çok değişken bir konu herkesin vericeği cevapda o denli değişken olucaktır.
Ben çok aldım 60 binde 80 binde 90 binde arkadaşım da piaggio x9 var 500 şu anda 140 binlere geldi oda 110 binde mi ne almışdı.. mevzu çok değişken alıcağın motorun geçmişi bakımı seceresi çok önemli.. iyi bir ustanın çok teknik detaylı bir kontrol etmesi gerekli.. öyle 3-5 yaşında motoru kontrol eder gibi edemez usta diyicek ki bana bu motoru bırakın siz gidin gezin ben detaylı bakıcam aradığımda gelirsiniz..
basit bir örnek veriyim bizim kabilede bir rt hastalığı vardır bende ve bir kaç arkadaşda. arkadaş en son niyet etmişdi bundan 3 sene önce falan bulduk bir tane polis çıkması olmıyan tertemiz ikinci sahibinden ustam motoru bırakın bir gezin 2 saat dedi ben böyle göz yordamı gazı aç falan bakamam dedim adama yemek ısmarladık o sıra sohbet muhabbet neyse döndük ustamız bunun enjektörde sorun var birde bilmemne senkron ayarı bozuk bir iki sorununu daha söyledi.. 2 bin tl ye yakın masrafı var dedi..
fiyatta anlaşsak alıcakdık araç sahibide o kadar düşmeyince vazgeçdik..
scooterlar bu konuda daha şanslı heleki piaggio falan alıcaksan temiz kullanılmışı ölümsüzdür.. 70-80 model vespalar yollarda hala..
japonunda eskisi yenilerine göre çok daha dayanıklı ve kaliteli neticede daha az teknoloji daha çok samuray gücü

.. Bana şimdi seceresi belli geçmişi temiz bakımlı ustamında onay vericeği 92-94 model bir africa twin getirtseler gözüm kapalı alırım kaya gibidir hiç bir şey olmaz.
Birde 100 bini devirmesi için illa yaşı çok ileri olması gerekmez piyasada bir sürü cbf ler ybr ler var yıllardır km leri 10-20 bin arası geçmiyor .. pakette , kurye de çalışan motorlar var onlarında bazılarının km leri ne hikmetse 20-30 bini geçmiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------
Doğrudur, 100 bin kilometre motosikletin motoru için bitti anlamına gelmeyebilir. Ama 100 bin kilometre yapmış bir aracın yaşından dolayı, kullanımından dolayı değişmesi gerekecek dünya kadar parçası çıkar. Sırf bakıma 400-500 lira verip yağ-filtre değiştirmek maliyetli gelirken, büyük hevesle aldığın bir motosiklete üste bir sürü masraf yapmak epey zoruna gider insanın.
o iş şöyle ikinci el alanlar zaten 100 bini demişrmiş motor almışsa yükek hacim yaşıda geçkinse şayet motorun zaten fiyattan çok büyük karda oluyorlar.. sıfırı 50-60 bin liralık aynı segment motoru 7 bin tl ye 10 bin tl ye alıyorlar zaten burdan büyük karları var.. motoru sıfırlamakda bu işlere alışkın sağlam ustası çevresi olan insan için zor değil.. siz bir parçayı 2 bin tl ye alırsınız o adam gider 400-500 tl ye allem eder kullem eder bulur..
siz misal çayınızı yudumlayıp internette parça ararken o adam gider kasımpaşanın herkesin bile giremiyceği ara sokaklarında parça kovalar..
Ama bitirdimide fabrika ayarlarına çok yakın kalitede motor toparlar.. her şekil motor uyguna gelir ..