10 yıl beklemiş motormu km yapmış motor mu

katılıyorum tabiki alınabilir ama bütün bu masraflar düşüldükten yada satıcının bunları yapması şartıyla.

ilanda mevcut hocam isterseniz alabilirsiniz 16.500 lastikler değişecek 1500 TL 6 litre motor yagı ve filtre 350 TL orjinal akü 400 TL bakımı vs yaklaşık olarak 2500-3000 arası extra masraf 16,500 de fiyat motor gelecek 19,500 TL ye

2008 model yamaha mt 03 - 19.500 TL
2016 model yamaha mt 07 - 22,500 TL

doğrudur bu hesapla mantıklı değil. motorun satış fiyatını bilmiyordum

10 yıl hiç çalışmamış adamı mı işe alırsın ?yoksa 10 yıl boyunca çalışmış aktif ve kendine bakmış adamı mı alırsın ?

10 yıl hiç çalışmamış adamı mı işe alırsın ?yoksa 10 yıl boyunca çalışmış aktif ve kendine bakmış adamı mı alırsın ?

10 yıl hiç çalışmamış adam 500 tl'e çalışacaksa ve 10 yıl sürekli çalışan adam 1500 tl'e çalışacaksa gene karar zor.

F54

Ben garajda yatan motor almam
Sahibi bilincli bi kullanıcı ise
10 yil 70 80 bin km yapmis motor alirim
yatmış olan i almamne çıkacağı belli degildir

10 yıl nasıl muhafaza edildiğine bağlı. Ama ben km yapmışı alırdım.

Ben vespa almıştım 7 sene kadar hiç kullanılmamıştı yaptıklarım şunlar idi,
Yağ , filtre değişimi
süspansiyon değişimi
boya
ampulleri değiştirdim
kayışıda değiştirdim
lastik allaın emri zaten
buji ve piposu
akü
gaz ve fren telleri
balatalar, fren sıvıları.

Yani toplamda uzun yol yapmış bir makine fiyatını 200-300 tl kadar geçti ama uzun km yapılacak bir makine oldu tık demedi bomba gibi oldu :) yani düşünmen gereken olay şu ya uğraşıp uzun seneler bineceksin ya da uğraşmayıp belirli bir müddet sonra motoru indireceksin aynı bakımları yapacaksın. Karar senin.

10 yıl depoda yatmış bir bmw sahibiyim. yaptıklarımı anlatayım;

tüm plastik aksamlar sökülüp en ufak ayrıntısına kadar baktım, pas yoktu
lastikler şişirir şişirmez patladı, yeni bir takım lastik aldım
akü değişti
elektrik aksamı kontrol edildi, soketler tek tek sökülüp içleri temizlendi (kontak spreyi)
devir daim pompası yuvasına yapışmış, yenisi ile değiştirdim
yağ, flitreler, su boruları, antifriz değişti. (su borularında çatlak yoktu garantiye almak için değiştirdim)
yağın özelliğini kaybetmiş olduğunu düşünerek amortisör yağlarını da değiştirdim

tüm bunlardan sonra; kontağı çevirdiğimde ateşleme yapıp çalışmadı. vurdurarak çalıştırdıktan bir süre sonra elektrik kesmeye ve stoplamaya başladı. tam ümidimi kesmişken kontağa da kontak spreyi sıkmak aklıma geldi ve sorun tamamen çözüldü. bunlardan sonra yaklaşık 17 bin km yi sorunsuz olarak tamamladım ve hala biniyorum.

burada dikkat edilecek olan esas konu, bu tür sorunlar için wd 40 değil, kontak spreyi kullanmatır ve yeni koyduğun motor yağını 15 dk kadar kullandıktan sonra tekrar yenisiyle yani sıfırıyla değiştirmendir. eğer motor içinde bir paslanma söz konusuysa ( ki sanmıyorum) ilk koyduğun yağ bunları temizlemek içindir.

bu yazdıklarım tamamen bilimsellikten uzaktır ama araştırmalarım ve tecrübelerimden yol çıkarak fikir vermek istedim. yine olsa yine yaparım :)
eğer siz satın almak istemezseniz ve özelden bana motor bilgilerini ulaşıranız ve eğer şartlar uygunsa mt yi ben satın alabilirim.

ayrıca yukarıda bir arkadaş " parça ömrü 10 yıldır" demiş aslında değildir. bir aracın ekonomik ömrü 10 yıldır. bu ikisi birbirine hep karıştırılır.
bu yazdıklarımı

Hocam elinize sağlık, şu cümlenizi kalın font ile tekrar aktarayım:

yukarıda bir arkadaş "parça ömrü 10 yıldır" demiş aslında değildir. Bir aracın ekonomik ömrü 10 yıldır. bu ikisi birbirine hep karıştırılır.

Geçen bir konuda da geçmişti, hava filtresi, yağ filtresi ve yağı değiştir marşa bas git olmuyor ne yazık kı :)

Garajda yatan motorun ilk bakışta x tl masrafı görünür. Ama servise/ustaya alıp o işe başlayınca 10x tl olur o masraf.

Güvenmek açısından buluşma yerine motora binip gelen, daha dün 300 km yol yapmış bir sürücünün sattığı km yapmış bir motora daha çok güvenebilirim. Sonuçta adam canını o motora daha dün emanet etmiş. Ama öbürüyle yola çıkınca ne olacak? Servise kadar gidebilecek mi?

Garajda yatan motorun ilk bakışta x tl masrafı görünür. Ama servise/ustaya alıp o işe başlayınca 10x tl olur o masraf.

Güvenmek açısından buluşma yerine motora binip gelen, daha dün 300 km yol yapmış bir sürücünün sattığı km yapmış bir motora daha çok güvenebilirim. Sonuçta adam canını o motora daha dün emanet etmiş. Ama öbürüyle yola çıkınca ne olacak? Servise kadar gidebilecek mi?

okudugu yorumların buyuk bölümü bu yönde alırsam mutlaka servise sokup satın almalıyım .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar