1000 km olmadan arıza.

Merhabalar. Rks Blackster 250 aldım temmuzun başında. Şu an 900 km'deyim. Motor hareket halindeyken(2 saniyede bir) tekleyip duruyor. Gaz açamıyorum. Araba sollayamıyorum. 5. vites 80 km'ye ulaşınca biraz sonra stop ediyor motor, kenara çekiyorum aç-kapa yapıp aynı şekilde tekleye tekleye yol alıyorum. Sizce neden olabilir?

Benzin düşük kalite olabilir / hava yakıt ayarı kaçmış olabilir / ateşleme bobini buji piposu kabloları ısıdan dolayı gevşiyor temazsızlık olabilir / karbüratöre pislik yada tıkanma söz konusu olabilir yine şamandra takılı kalmış olabilir , olabilirde olabilir , motorunuzun başlığındada aynı soruyu sorun belki kronik ir durumdur

merhaba Carbondioxid' e artı olarak benzin depo kapagını açık şekilde bırakarak denermisin?(dikkatli şekilde)

Jigle ne durumda ? Sıfır aldıgımız moyorunda 1 kademe acık teslim etmişti servis benzin aldım ondan sonra motor gaz yememeye teklemeye ve stop etmeye basladı bşrde baktım rolanti olması gerekenden yuksek jigleye baktım 1 kademede duzelttım devam ettim

Jigle ne durumda ? Sıfır aldıgımız moyorunda 1 kademe acık teslim etmişti servis benzin aldım ondan sonra motor gaz yememeye teklemeye ve stop etmeye basladı bşrde baktım rolanti olması gerekenden yuksek jigleye baktım 1 kademede duzelttım devam ettim
jikle nedeniyle boğulma yapabilir

Eğer elektrik kesintisi gibi ise yan ayaklık müşürününden olabilir. Müşürü iptal iptal edin ve deneyin. İptal için yan ayaklık müşürüne giren fişi çıkarıp fişi kendi içinde kısa devre yapın. Sorun çözülürse, müşür arızalı demektir. Müşürü değiştirince sorun çözülür. Ama önce dediğim işlemi yapıp deneyin. Selamlar.

km olarak mümkün gözükmesede benzin filtrenide bir kontrol et istersen tıkanmış olabilir bu arada motor rolantide düzgün çalısıyormu?

Elektriksel arızadır %90 tesisatını bi kontrol ettir sağlam bi ustaya bidahada Honda'dan şaşma "Honda kısmı sadece bi öneri " :)

Motosikleti
'08 GTR 1400
Blackster 250 enjeksiyonlu bir motosiklet, yani bahsettiğiniz çoğu ihtimal ortadan kalkıyor.

Dostum dediğin gibi daha 900km'desin; aldığın yere götürsene

Neden uğraşıyorsun ki motoru yeni almışsın arıza yapmış aldığın yere götür halletsinler

Aldığım yere götürüyorum zaten. Usta benden daha çok görüyor motoru :) Fabrikadan haber bekliyoruz arıza ile ilgili.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------

km olarak mümkün gözükmesede benzin filtrenide bir kontrol et istersen tıkanmış olabilir bu arada motor rolantide düzgün çalısıyormu?

Rolantide problem yok. Viteste gaz verdiğin zaman tekliyor.

Mersin İl Temsilcisi
sanki karbüratör ayarı, ya da ateşleme..
ama sanki motor boğuluyorsa benzin ya yoğunluktan ya da ateşleme eksikliğinden yanamıyordur..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar