli bir sprey yağ. sprey yağ çok pahalı bir şey de değil, bir kutu almıştım bir buçuk yıl olacak daha bitmedi.
orta sehpa yok motorumda nasıl yapacağım bu işlemi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Honda cb250r 2024 model

hiç bilmediğim için sordum tanıdıktı bu fiyatı çeken ayar falanda yapılacak dedi kendim nasıl yapacağım

orta sehpa yok motorumda nasıl yapacağım bu işlemi
orta sehpa yoksa arka tekeri havada tutacak aparatlar var, adı aklıma gelmedi, onlardan kullanmanız gerek.

Bazı şeylerin kullanıcı tarafından yapılması gerektiği, hatta bunların yapılmazsa garantinin bile sonlanabileceği veya sorumluluk alınmayacağı hemen her aracın kullanım kılavuzunda yazar. Lastiklere hava basmak, zincir temizlemek, aracın yıkanması temizlenmesi, yağlanması gereken yerler, yağ antifriz hidrolik seviyesi kontrolü vs. genellikle kullanıcı sorumluluğundadır(yıllardır araba kullanıp kendini otorite sanan adamların lastiklere hepsine 35 basıyom geçiyom tarzı söylemlerini çok duydum). Yapmanız gerekenler de her araçta kullanım kılavuzunda belirtilmiştir, bunları okuyup doğrusu öğrenip her aracı kendi özelinde baz almanızı öneririm.

Yok eğer hiçbişeye elinizi sürmeyip para vererek yaptıracak olursanız sonunda bunun geri dönüşü, dolayısıyla size geri dönüşü kötü olacaktır. Kimse kimsenin aracına kendi malına baktığı gibi bakmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar