%100 haklı kazada 38 gündür oyalama -eksper baskısı– bilgisi olan baksın

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Peki enflasyon hesabı yapılıyor mu? Yoksa 2 yıl önce ne ise o diyerek mi veriyorlar? Avukat ve mahkeme masrafları?
kaza yaptıktan sonra sisteme düşüyor zaten ve hukuk büroları sana ulaşıyor habire, avukatlar dava sonucunda kazanılan paranın belirli bir miktarını alma üzerine teklif veriyorlar, benim davama bakan avukat %15 ile çalışıyordu mesela. davadan kazandığım paranın %15 kadarını o aldı ve gerisini bana verdi.

2 yıl öncesi ne ise o diye verilmiyor, gecikme payımı enflasyon mu neyse işte hesaplayıp fazla veriyorlar.

Motosikleti
yok:(
kaza yaptıktan sonra sisteme düşüyor zaten ve hukuk büroları sana ulaşıyor habire, avukatlar dava sonucunda kazanılan paranın belirli bir miktarını alma üzerine teklif veriyorlar, benim davama bakan avukat %15 ile çalışıyordu mesela. davadan kazandığım paranın %15 kadarını o aldı ve gerisini bana verdi.

2 yıl öncesi ne ise o diye verilmiyor, gecikme payımı enflasyon mu neyse işte hesaplayıp fazla veriyorlar.
tüik'e göre hesap ediyorlarsa sıçtık

Ben 5 sene önce bir kaza yaptım tarak kemiklerim kırıldı . Ameliyat oldum vs %10 engel dediler tazminat verdiler , motorumu yaptırdılar , kaskın parası ayakkabının onarımı parası , pantalonun parası vs . hepsini aldım sorun çıkmadı dava daha uzlaşma aşamasında tamamlandı.
Bu olay çok uzun sürdü. Bugün servise mesaj attım size döndüler mi diye onlara da dönmemişler ama diyor çocuk ihaleye çıkmış heralde bizi arayıp motor hakkında bilgi istediler diyor. Bana onarım onaylandı diyorlar , motor ihaleye çıkıyor ne olduğu belli değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugün onarım için aradı eksper .Sovtaj çıkmadı sanırım dendi . Önerileriniz var mı ?

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
tüik'e göre hesap ediyorlarsa sıçtık
sen ne kadar çok kazanırsan onların kazanma payı da artıyor, o açıdan dolayı kazancı yüksek tutmaya çalıştıklarını tahmin ediyorum, tabi detaylı bilgim yok, avukat işleri yürütmek için vekalet istedi benden ve vekalet verdim, davaları da "uyapvatandaş" üzerinden takip etmiştim.

Motor onarıldı ancak sigorta henüz parayı yaptırmadı.Far in kırık fotoğrafını istiyormuş sigorta.Usta motoru alabileceğimi soyluyir nakitte de indirim yapıyor .Fatura vermemezlik yapabilir mi sonuçta araç sigortadan yapılıyor.Deger kaybı başvurusu yapacağım motosiklet için.

Motosikleti
FORZA
Ben de o sıkıntılı süreç içerisindeyim şuan 11 kasım 2025 de kaza yaptım geçen hafta pert değerimi söylediler ben de 25 bin TL fazlasını istedim hala geri dönüş bekliyorum dosyayı açalı 58 gün oldu

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
açık konuşmak gerekirse bunun pek bir etkisi olmuyor :)

bedeni tazminat davaları maalesef uzun sürüyor

Doğru bir savunma ve avukatla çok fazla etkisi oluyor. Yazışmaların tamamı yarı tebligat görevi görüyor. Bildirim yaptığın sürece o bildirimi işleme almak zorundalar. Görmedik etmedik savunmaları kanunda geçerlilik kazanmıyor.

Ne yazık ki mahkeme uzun sürüyor, ancak buna değiyor. Manevi tazminat ile çok daha fazlasını elde edebiliyorsun. (Örnekleri yaşandı)

Motosikleti
Dominar D250
Sigortaya yazılı olarak mutlaka haklarını kullanacağını belirt.

Doğru bir savunma ve avukatla çok fazla etkisi oluyor. Yazışmaların tamamı yarı tebligat görevi görüyor. Bildirim yaptığın sürece o bildirimi işleme almak zorundalar. Görmedik etmedik savunmaları kanunda geçerlilik kazanmıyor.

Ne yazık ki mahkeme uzun sürüyor, ancak buna değiyor. Manevi tazminat ile çok daha fazlasını elde edebiliyorsun. (Örnekleri yaşandı)

dava açarsan karşılığını artı yada eksi alırsın onunla ilgili bir şey demiyorum,

sigortaya yasal haklarını kullanacağını belirtmek herhangi bir şeyi etkilemiyor, "ok" deyip geçecekler :) süreç normal işleyişinde devam edecek senin dosyana önümüzdeki hafta bakacaksa yine önümüzdeki hafta bakacak, yani karşınızda çocuk yok yada şahıs işletmesi yok davadan korksun. hasar dosyalarının büyük çoğunluğunda zaten herkes bunu söylüyor dava açarım vsvs. hem de sizin davanızla sigorta uğraşmıyor ki bir sürü şirket avukatı var, siz dava açıp sonradan +bilmem ne kadar ödeme alsanız bile sigorta tarafının haberi olmuyor takip de etmiyor bu adam bizden ne kadar ödeme almış diye.

Herkese selam,

Motoru yaptırdım parasını aldık 150-160 bin rayiç demiş eksper raporunda .67700 hasar kaydı ile ağır hasarlı motor.Deger kaybı için 10000 lira yatiracakmis sigorta sizce bişey yapabilir miyim ? Varmı daha önce başına gelen :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar