- Konu Yazar
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/90505-100-cc-ile-2400-km.html
Merhaba Motosiklet Tutkunları
İstanbul/İzmit/Maşukiye Kartepe/Bolu Abant tabiat Parkı/Safranbolu/Safranbolu İncekaya Su Kemeri/Safranbolu Bulak Mencilis Mağarası/Boyabat Sinop/Ayancık Akgöl/Ayancıkl İnaltı Mağarası/Sinop/Durağan Sinop/Ilgaz Dağı ve Çankırı Oradanda Ankara ve İst da Biten Toplamda 2700 km lik Gezimi Tamamlamış Bulunuyorum
Öncelikle yola çıkmadan önce yaptığım hazırlıklardan bahsedeyim
İlk olarak motosikletimin herşeyini ama herşeyini çalışır vaziyette olup olmadığını kontrol ettim Örn: fren müşürleri devamında yağ göstergesinin çalışıp çalışmadığını Kontrol ettim.
Bana Göre Yola Çıkmadan Değişmesi gerekenler ve Değiştirdiklerim
Hava filitresini değiştirdim/Ön fren balatalarım durumu iyiydi ama Arka fren balatalarımı değiştirdim/Ön fren müşürünü değiştirdim/Ön amortsör yağını değiştirdim.
Yedek parça olarak yanıma aldıklarım
Varyatör dış kasnak+Somun/Debriyaj balatası+debriyaj tası/Kayış/Buji+buji başlığı/Fren ve Gaz teli olarakta bisikletçiden vites ve fren teli +elektrikçilerin kullandığı klemens temin ettim.
Motosikletim 2 Zamanlı Olduğu için 3 kutuda motor yağı aldım yanıma.
15 Haziran sabahı tüm hazırlıklar tamam ve 2400 km hedefleyerek yola çıktım.
Fakat Yolda Kaldım. :cyclopsan
Sağolsun Acayüp Nickli Eyüp Abi imdadıma yetişti.Problem Jcosta Varyatörden Kaynaklanmış Orjinal varyatörünü taktık akşam üstü 16:00 sularında Gel Vazgeç bu işten gitme gibi ikna çabalarına rağmen tekrar yola çıktım,
Durmak yok yola devam.
İstanbuldan başlayan gezimin ilk durağı İzmit/Kartepe oldu.
Kartepede 1 gece konakladıktan sonra sabahında güzel bir kahvaltı beni bekliyordu.
Kahvaltı sonrasında hava yağışlı ve sisli olmasına rağmen Kartepenin zirvesi kabul edilen TRT Vericisine kadar çıkmaya kararlıydım.
TRT Vericisine ulaşamasamda Kayak teleferiğinin zirvesine varmış oldum
Kartepeden inerken Maşukiye
Zirveden inerken baktım öğlen olmuş,Tekrar çıktım yola hedef Bolu
Akşam 19:00 Sularında indim boluya
Gece güzelce dinlendikten sonra Aban tabiat parkına gitmek üzere yola çıktım.
Abant Gölünün kenarında güzel bir kahvaltıdan sonra Gölün etrafını motorsikletle turladım.
Abanttan sonra Yedigöllere gitmek üzere yola çıktım
Yaklaşık 20 km kadar yol gittikten sonra yakıt sıkıntısından ve havanın bozmasından dolayı Yedigöllere gidemedim bolu merkeze geri döndüm.
Bir gece daha boluda konakladıktan sonra ertesi sabah Safranboluya gitmek üzere yola çıktım.
Bu arada Km 8000 i geçmişti.
Devamı 2. sayfada!
Merhaba Motosiklet Tutkunları
İstanbul/İzmit/Maşukiye Kartepe/Bolu Abant tabiat Parkı/Safranbolu/Safranbolu İncekaya Su Kemeri/Safranbolu Bulak Mencilis Mağarası/Boyabat Sinop/Ayancık Akgöl/Ayancıkl İnaltı Mağarası/Sinop/Durağan Sinop/Ilgaz Dağı ve Çankırı Oradanda Ankara ve İst da Biten Toplamda 2700 km lik Gezimi Tamamlamış Bulunuyorum
Öncelikle yola çıkmadan önce yaptığım hazırlıklardan bahsedeyim
İlk olarak motosikletimin herşeyini ama herşeyini çalışır vaziyette olup olmadığını kontrol ettim Örn: fren müşürleri devamında yağ göstergesinin çalışıp çalışmadığını Kontrol ettim.
Bana Göre Yola Çıkmadan Değişmesi gerekenler ve Değiştirdiklerim
Hava filitresini değiştirdim/Ön fren balatalarım durumu iyiydi ama Arka fren balatalarımı değiştirdim/Ön fren müşürünü değiştirdim/Ön amortsör yağını değiştirdim.
Yedek parça olarak yanıma aldıklarım
Varyatör dış kasnak+Somun/Debriyaj balatası+debriyaj tası/Kayış/Buji+buji başlığı/Fren ve Gaz teli olarakta bisikletçiden vites ve fren teli +elektrikçilerin kullandığı klemens temin ettim.
Motosikletim 2 Zamanlı Olduğu için 3 kutuda motor yağı aldım yanıma.
15 Haziran sabahı tüm hazırlıklar tamam ve 2400 km hedefleyerek yola çıktım.
Fakat Yolda Kaldım. :cyclopsan
Sağolsun Acayüp Nickli Eyüp Abi imdadıma yetişti.Problem Jcosta Varyatörden Kaynaklanmış Orjinal varyatörünü taktık akşam üstü 16:00 sularında Gel Vazgeç bu işten gitme gibi ikna çabalarına rağmen tekrar yola çıktım,
İstanbuldan başlayan gezimin ilk durağı İzmit/Kartepe oldu.
Kartepede 1 gece konakladıktan sonra sabahında güzel bir kahvaltı beni bekliyordu.
Kahvaltı sonrasında hava yağışlı ve sisli olmasına rağmen Kartepenin zirvesi kabul edilen TRT Vericisine kadar çıkmaya kararlıydım.
TRT Vericisine ulaşamasamda Kayak teleferiğinin zirvesine varmış oldum
Kartepeden inerken Maşukiye
Zirveden inerken baktım öğlen olmuş,Tekrar çıktım yola hedef Bolu
Akşam 19:00 Sularında indim boluya
Gece güzelce dinlendikten sonra Aban tabiat parkına gitmek üzere yola çıktım.
Abant Gölünün kenarında güzel bir kahvaltıdan sonra Gölün etrafını motorsikletle turladım.
Abanttan sonra Yedigöllere gitmek üzere yola çıktım
Yaklaşık 20 km kadar yol gittikten sonra yakıt sıkıntısından ve havanın bozmasından dolayı Yedigöllere gidemedim bolu merkeze geri döndüm.
Bir gece daha boluda konakladıktan sonra ertesi sabah Safranboluya gitmek üzere yola çıktım.
Bu arada Km 8000 i geçmişti.
Devamı 2. sayfada!
Moderatör tarafında düzenlendi: