panigale al
Eski bir 2008 1000rr kullanıcısı olarak. 2008 ve üstü kasalarda yabancı dergilerde 2-3 yıl üst üste hep 1000rr birinci seçildi. Ama 2011 den sonrasını bilmiyorum.
İçlerinde iyi ivmelenen 1000 lik cbr1000rr dır. Son hızı zx10r dan biraz düşüktür.
R1 ise testlerde 4 japon arasında hep sonuncu geliyordu. Kullanılabilirlik, geri bildirim, viraj , tork ve roll de 1000 rr gerçekten iyidir.
Ama debriyaj taşı sesleri ve yag yakma gibi problemleri vardır. Bunlar önemli degilse honda ilk tercihiniz olmalı bence.
Piyasasının ucuz olmasının nedeni ise bu problemlerdir. Standart kullanıcılar 1000 liklerin arasındaki farkları anlayacak kadar tecrübeli degil ve motosiklet kültürleri o kadar yeterli olmadığı icin daha somut problemler üzerinden kıyaslama yapabilirler. Ve bu nedenle 1000 rrı eleştirenler çoktur. (yag yakması, debriyaj sesi gibi)
Tıpkı 97-98 model toyota corollaların 2001 model corolla vvti lardan daha güzel sanılması gibiaslında işi bilen adam vvti corollanın her yönden daha iyi oldugunu bilir. Fakat 2001 kasalar cok kisa süre üretildigi icin piyasa da azdır. Bu nedenle saglamligi ve sorunsuzlugu az kisi tarafindan bilinir.
Türk milleti olarak komiğiz malesef. Örneğin; ''abi bizim Ahmet abi anlattı 1000rr debriyaj sesi yapıyormuş hiç güzel degil sakın alma '' gibi![]()
Tabi bizim Ahmet abi pistlerde pegleri eriten test pilotlarından çok daha iyi bir inceleme yapıyor ya debriyaj sesi yüzünden 1000 rr hemen sonuncu oluverdi
Bu arada benim şuan kullandığım bir scooterım birde nakedım var ve ikisi de yamaha. Yani sakın kendi kullandığı markayı övüyor gibi algılanmasın.
Abi böyle konulura sadece yazılan yorumları okumak için giriyorum insanlar gerçekten çok zekice komik şeyler yazıyor burada favori mesajı yazan arkadasım ; huceyn nin mesajı kendi kendime güldüm işyerinde deli muamelesi yapıyorlar artık bana