1000 km kaza yok

Motosiklet sürmek dikkat ister ister 10.000 km yada 50.000 km tecrüben olsun ama bu kaza yapmayacağın anlamına gelmez. Dikkatli olduğun sürece sıkıntı yok

Ilk 1.000 km ben de kazasiz gecip rodaja girmeyi takiben 1.100 civariydi bir dalginlik sonucu yokus asagi bir sokaga donerken dengeyi koruyamayip motoru dusurdum. Cok agir cekim ve komik bir dusustu ama dustum işte. Arkadaslarin dedigi gibi bunun km.si olmaz her zaman uyanik ve temkinli olmak lazim.

Vt750 ile başladım, 14000 km oldu. Çok şükür kaza yok. Ama biliyorum ki birgün bende düşeceğim. Çünkü düşmüş olan ve düşecek olan motorcu vardır. O yüzden hiçbir zaman aşırı özgüvene saplanmamak gerekir. Bazen korku en iyi frendir.

Bu konuya gider diye düşünüyorum.Eskiden uzakdoğuda Samurai'ler kendilerini devamlı savaşta usta olmak için geliştirirlermiş. Sürekli çalışır ve en iyi olmayı hedeflerlermiş. Ancak bir Samurai'ın ölümüde en büyük benim kimse beni yenemez dediği anda gerçekleşirmiş. Ben bundan çok etkilenmiştim,belki birşeyler çağrıştırmıştır sana.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:14 ----------

Vt750 ile başladım, 14000 km oldu. Çok şükür kaza yok. Ama biliyorum ki birgün bende düşeceğim. Çünkü düşmüş olan ve düşecek olan motorcu vardır. O yüzden hiçbir zaman aşırı özgüvene saplanmamak gerekir. Bazen korku en iyi frendir.

Hocam Allah kaza vermesin. Her zaman böyle bir risk var ama ona göre hareket edersek bu oran en aza iner. Her zaman öğreneceğimiz birşeyler var.
Ben hep öğrenci kalmayı umuyorum,öğrenmenin sonu yok :) (Ben iyi şöförüm bana birşey olmaz mantığına girmemek gerek.)

He iyidir. Aferin sana.

Bu forumda konuların kalitesi iyice düşmeye başladı. Moderatörlerin duruma el atması faydalı olur.

Hiç kusura bakma dostum ama bu nasıl bir sorudur, bu nasıl topicdir. Bu zeka seviyesiyle motor kullanıyorsan 1000KM de kaza yapmaman büyük mucize.

Yine de sana cvp verim. Ne zaman ki ben bir daha motora binmiyeceğim emekli oluyorum dedin, bak kaç kilometre kullanmışsın, hiç kaza da yapmamışsan, sorununun cevabı çok iyi hatta mükkemmel olacaktır.

Selametle Kal

Bu gibi bi kriter hiç bi şeyin göstergesi olamaz. 100 bin km. deneyimden sonrada..karşı tarafın hatası kaynaklı oluşan bir kazaya karışabilirsin. 1000 km. boyunca senin yaptığın hata kaynaklı kazaya karışmış olmaman, kaza yapmamış olmanda hiç bişey ifade etmez. Çok düşük bi km 1000 km. 1000 km. yi çarşı pazar 1 sene gezsen..hiç teme..otobana..d-100 e çıkmadan..trafiğe girmeden yaparsın zaten.

Yani 1000 km. yol yapmışsın..ve hiç kaza yapmamışsın. Ok. o zaman sen güvenli ve bilinçli motosiklet kullanabilecek seviyede deneyimli bir sürücü olmuşsun..asla diyemeyiz. Bunu konuşabilmek için yol deneyimin 1000 km. değil, çok daha yüksek rakamlar olmalı diye düşünüyorum.

Tüm tescizat bizi yumurtanin peceteye sarilmasi kadar korur yazisina katilmiyorum sadece, 60-70 km hiza kadar hayatta kalmamizi saglar . hatta bir videoda adamin üzerinden araba gecmistide kaski olduğu için kurtulmuştu.
İkarus sendromu bendede başladı, " hic kazan yok hihi " dediğim gün bir transite arkadan gömdüm hem de suçlu bendim. Allahtan dusmedim
Sen yine iyisin.
Ben 3500km tecrübem varken istanbuldan trabzona gittim. Herşey süper. Yayladan o daracık kıvrımlı yollardan inerken motorun arka tekeri mıcıra kaptırıp slow motion düştüm fakat 100metre uçurumun 30cm dibinde durdu motorun tekerlekleri :)

demekki hala motorcu olamamşın :) ben ilk hafta o heyecanla mıcırlı virajda 80 90 la dönerken yoldan çıktım baktım duramıyorum motoru attım o gitti ben kendimi attım aşağıya :) onun dışında 5 6 senedir allaha şükür kazam yok...allah kimsenin başına kaza bela vermesin.

1000 km dusmemis olman suan senin icin guzel.ama bu ozguveni "artik ben oldum" olarak dusunursen kotu.
"Bu sekilde dikkatli kullaninca cok riskli degilmis o zaman hep bu sekilde kullanayim " diye dusunmen gerekir :)

İlk kazamı 8000de yaptım tam koruma giymeseydim ne olurdu bilmiyorum köprücük kemiği ile kurtarmıştım e5 kenarındakilerin ayağa kaltığımda tam korumalı nasıl kalktı dediklerini hatırlıyorum.

PIQREnM.gif

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir motorcu atasözü der ki:
''Hiç düşmemiş motorcu yoktur henüz düşmemiş motorcu vardır''

Bu lafı söyleyen Ata'da iyi halt yemiş yani.
Millet kaza yapacagi günü düşünmekten paronayak olur zaten kaza yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar