1000km 2. yağ değişimi

bugun motorun 2. yağ değişimini ettirdim yağ olarak ıpone yağ koydurdum fakat vitesler cok zor gectigini söyledim motor rödaj dönemindedir daha alısmadı dedi e zaten vitesler rahat geciyordu 500km yağı değiştikten sonra zorlanmaya basladıgını söyledim biz ayarlıcaz debriyajı rahat gecer dediler fakat halan zor geciyor

evet motul marka kattırıcaktım servis ıpone daha iyisi oldugunu söyleyince onu doldurttum

Motor çok ısınınca mı vites geçişleri zorlaşıyor yoksa soğuk olunca da mı vites geçişleri zorlaşıyor

yag süzgecini temizledilermi?
süzgec (yada filtre) kirli ise yaglama az olabilir buda vites gecişlerini sertlestirir

Burdsn ne çıkarabiliriz benimde ısınınca vitesler zor geçiyor soğukken çok iyi
Bende de aynı sorun olduğu için biliyorum yazın 10w40 yağ motor için ince geliyor yazın zaten hava sıcak motorda şehir içinde çok ısındığı için motor yağı su kıvamına geliyor haliyle vites geçişleri sertleşiyor bunun için daha kalın yağ kullanılmalı mesela 15w40, 15w50 gibi

motor sıcakkende aynı boşa suan hic atmıyor gecmiyor bile tezgahta iken atıyor sadece ilk aldıgımda motoru 500km ye kadar hic bişeyi yoktu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar