100.000 TL Bütce ile uzun yol yapmalık motor önerisi

Arkadaşlar şuan en mantıklısı tvs raider 125 geliyor 0 almak istiyorum sizin bir önereiniz var mı scooter naked racing hiç fark etmez

Motosikleti
Motoru satıldı...
Arkadaşlar şuan en mantıklısı tvs raider 125 geliyor 0 almak istiyorum sizin bir önereiniz var mı scooter naked racing hiç fark etmez
Valla hocam raider var şehiriçinde çok güzel ama hava soğutma olması sebebiyle uzunyolda gözümü korkutuyor biraz. o sebeple 250 lik motor yada araba bakıyorum ben.
sabit 80-90 ile arada bir dinlendire dinlendire, yapılır mı yapılır. yapan arkadaşlarım var.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

Her tür, her sınıf ve her cc motosikletle uzun yol yapılır.

Siz vakitten haber verin.

Gürkan Genç 2012 yılından beri bisikletle dünyayı dolaşıyor.

İnsan gücü yaklaşık 0.1 beygir gücüne tekabül eder.

Gürkan'ın müthiş iradesi ve Karadenizli damarının da etkisiyle 0.5 bg desek adam gittiği her kıtanın en yüksek noktasını da bisikletle geçmeyi başararak bu turu yapıyor.

https://gurkangenc.com/gurkan-genc-kim/

Bir diğer ünlü gezginimiz de Erden Eruç.

O da yıllardan beridir sadece kas gücü ile, yelken veya motor kullanmaksızın kürek çekerek dünyayı dolaşıyor.

Bir kıtaya ulaştığında kıtanın diğer ucuna bisikletle gidip deniz yolculuğuna kıtanın diğer tarafından devam ediyor.

Okyanusları geçti kaç kez.

https://www.erdeneruc.com/

Bu kişiler sadece kas gücü ile dünyayı dolaşıyorlar.

Sonuç: Motosikletle uzun yol yaparken cc hesabı yapmaya hiç ama hiç gerek yok.

Amaç yolda olmak olunca diğer her türlü detay teferruat oluyor.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu paralara zor ama temiz dominar 250 falan bulunursa uzun yol onunla daha mantıklı olur. Bulamazsanız bence biraz bütçeyi artırmaya çalışın çünkü 125 ile uzun yol biraz yorucu olabilir.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Azami hız konusunda sorunlu olmakla birlikte, 125 yerine 200 cc 2. el düşük km x pulse ile uzun yol daha rahat yapılabilir.

Uzun yolda asıl kriter sizsiniz.

Motosiklet için ha sahil yolunda turalamışsın, ha bilmem ne ovasından geçmişsin hiç fark etmez. O sadece çevirdiği devire bakar.

Siz uzun sürede selede oturmaya, dikkatini dağıtmadan yola odaklanmaya, duruma göre açlığa susuzluğa, ev konforundan ne kadar fedakarlık edeceğinize ve bunun gibi zorluklara bağlı bir şey.

Uzun yol yapan insanları cezbeden şey, dakikalık bir plan yapıp buna bağlı kalmıyorlarsa, gözünün gördüğü yerden sonra neyle karşılaşacağını bilmemeleri,

Ben hiç plan yapmıyorum, bu yüzden biraz ileride neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, o gün nereye ulaşacağımı, nerede yemek yiyeceğimi, ne yiyeceğimi, nerede yatacağımı gibi hiç bir şey bilmiyorum. Hep sürpriz işte uzun yolun cazibesi, çekiciliği bu.

20 30 daha bul sym adx 125 al ıkıncı el temız bır tane,arkana yaslan ve yolculugun tadını çıkar.
Uzun yolda daha konforlusu,daha guvenlısı yok (bu cc lerde)
15 litre deposuyla tam bı uzun yol canavarıdır.

20 30 daha bul sym adx 125 al ıkıncı el temız bır tane,arkana yaslan ve yolculugun tadını çıkar.
Uzun yolda daha konforlusu,daha guvenlısı yok (bu cc lerde)
15 litre deposuyla tam bı uzun yol canavarıdır.
Hocam 3 aylık yaz tstili için girdim ise 3 ay çalışıp anca biriktirebilicem parayı yani malesef ki 20-30 bulamam imkansiz benim için bide öyle motorlardan aman aman anlayan biri değilim kullanıyorum uzun bir suredir ama motorun sağlam olup olmadığını anlayabilecek kadar bilmiyorum dolandirilabilirim 2. Elde

Hocam 3 aylık yaz tstili için girdim ise 3 ay çalışıp anca biriktirebilicem parayı yani malesef ki 20-30 bulamam imkansiz benim için bide öyle motorlardan aman aman anlayan biri değilim kullanıyorum uzun bir suredir ama motorun sağlam olup olmadığını anlayabilecek kadar bilmiyorum dolandirilabilirim 2. Elde
Anladım sıfır motorlarda var bu paralara mesela küba new city 125
Az yakar işini görür ama bı sym yada honda kalıtesı beklemıceksın iş görmelik bakıcaksın alırken.

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
2. El temiz bir Apache 200 yada xpulse al derim

100 bin liraya 0km alacağın hic bi motorla kafan yada kıcın rahat yola gidemezsin. o yüzden "nasıl yaparım" kafasından cık, yapamayacağını kabul et. 50cc 40 bin liralık motorla da gidersin ama nasıl gidersin :D Mesele burada vereceğin para karşılığı alacağın verim ve insanlar sana en akıllıca yorumları yapmışlar. Bunlar hep tecrübe. 2. el 100k ya alacağın RTR200 oldukça düşük km olur, en kötü gider ustaya gösterirsin. Kolay kolay bi sürprizle de karşılaşmazsın.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Şu sıralar Giresundan Gürcistanın kuzey doğusuna mondial xtreme max ile giden birini takip ediyorum her motor ile her yere gidilir bir kez daha kanıtlamış oldu. İstanbul avrupadan 50cc stok çin scooterla 2 kişi yalovaya gidip gelende gördüm 125cc çin scooterla 2 kişi tek günde 600km yapanda gördüm.
100bin liraya çok temiz rtr200 de bulursun hero xpluse da bulursun pulsarda bulursun daha geçen gün 12bin kmde dominar 250 105bin tlye satılmadı mesela.
İlla da sıfır olarak alacağım dersen Raider 125 de fena motor değildir titreşimi az konforu yeterli yakıtı çok düşük 90-100km hızlarla 7000-7500 devir bandında her yere götürür seni.

Şu sıralar Giresundan Gürcistanın kuzey doğusuna mondial xtreme max ile giden birini takip ediyorum her motor ile her yere gidilir bir kez daha kanıtlamış oldu. İstanbul avrupadan 50cc stok çin scooterla 2 kişi yalovaya gidip gelende gördüm 125cc çin scooterla 2 kişi tek günde 600km yapanda gördüm.
100bin liraya çok temiz rtr200 de bulursun hero xpluse da bulursun pulsarda bulursun daha geçen gün 12bin kmde dominar 250 105bin tlye satılmadı mesela.
İlla da sıfır olarak alacağım dersen Raider 125 de fena motor değildir titreşimi az konforu yeterli yakıtı çok düşük 90-100km hızlarla 7000-7500 devir bandında her yere götürür seni.
Anladım hocam teşekkür ederim

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
İlla sıfır olacak diyorsan eski kasa drift al 150liklerinden 0ı hala piyasada var. Pişman olmazsın. Onun haricinde rtr200, xpulse, Dominar 250 senin bütçende kolaylıkla bulunur.
Uzun yoluda kafaya takma. Düşük cc ile daha bi keyifli oluyor bence. Driftle yaptığım uzun yolların tadı hala damağımda :)

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Biraz daha üste koyup temiz bir Dominar 250 kesinlikle. Başka model aramaya gerek yok

Gönül kimi severse güzel odur demişler. Boş ver milletin ne dediğini. Piyasada binbir çeşit motosiklet var hepsinin kendine göre de alıcısı var.

Şimdi herkes kendi kıblesini tarif edecek. Onun için bana kalırsa hangisini tavsiye edersiniz diye hiç sorma.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Eğer bütçen motosiklet yükseltmeye izin verecek düzeyde ise sıfır almamanı öneririm. Çünkü, ikinci el motosikletler hem sıfırları kadar pahalı olmaz hem de belirli rodaj süreçlerini tamamlamış, performansını tam anlamıyla vermeye başlamış motosikletler oluyor. Üstelik arıza durumunda da motosikleti yürütebilecek bütçen olacağından yatırma durumun olmaz.

İkinci bir husus, kullanım tarzın-amacın olacaktır. Şehiriçinde çok kısa mesafelerde kullanacağım, muhtemelen 30 dakika bile sürmeyecek rotalara gideceksen, naked bir tercih sebebi olabilir. Ancak rüzgar koruması diye birşey yok, istediğin kadar cam koy, seni kontra rüzgarda sallar durur, motosikletten soğursun bir yerden sonra.

Üçüncü husus, ikinci el sayısı ve bilinirlik diyelim. Bu insanların ikinci elde de rağbet göstereceği, ilana koyduğunuzda da piyasadaki satışlara göre hızlı kalabilecek bir satış süresi diyebilirim. Bu konuda satış sebepleri de önem arz edecek.

Dördüncü husus ise parça-usta ulaşılabilirliği. Ustasını bulabilmek, parçasını isteyebilmek, istediğinde kendi servisini kendin yapabilmek önemli bir gereklilik.

Ben bu hususlar ışığında XPulse 200 4V önerirdim sana. Rüzgarla ilişkini ciddi oranda azaltacak aksesuarlara sahip, son hızı 130 km/saat olan, yakıtı 2.7-3lt arası olan, 1 LT 10/40 yağ ve 21/18 inç tekerleriyle(ki konfor da veriyor), Hindistan'da kırılamamış, yerli üreticiler sayesinde bolca aksesuarcısına ulaşabileceğin, 50.000 km yada 5 yıl garanti sunan bir markanın modeli.
Kronikleri olabiliyor bu arada(Yağ terlemesi, akü zayıflığı problemi). Ancak iyi servis bakımları ile tamamının üstesinden geliniyor, öncelikle arkasında duran bir satıcı-bayii ağı var. Benim de sahibi olup zevkle kullandığım bu motoru tavsiye ederim. Lüks özellikleri olmasa da kesinlikle ama kesinlikle parasını fazla fazla hakeden bir motosiklet.

6 ayda bir kontrol bakımı oluyor ki gidip selam verip tura gönderdiğimde motoru; vidaları torklanıp, zincir kontrol edilip, sesler dinlenip, balatalar kontrol edilerek geri veriliyor. Umarım bir gün deneme fırsatın olur, senin de hoşuna gideceğine inanıyorum. Selametler.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Gönül kimi severse güzel odur demişler. Boş ver milletin ne dediğini. Piyasada binbir çeşit motosiklet var hepsinin kendine göre de alıcısı var.

Şimdi herkes kendi kıblesini tarif edecek. Onun için bana kalırsa hangisini tavsiye edersiniz diye hiç sorma.
ismet amca simdiki motorunla kavuştuktan sonra inceleme videosu çektin ama kullanıcı deneyimi videosuda lazım yada neler hissettigini biraz anlatabilirmisin rica etsem
saygılar ve sevgiler 😊

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar