tenerenin daha az tükettiğini duymuştum hep ama bu hesaba göre vstrom dan fazla tüketiyor..
kullanım nasıl, gerçi düşünmüyorum ama mt07 ciler gibi gazlaıyormusun sürekli

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------
bunu sorduktan sonra gördüm...sakin kullanıma göre kıyaslarsak vstrom 18 litre ile rahatlıkla 520-550 km gidiyor..
tenere ile f650 menzil olarak yakın diye biliyordum ama f650 den de çok geride kalıyor demekki..
Ben orada cümleyi baya yanlış kurmuşum ya kusura bakmayın
100 -120 -130 a kadar 600 km rahat gidiyor ama basarsak yani 140 - 150 den sonrası ki zaten tenerenin son hızı 178 falan o zaman 500 km lere düşüyor.
Bu arada bu benim kendi ölçümlerim. Bunu ölçerken artçılı ve 3 çanta ağzına kadar doluydu. Birde ben motoru düşük devirlerde kullanmayı pek sevmiyorum normalde 100 - 120 ile giderken 5. vites yerine ben çoğu zamanda 4 te kullanıyorum. Bunlar tabi yakıta etki ediyor. Bu arada ciddi anlamda az yakıt harcamak için uğraşanlardan ise şöyle yorumlar var. Ben denemedim denememde sıkılırım yolda
" elinizin ayarını bilirseniz artçılı uzun yolda 4,13 e kadar gördüm "
" şehir içerisinde 0,18 - 0.19 kuruş yakıyorum. şehir dışı sürüşümde 0,15 - 0.16 kuruşa kadar indirdim.Ortalama 4 bin devir de 100 km sabit hız ile "
Ayrıca biz çok fazla köy yolu kullandık bundan dolayıda benim yakıt tüketimim artmış olabilir. şehirler arası ana yol dümdüz , sağdan yavaş yavaş git viraja girdin çıktın yavaşladın hızlandın derdide olmadığı için yakıt tüketiminide azaltabilir.
3700 km yol yaptık toplamda 750 tl benzin parası tuttu eve girdiğimde depom ağzına kadar doluydu. 17- 20 kuruş civarları yapıyor ortalama. Bakma ya bende az yakmışım pek bişi yakmamışım