100 cc 1

İlk motorsikletim sıfır aldım ocak 2016 200 tl 9 taksitle toplam 1800 liraya ehliyetide yeni aldım. Sadece Maltepe şile gezisi yaptım. Bu benim ikinci gezim olacak. Maltepe Bursa Orhangazi gezim ilk şehirler arası gezim olacak. Bazı aksaklıklar olabilir. Her şey ilk olacağı için bazı acemilikler olabilir.

-hareket noktam 10.00 hareket saatim

-ana yola çıkış e 5 tecrübem olmadığı için sahil yoluna sapıyorum e 5 daha bana hazır değil

-kartala varıyorum

- pendike varıyorum

-tuzlaya ulaşıyorum bu gün miting günü hemen fotoğraf çekip uzaklaşıyorum malum millet havadan nem kapıyor.

-tuzladan e 5 girip eskihisar iskelesine ulaşıyorum. Yüzsüzlük yapıp sıranın başına geçiyorum kimse tepki vermiyor. Demek ki diyorum ufak motor kullanmamın avantajı

-feribotta 1200 lük lerin yanına düşmek iyi olamadı. Malum biraz komik durduk yan yana

-feribottan çıkış noktası kocaelinden sonra yalovaya geçmiş oldum.

-yalovadaki ido terminali önündeyim yanlışlıkla oldu. Yalova merkeze girmeyecektim yeni yapılan viyadüğe girmeyince buraya uğramak zorunda kaldım.

-yalovadan çıkış

-orhangaziye yaklaşıyorum.

-yeni bir şehir bursa il sınırı

-orhangazi sınırlarına giriyorum.

-acıktım malum bende kamp malzemeleri yok

-orayı bilenler bilir köfteci Yusuf ile köfteci selimin arasında farkı anladım. Bana sorarsanız selimde sadece fotoğraf çekilin

-orhangaziden iznik yoluna sapıyorum

-yedi kilometre sonra bahçemdeyim.

-rahmetli babamın yaptığı bağ evimiz

-yan tarla araplar almış burası elmalık idi

-komşumuzun bağ evi araplar alınca terk edildi eski sahibi şimdi jeep ile dolaşıyor

-burasıda şeftali tarlası araplar alınca terk edildi.

-burasıda patlıcan tarlası tek tük ekilen yerlerden biri malum herkes arapları bekliyor.

-terk edilen başka bir elmalık

-terk edilmeden dolayı meyvaların durumu

-eski günlerde göle karşı yapılan bina

-binanın önü kimse gelmediği için gölü sazlar kaplamış

-şebboy ekilen seraların olduğu şu an arapların beklendiği başka bir tarla

-eskiden buralarda hiç çit yok idi. Malum araplar gelince herkes bak burası demek için her halde çit ile çevirdi

-göle girdiğimiz yer

-gölden sonra dinlenmek için altında oturduğumuz ceviz

-bende arapları beklerken bir salata yapıp yiyeyim dedim. Domatesler artık manavdan

-Aaaaaa devletimizin tek hizmeti ( yanlış anlaşılmasın burası için yol su elektrik kanalizasyon gibi şeyler yok ortam doğal)

-burası nane ekili idi şimdi doğruca manava

-ağaç sürgünü için kader anı sadece bir sürgün ağaç olacak diğerleri kesildi.

-kendi elmamız

-geri dönüş hazırlığı malum eli boş dönülmez

-tarladayken motorun kilometresi evdeyken çekmeyi unutmuşum malum acemilik

-tepeleme dolduruyorum

-bu fotoğraftan sonra motora biniyorum ve olduğum yere düşüyorum.yeni bir tecrübe seledeki torbadaki elmalar kayıyor ve dengemi bozuyor. İlk defa sağlam malımı yola atıyorum zor geliyor buda başka bir tecrübe

-ana yola çıkışta yeni bir mekan millet malum parayı bulduya

-bunun önünde de düşüyorum kasa yamuluyor mecburen bir kısmını daha orda bırakıyorum.

-dönüşte yine bir grupla karşılaşıyorum. Yine ezik benim motor sağda merdiven altında

-dikkatli bakarsanız benim motor sağ köşede garip merdiven altında

-dönüş kilometrem. ( tarla evim arası)
NOT gittiğim yer bir tarafı yeni yapılan Osmangazi köprü yolu bir tarafı Orhangazi iznik yolu bir tarafı da iznik gölü bir nevi üçgen sağlıcakla kalın. Başka bir gezide buluşmak dileyiğle hoşça kalın

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zevkle izledik okuduk sayende oraları gezdik teşekkürler.üstelik motorun bahsettiğin gibi ezik hiç değil 1200 lük makinaları olan belki senin kadar zevkli gezemiyordur.Allsh kaza bela göstermesin teşekkürler abicim

tebrikler çok güzel bir gezi olmuş daha niceleri olur inşallah. yanlış anlamazsanız çok orjinal bi abimiz olduğunuzu soylemek isterim. gerek başlıktan gerek cepteki ruhsattan gerek ambalajı sökülmemiş stop lambasından bu kanıya vardım :) umarım daha büyük cc lerde görürüz sizleri. saygılar.

harika bir gezi olmuş. ufacık bir bütçeyle harikalar yaratmışsın. eminim binlerce lira veripte şehir içinden çıkamayan bir çok motorcu arkadaşımız vardır. nice güzel yolculuklara.

0km alıp fazla kullanmadan uzun yola çıkmakla iyi etmişsiniz. Biraz eskiyince bu tarz motorların dökülen yeri çok oluyor. Yeniyken uzun yolda iyi gider.

Motosikleti
Dominar 250
Konuyu açma sebebiniz neydi?
Resimlerle iyi süsleme yapmışsınız ama içinizdekileri açıkça yazabilirsiniz.

Bu nasıl bir soru?? Siz bir psikoloğa görünün bence !!! Kompleks bu kadar belli edilmez.Abimiz gayet doğal ve güzel bir paylaşım yapmış.

Motosikleti
Dominar 250
Bu nasıl bir soru?? Siz bir psikoloğa görünün bence !!! Kompleks bu kadar belli edilmez.Abimiz gayet doğal ve güzel bir paylaşım yapmış.

Paylaşımda sadece resimlere bakıp geçtiniz galiba?
Konu sahibinin Yazdıklarından hiç bir şey anlamamışsan kapasiten bu kadar sanırım.
Ve ekleme yapayım yazım tarzınızı ya değiştirin yada birazdan hakaretler havada uçuşabilir.

Nice güzel gezmelere. Yanlız ekipman olarak sadece kask gördüm. Eğer bu tarz gezilere devam edeceksiniz muhakkak mont, eldiven, Pantalon gibi ekipmanlarini tamamlayın. Trafik dikkatsizlige gelmez. İyi surusler.

arka kasa yerine kumaş heybeler var. mobiletimde onu kullanıyordum çok memnundum. elma armut odun bile taşıdı.
meyvemizin sebzemizin yetiştiği bu tarlaların emlak rantına kurban gidip de boş kalması daha ilerleyen zamanlarda villa yazlık vs olması çok üzücü. yine de çok keyifli bir gezi yazısı.

Motosikleti
600RR
Abi kasa koymışsun ama arka çantalar çok pahalı değil fazla dengeni bozmaz hem

abi güzel olmuş helal olsun sizin memlekette bizim yaylalar gibi darısı bizimde başımıza olsun artık.

daha nice geziler yaparsınız inşallah....

teşşekür ederim. her şey ilk olduğu gibi sizin temenninizde benim için ilk oldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------

Hocam helal olsun, ne güzel gezmişsin

sağol daha güzelleri size nasip olur. İnşaallah

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------

Zevkle izledik okuduk sayende oraları gezdik teşekkürler.üstelik motorun bahsettiğin gibi ezik hiç değil 1200 lük makinaları olan belki senin kadar zevkli gezemiyordur.Allsh kaza bela göstermesin teşekkürler abicim

haklısında daha ilk bindiğim için çekinme belkide bilinç altında hafif utanma olabilir. sağolun

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------

tebrikler çok güzel bir gezi olmuş daha niceleri olur inşallah. yanlış anlamazsanız çok orjinal bi abimiz olduğunuzu soylemek isterim. gerek başlıktan gerek cepteki ruhsattan gerek ambalajı sökülmemiş stop lambasından bu kanıya vardım :) umarım daha büyük cc lerde görürüz sizleri. saygılar.

teşekkür ederim. başlığa gelince edebiyat sıfır tabi şöyle tumturaklı bir şey bulamadım. ruhsata gelince çok dikkatlisiniz ruhsatsız kesinlikle motora binmiyorum. stop lambasındaki ambalaja gelince malum bizim millet sıfır araba alınca altı ay koltuktaki naylonları çıkarmaz yani örfümüzde var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:46 ----------

harika bir gezi olmuş. ufacık bir bütçeyle harikalar yaratmışsın. eminim binlerce lira veripte şehir içinden çıkamayan bir çok motorcu arkadaşımız vardır. nice güzel yolculuklara.

teşekkür ederim okuyup beğendiğiniz için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:48 ----------

0km alıp fazla kullanmadan uzun yola çıkmakla iyi etmişsiniz. Biraz eskiyince bu tarz motorların dökülen yeri çok oluyor. Yeniyken uzun yolda iyi gider.

tavsiyeniz için teşekkür ederim. her türlü tavsiyeye açığım çünkü her şeyi yaşayarak öğrenmek mümkün değil.

Yolum düşerse ağaçlarınıza dalarım :) .
Gerçekten çok harika bi deneyim, daha nicelerinizi tatmanız dileğiyle.

en zorlandığım cevap yazısı bu olacak. çeşitli cevaplar düşündüm fakat karar veremedim bu sebepten dolayı bu yaştan sonra başlayan motosiklet olayımı baştan hatta en baştan anlatıyorum. cevap varsa içindedir yoksa yoktur. bir sene önce arkadaşımla laflıyorduk konu konuyu açtı dedim ki çocukluğumdan beri içimde motosiklet sevdam vardı bekarken annem aldırmadı evlenince de hanım müsaade etmedi. oda dediki yaşın bir yere geldi şimdi aldın bindin bindin üç beş sene sonra istesende binemezsin al bin dedi bende onun gazıyla isyan bayrağını açtım ve aldım. gezdiğim yere gelince şile ve orhangazi bildiğim bir yerdi acemi olduğum için bildiğim bir yere gitmek istedim. yazılarda ki arap olayına gelince yeni köprü yolu çok yakında geçmiş ve bir kaç arap aile ülkemizde bir olay olurda gitmek zorunda kalırsak diye bir kaç tarla almış fiyat biraz fahiş bunu gören tarla sahipleri işi güçü bırakmış tarlalarına satılık tabelası asmış bir çoğu boş tarlasını çit ile cevirmiş olay a dan z ye benim açımdan bu taktir okuyanların

Küçük motosiklet ile gezmek daha zevkli bir ara büyük motosikltte kullansam küçük kadar zevk vermedi
Büyük motosiklette hızlı gittiğimiz için sağa sola dikkat edemiyoruz küçüğünde etrafımızı daha iyi incelediğimizden zevkli oluyor herhalde

Çok güzel gezi olmuş tebrikler daha nice gezilere inşallah. arapları beklemek ahahhaa karadeniz kıyılarında arapların almadığı yer kalmadı ben sadece sahil kenarlarında yerler alıyolar sanıyodum iç anadoluyada girmişler hayırlısı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar