100 cc ile 2400 km Hayaldi 2700 Km Gerçek Oldu (:

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/90505-100-cc-ile-2400-km.html

Merhaba Motosiklet Tutkunları

İstanbul/İzmit/Maşukiye Kartepe/Bolu Abant tabiat Parkı/Safranbolu/Safranbolu İncekaya Su Kemeri/Safranbolu Bulak Mencilis Mağarası/Boyabat Sinop/Ayancık Akgöl/Ayancıkl İnaltı Mağarası/Sinop/Durağan Sinop/Ilgaz Dağı ve Çankırı Oradanda Ankara ve İst da Biten Toplamda 2700 km lik Gezimi Tamamlamış Bulunuyorum

Öncelikle yola çıkmadan önce yaptığım hazırlıklardan bahsedeyim
İlk olarak motosikletimin herşeyini ama herşeyini çalışır vaziyette olup olmadığını kontrol ettim Örn: fren müşürleri devamında yağ göstergesinin çalışıp çalışmadığını Kontrol ettim.

Bana Göre Yola Çıkmadan Değişmesi gerekenler ve Değiştirdiklerim

Hava filitresini değiştirdim/Ön fren balatalarım durumu iyiydi ama Arka fren balatalarımı değiştirdim/Ön fren müşürünü değiştirdim/Ön amortsör yağını değiştirdim.

Yedek parça olarak yanıma aldıklarım
Varyatör dış kasnak+Somun/Debriyaj balatası+debriyaj tası/Kayış/Buji+buji başlığı/Fren ve Gaz teli olarakta bisikletçiden vites ve fren teli +elektrikçilerin kullandığı klemens temin ettim.

Motosikletim 2 Zamanlı Olduğu için 3 kutuda motor yağı aldım yanıma.

15 Haziran sabahı tüm hazırlıklar tamam ve 2400 km hedefleyerek yola çıktım.
dsci0053s.jpg

dsci0048s.jpg

dsci0056k.jpg

Fakat Yolda Kaldım. :cyclopsan
dsci0057d.jpg

Sağolsun Acayüp Nickli Eyüp Abi imdadıma yetişti.Problem Jcosta Varyatörden Kaynaklanmış Orjinal varyatörünü taktık akşam üstü 16:00 sularında Gel Vazgeç bu işten gitme gibi ikna çabalarına rağmen tekrar yola çıktım,:) Durmak yok yola devam.
dsci0065v.jpg

İstanbuldan başlayan gezimin ilk durağı İzmit/Kartepe oldu.
dsci0069y.jpg

dsci0077l.jpg

Kartepede 1 gece konakladıktan sonra sabahında güzel bir kahvaltı beni bekliyordu. :)
dsci0093b.jpg

Kahvaltı sonrasında hava yağışlı ve sisli olmasına rağmen Kartepenin zirvesi kabul edilen TRT Vericisine kadar çıkmaya kararlıydım.
dsci0157a.jpg

dsci0104io.jpg

dsci0106f.jpg

dsci0107j.jpg

dsci0108o.jpg

dsci0109.jpg

dsci0111e.jpg

dsci0126i.jpg

dsci0136a.jpg

dsci0149w.jpg

dsci0155a.jpg

dsci0168k.jpg

dsci0170eb.jpg

dsci0171y.jpg

dsci0172t.jpg

dsci0173b.jpg

dsci0174.jpg

TRT Vericisine ulaşamasamda Kayak teleferiğinin zirvesine varmış oldum
dsci0165j.jpg

dsci0167i.jpg

Kartepeden inerken Maşukiye
dsci0191.jpg

Zirveden inerken baktım öğlen olmuş,Tekrar çıktım yola hedef Bolu
dsci0199f.jpg

Akşam 19:00 Sularında indim boluya
dsci0343u.jpg

Gece güzelce dinlendikten sonra Aban tabiat parkına gitmek üzere yola çıktım.
dsci0206k.jpg

dsci0314.jpg

dsci0214bp.jpg

Abant Gölünün kenarında güzel bir kahvaltıdan sonra Gölün etrafını motorsikletle turladım.
dsci0234y.jpg

dsci0235a.jpg

dsci0241u.jpg

dsci0243.jpg

dsci0244v.jpg

dsci0248.jpg

dsci0260r.jpg

dsci0294f.jpg

dsci0252u.jpg

dsci0310g.jpg

dsci0280n.jpg

dsci0294g.jpg

dsci0263y.jpg

dsci0279f.jpg

Abanttan sonra Yedigöllere gitmek üzere yola çıktım
dsci0330d.jpg

dsci0326d.jpg

Yaklaşık 20 km kadar yol gittikten sonra yakıt sıkıntısından ve havanın bozmasından dolayı Yedigöllere gidemedim bolu merkeze geri döndüm.
dsci0319v.jpg

Bir gece daha boluda konakladıktan sonra ertesi sabah Safranboluya gitmek üzere yola çıktım.
dsci0350jj.jpg

Bu arada Km 8000 i geçmişti.
dsci0357o.jpg

dsci0361.jpg

Devamı 2. sayfada!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende bir anlam veremiyorum neden gözükmüyor :silent:

Son düzenleme:
Resimlerin direkt linklerini kullanmadınmı. İmageshake hesabına girip hepsini yeniden alman gerekebilir :) evyahhh

Imageshack bil inanmamış 100 cc ile o kadar kilometreyi 2 zamanlı motosikletle yapmanıza :mrgreen:

Tebrikler :cat: Resimler güzeldir eminim :)

Evet abi direk linkleri kullandım konu açarkende grafik ekle bölümüne yapıştırdım

dsci0157a.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:54 ----------

Resimleri upload ettim linkleride elimde fakat doğru yapmama rağmen burada neden gözükmüyor öğleden beri uğraşıyorum o kadar resimi yükleyecem diye :pr::pr::pr:

Son düzenleme:
Tabi İspatlayamıyorumya Gelin Üzerime :) :) :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:24 ----------

Sayfanın kaynağında resim linkleri var abi problem siteden kaynaklanıyor bence :silent:

Fotografların kendilerinin linkini değil imageshack linkini yapıştırmışsın.
Bir kısmını düzenledim. Devamı azsonra.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:39 ----------

Bu kadar fotograf tek sayfayı kaldırmaz , konu 2. sayfaya geçsin devam edelim...

uzunyol için söle motor lazım böle motor laızm diyenler iyi baksın ressimlere italyanlar vespa larla dünyayı geziyolar demekki türkiyedede olabiliyomuş sizi tebrik ediyor fotoğrafların açılmasını 4 gözle bekliyorum :cat::rendeer:

valla helal olsun sana arkadaş 100cc motorla nerelere gittin :cat:bende 400 cc motorvar bende çekiniyorum trabzona gitmeye artık senden cesaret aldım allah nasip ederse temmuz 13 ünde çıkacağim yola:queen:
paylaşımının için teşekkürler emeğine sağlık

şeref ilk gördüğüm yerde anlından öpeceğim seni... o motorla o kadar yol gittin ya helal sana... ilk buluşmaya gel de biraz maceralarını dinleyelim... :rendeer::rendeer:

100 cc ile büyük cesaret... yorulmadın mı scooterla? sonuçta uzun yolculuğa göre dizayn edilmiş bişey değil... ben ybryle bile yoruluyorsam günlük 700-800 km sonunda, senin pert olman lazım. günlük kaçar km yaptın? gerçi bu işin profesyonelleri günlük 500-600 kmnin geçilmemesini söylüyorlar ama...

celikay_41 uzunyol için söle motor lazım böle motor laızm diyenler iyi baksın ressimlere italyanlar vespa larla dünyayı geziyolar demekki türkiyedede olabiliyomuş sizi tebrik ediyor fotoğrafların açılmasını 4 gözle bekliyorum

Aslında Motosikletin ne marka ne model olduğunun önemi yok,Gezgin bir ruha sahip olmak yeterli. :)

ahmetusta61 valla helal olsun sana arkadaş 100cc motorla nerelere gittin bende 400 cc motorvar bende çekiniyorum trabzona gitmeye artık senden cesaret aldım allah nasip ederse temmuz 13 ünde çıkacağim yola
paylaşımının için teşekkürler emeğine sağlık

Tşk ederim resimlerin tamamı açılsa Gezi daha netleşecek.

şeref ilk gördüğüm yerde anlından öpeceğim seni... o motorla o kadar yol gittin ya helal sana... ilk buluşmaya gel de biraz maceralarını dinleyelim...

Sağolasın Tayfun Kardeşim İlk fırsatta buluşmaya katılacam.

ozgurakman 100 cc ile büyük cesaret... yorulmadın mı scooterla? sonuçta uzun yolculuğa göre dizayn edilmiş bişey değil... ben ybryle bile yoruluyorsam günlük 700-800 km sonunda, senin pert olman lazım. günlük kaçar km yaptın? gerçi bu işin profesyonelleri günlük 500-600 kmnin geçilmemesini söylüyorlar ama...

Yoruldum tabiyki ama güzel yorgunluktu benimkisi o Kadar yeri gezdim gördüm,Boyabbattan ankaraya 450 km gittim,2 gün dinlendikten sonrada ist a 500 km yol yaptım,Bol bol motosikletimi dinlendirdim :) tabi sayesinde bende dinlenmiş oldum.:cat:

Tebrik ederim. Ekonomik bir gezi olmuştur buna eminim. Tek garipsediğim bu tür uzun yollara insanların tek başlarına çıkması. Hem kaza vs. durumunda yalnız kalmamak lazım, hem de bu yollarda yanınızda bir yoldaş olsa sanki tadı daha çok çıkardı. Aksilikler olabilir, iki kişi baş edebileceğiniz sorunlarla tek kişi uğraşamayaiblirdiniz. Ama tebrik ederim bu kadar km. yapmış dönmüşsünüz, keyifli olmuşa da benziyor.

Adana İl Temsilcisi
fotoğrafların bir kısmını henüz göremesemde,yine de bravo.şahane manzaralar,tek başına keyifle yapılmış bir gezi.yüreğine sağlık.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar