100 KH Viteslere Geçmiyor

Arkadaşlar ilk topic acısım kusura bakmayın inşallah doğru yere yazdım ama soyle bi sorunla karsı karsıyayım mondial 100 kh vitese geçmior
zorlayınca carr diye ses geliyor. Ben debriyaj balatasının bittiğini düşünüyorum
Oyle ise masraf nedir? Şimdiden teşekkürler MT üyeleri.

Aynen dediğin gibi debriyaj balatan bitmiş. Parça parası 30 tl işçilik 15- 20 civarı alırlar diye tahmin ediyorum Yani toplam maliyet 50 tl civarı

debriyaj balatanı değiştirmeden once vites pedalının boşluğuna baktınmı çok az bi boşluk olması gerekir aşağı doğru ve yukarı doğru .boşluk çoksa vitese geçmez zorlanır. boşluk yoksa debiriyaj kacırır veya rulmanı çok çabuk bozulur

100 kh viteslere geçmiyorsa vitesleri 100 kh ye geçri :mrgreen: şaka bir yana debriyaja baktırmanda fayda var motosikletini dr'a (servise) götürmen yerinde olur. umarım sorunun çabuk çözülür.:)

teşekkürler bilgiler için.Ama motor henüz 11,000 de eminsiniz değil mi oraya 50 lira sıkıştığından?

senin durum balatalardan farklı gibi vites hilallerinde gibi sorun. yada şanzuman kısmında bir sorun gibi

şimdi vites pedalına yarım bastığında yani balatayı ayıran boşluğu aldığında. motorun boşa takmış gibi oluyormu olmuyormu. yani vites kolundaki debriyaj ayırıyormu.ayırıyorsa balatan sağlamdır. hem balatan bitse sen balatanın kaçırdığını anlarsın diye düşünüyorum

ne 50 lirası ya 20 liraya olur.hem motorun 11000 km de debriyaj balataları imkansız bitmez motoru çok zorlayıp balataları yaktıysan orasını bilemem.Ama bu motorların debriyaj ayarını çok sıkı yapılırsa içerden bi parça yerinde oynayabiliyor vites aksamı işlemiyor.ayrıca minik bir yay var oda zamanla kırılabiliyor.Senin motorun ;

balataları gittiyse : 20 tl
yay kırıldıysa : 15 tl
debriyaj ayırma parçası yerinden çıktıysa : 10 tl

nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun dersen bende 110 kf mondial var vites 4 te kalmıştı :mrgreen: motorun düzelince yaz buraya millet bilgilensin

senin durum balatalardan farklı gibi vites hilallerinde gibi sorun. yada şanzuman kısmında bir sorun gibi

şimdi vites pedalına yarım bastığında yani balatayı ayıran boşluğu aldığında. motorun boşa takmış gibi oluyormu olmuyormu. yani vites kolundaki debriyaj ayırıyormu.ayırıyorsa balatan sağlamdır. hem balatan bitse sen balatanın kaçırdığını anlarsın diye düşünüyorum

oyle oluyor da az daha basınca vitese girmiyor bildiğin debriyaja basılmamıs araba gibi

ne 50 lirası ya 20 liraya olur.hem motorun 11000 km de debriyaj balataları imkansız bitmez motoru çok zorlayıp balataları yaktıysan orasını bilemem.Ama bu motorların debriyaj ayarını çok sıkı yapılırsa içerden bi parça yerinde oynayabiliyor vites aksamı işlemiyor.ayrıca minik bir yay var oda zamanla kırılabiliyor.Senin motorun ;

balataları gittiyse : 20 tl
yay kırıldıysa : 15 tl
debriyaj ayırma parçası yerinden çıktıysa : 10 tl

nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun dersen bende 110 kf mondial var vites 4 te kalmıştı :mrgreen: motorun düzelince yaz buraya millet bilgilensin

işte ben de o yuzden balatam bitmemiştir diye düşündüm ancak balata bitse vitese geçer salarken çatırdar diye düşünüyorum yaptrnca yazacağım topic ölümsüz olsn :) birsürü kullanıcısı var:cat:

oyle oluyor da az daha basınca vitese girmiyor bildiğin debriyaja basılmamıs araba gibi

demek ki sen debriyaja bastığında ayak pedalından debriyajın ayırıyor
ondan sonra çatırtı gelmesi balatalarından değil

az daha basınca vitese girmiyorsa işte hilaller eğrilmiş olabilir

en başta 20-50 yağ koy motoruna bak gör baya düzelir motorun

vites pedalındaki boşluğu kontrol ettinmi. büyük mbi ihtimalle alt üst boşluk çok

demek ki sen debriyaja bastığında ayak pedalından debriyajın ayırıyor
ondan sonra çatırtı gelmesi balatalarından değil

az daha basınca vitese girmiyorsa işte hilaller eğrilmiş olabilir

en başta 20-50 yağ koy motoruna bak gör baya düzelir motorun

20-50 mi usta ne ettin :) tıra koymuorz ondan :)

vites pedalındaki boşluğu kontrol ettinmi. büyük mbi ihtimalle alt üst boşluk çok

boşluktan olduğunu sanmıyorum ya cünkü boşluktan olsa bas aşağı cık yukarı yay gibi gider gelir bizimki belli bi yerde gırç lıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar