100 CC CUP eksantrik gergi çubuğu acil yardım

bugün arora kaiser 100-7 model motorumun yağını değiştirmek için alttaki yağ boşaltma tapasını söktüm sol tarafta bir tapa daha vardı hadi onuda sökeyim dedim 14 anahtar tutuyor onu sökmem ile bir tane uzun yay ve birtane üzerinde yuvarlak plastik olan üzerinde 8 tane delik olan yuvarlak boru gibi bir parçada yağ kabının içine fırladı bu parça eksantrik zinciri gergi çubuğu imiş çubuğun ucundaki plastik yukarı gelecek şekilde yerine taktım sonra yayını ve tapasını yerine takıp sıktım motoru çalıştırdım motordan değişik şakır şukur sesler gelmeye başladı gazı verince ses kesiliyor devir düşürünce şakırtılı ses gelmeye devam ediyor motor çalışırken bu tapayı söküp yayı alınca içeride kalan delikli çubuğu bir kurşun kalem yardımı ile yuvanın içine iktirince ses gidiyor ama yayı ve tapayı takınca şakırtılı ses devam ediyor bu sesten nasıl kurtulacağım birde bu şekilde kullanmaya devam edersem motora zarar verirmiyim teşekkürler iyi bayramlar

Motoru bu şekilde kullanma gevşek egzantrik zinciri diş atlayarak subap ve piston çarpışmasına yol açar aynisi benimde başıma gelmişti o başında plastik olan çubuğu içeri iteliyebildigin kadar itele ve yayi iki ucunda biraz çekerek uzat tekrar tak düzelir

Yayi uzatip takmayida denedim ama gene ayni ses geliyor acaba yay ile gergi çubuğu arasında rulman tanesi mi vardı

Hayır orda yay demir çubuk plastik ve somundan başka parça yok galiba senin yay özelliğini yitirmiş zinciri gerdiremiyor

Anladim zaten motor calisir vaziyette iken sadece gergi çubuğunu kursun kalem ile iktiriyorum ses kesiliyor isin ilginci hic bir sorun yok iken söktüm ve basima is aldim

yag filtresini sokmus olabilir misin dostum?

Son düzenleme:
Yağ filtresi değil yay delikli boru ve ucundaki plastik parca adı gergi çubuğu imiş üzerinde 8 adet delik var herhalde bu deliklerin yuva içerisinde tam denk gelecek karsiligi yoktur

Yayi verdim uzattim yerine taktim sanki yüzde seksen azaldi bu şekilde 2 gün kullandim dun kirmizi isikta beklerken motor stop etti ve calismadi bende motoru kaldirima cikarip biraktim ise yürüyerek gittim aksam is dönüşü motorun buji sine bakim ateşleme yapıyor fakat motor calismiyor sigorta sağlam kalbiratoru temizledim gene calismiyor ama hafiften teklemeye basladi sonra hava filtresini temizledim filtreye motorun şase tarafından ara yerde motor üstünde bir ucun cikintisindan hortumun yarilarak ayrilmis olduğunu gördüm motor teklerken oradan acayip koyu mavi duman cikiyordu parcacidan hortum kestirip 2 saatlik uğraş sonucu o daracik yere hortumu taktim motoru iterek2. viteste calistirdim ama egzozdan çok fazla miktarda rahatsız edecek koyu renkli duman cikmaya başladı bu dumandan dolayı motor gazi kesince stop ediyor bu duman neden cikmaya başladı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar