Kulağa gülünç gelecek bir veri ile geldim size
125cc bir çinli ile (Arora MT125)
100km'de 4-4.5 lt benzin tüketiyorum
Hocam ş.dışı ortalama 110-120 gibi seyir hızlarında nasıldır sizce?Güncelleme: 2023 V-Strom 650 XT(L7) Şehir içi: 5.2-5.6LT (Pompa değeri-Tripmetre değeri)
Koruma demiri, orta boy TopCase, orjinal cam ama deflektör takılı, 100 kg aragaz seven sürücüsü mevcuttur.
Soru muhatabı ben değilim ama bende de aynı nesil (2022) V Strom var. Şehir içi efendi kullanımda 4,5 l/100km yaktırıyorum. 110-120 gibi oldukça sakin şehir dışı kullanımda ort. 4,9l'yi geçmezsiniz (hatta bunun altı da çok mümkün!) diye tahmin ediyorum. (Ama yaramazlık yasak...)Hocam ş.dışı ortalama 110-120 gibi seyir hızlarında nasıldır sizce?
Sana şöyle >= 1.000cc bir sport touring lazım. O zaman aynı yakıtla daha hızlı ve konforlu gidersin.Motorda 220 kadran var. Pazar günü ilk defa ibreyi en aşağıya indirdim. Redline başlangıç kısmına 1000 devir daha vardı. Motoru kucağıma almayacağımı bilsem biraz daha giderdim. İçti mübarek, benzini.
Cevap için teşekkürlerSoru muhatabı ben değilim ama bende de aynı nesil (2022) V Strom var. Şehir içi efendi kullanımda 4,5 l/100km yaktırıyorum. 110-120 gibi oldukça sakin şehir dışı kullanımda ort. 4,9l'yi geçmezsiniz (hatta bunun altı da çok mümkün!) diye tahmin ediyorum. (Ama yaramazlık yasak...)
12k kmdir kullanıyorum kmde 2 liradan az yaktıramadım uzun yolda bile kaçla gidiyorsunuzD400'ün ekranında 1 litre ile kaç km gideceğin yazıyor. düz yolda düşük devirde 1 litre ile 38 km ortalama yazıyordu. bana dogru gelmedi bu.
Hesabıma göre 100 km'de 3.5 litre yakıyorum.
İstanbul - Akyarlar - İstanbul (İstanbul - İzmir arası otoban) 5,3 l/100km ortalama ile sürdüm geçen sene. (Rüzgâr çok etkili; İstanbul'a dönüşte 5,9 yakmıştım, Bodrum'a gidişte 4,7 idi...)Cevap için teşekkürlerŞ.dışı daha mı çok yakıyor hocam?
Çok teşekkürrİstanbul - Akyarlar - İstanbul (İstanbul - İzmir arası otoban) 5,3 l/100km ortalama ile sürdüm geçen sene. (Rüzgâr çok etkili; İstanbul'a dönüşte 5,9 yakmıştım, Bodrum'a gidişte 4,7 idi...)