10 Kasım, Atamızı Özlemle Anıyoruz

sen gidince biz yanlız kaldık paşam...
bu gam kederle yaşamak bizi yıkıyor paşam...
senin özlemin her geçen gün artıyor paşam....
belki bu gün geliriz yanına paşam......
biz gelmez isek sen bize gel ne olur paşam....

birçok dönemeçten geçerek sayısız zaferler, başarılar, bir o kadar da felaketler ve üzüntüleri yaşamış bir milletin bu tarz liderler çıkarması, bir milletin DNA'sında hayatta kalma ve geleceğe tutunma azminin varlığını gösteriyor bizlere.
Atatürk'ün temsil ettiği bağımsızlık, milletin egemenliği, uygarlık düşüncesi neticede milletimiz adına o dönem "aranan kan" olmuş ve karaya oturmuş bir milleti yeni bir rotaya sokmuştur.
kötü bir dönemde tüm milletin yazgısını değiştirebilen, zamanının çok ötesinde düşünen ve yaşayan bir adamın bugün bile güncelliğini sonuna kadar koruması kadar doğal ne olabilir?

bir 10 kasım sabahı Atatürk'ü anarken dileğim odur ki, milletimiz hayata ve uygarlığa tutunup hiç bırakmasın, zira bir gün ikinci bir Atatürk'ün gelmesini beklemek Atatürk'e ve mirasına en büyük ihanettir

Allah rahmet etsin, çok şey borçluyuz çok, mekanı cennet olsun

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kendini bilmez, densiz, şahsiyetsiz, kişiliksiz, beyinleri yıkanmış, dini iğrenç emellerine alet etmiş, aciz, seni bir kum tanesi kadar anlamayıp sana hainlik yapan insanlar yüzdesi arttı yurdumda öyle mi... HAYIR. Öyle değil, bu dağın görünmeyen yüzleriyiz biz. Şu sirenler çalarken hala içimiz titriyor, gözlerimiz doluyorsa korkma Atam.. Ruhun şad olsun.

Atatürk’ten kalan üç hatıra
72 yıl önce hayata gözlerini yuman Mustafa Kemal Atatürk, Dolmabahçe Sarayı’nda şahsi malı olarak sadece bir tablo, bir saat ve bir termometreyi kayıt ettirmiş.
Siyasetten köşeyi dönenlere örnek olsun. huzur içinde yat ATAM!

Allah rahmet eylesin diyeceğim ama bu laflar ölenler için söylenir.
Mustafa Kemal Atatürk bir insandan ziyade fikir ve düşüncenin biçimlenmiş şeklidir.

Bir milleti kula kulluk etmekten kurtarıp, zincirlerini parçalayarak özgürlüğüne kavuşturan bir insan nasıl ölebilir ?

Geçen günlerde Yılmaz Özdil bir yazısında dünyadan göçtükten sonra bir insan nasıl olur da dünyanın en büyük şehirlerinden birinde akan hayatı durdurabilir diye bir yazı yazmıştı. Evet bir inan bunun yapamaz ama bir fikir bunu yapabilir.

Bugün e-5 de akan trafikte insanların araçlarını durdurup araçlarından inerek saygı duruşunda bulunduğunu görünce bunun üstüne ne söz söyleyeceğim ki ?

Biz yaşadıkça o ölmez, ölemez.

"Benim karakterim özgürlüktür. "

Bir insan yasami boyunca kendi icin yaptigi her sey oldugunde unutulup gider.

Baskalari icin yaptiklari ise ebediyen kalir.

Kurucu Atamiz Ataturkun kendi icin yaptigi malesefki hic bir sey yok, hatta bu ulkeyi kurmak ve modernlestirmek icin bile bile kendi hayatinin kisalmasina bile goz yumdu.

Bu insan liderligi boyunca tum kisisel masraflarini cebinden yapti. Kazanci kendisine ait olan ciftilgin gelirinden baska bir sey degildi. Tum verdigi davetlerin masrafini, ickisinin mezesinin masrafini kendi oder, hatta kurmaylarina ev yaptirip yardim ederdi.

Ama toplumdaki orumcek beyinliler yavas yavas bunu ve bu lideri unutturmaya calisiyorlar.

Bugun Antalyada siren calmadi. Arabalarin kornalari yanlizdi
Biri sinsice bunun da unutulmasi icin ilk adimi atiyor.

30 Agustoslar, 29 Ekimler 10 Kasimlar her sene daha az cosku ile kutlansin diye ugrasiliyor. Bunun yerine baska seyler daha cosku ile kutlaniliyor.

Ataya saygisilik etmekten cekinmeyen ve sarhosun teki idi ve olumu rakidan oldu diyenler icin. Yazar Yilmaz Ozdilin dedigi gibi

O sarhos kafa ile ulkeyi esaretten kurtarip yeni ve laik bir toplum yaratti, ama siz ayik kafa ile onu yonetemiyorsunuz bile....

Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Ata'mız ve canlarını bizim için feda etmiş Şehit'lerimiz Allah gani gani rahmet eylesin...

Saygı ve Rahmetle Anıyoruz.Atamız 10 yıl daha yaşaydı neler olurdu???

ilk aklıma gelenleri yazıyorum.

1-Avrupa Birliği bizim kapımıza gelirdi biz onların değil.

2-Irak da başımıza çuval geçiremezlerdi.

3-Kıbrıs'ın tamamı bizim olurdu.

4-Ekonomik kriz yaşanmazdı.

5-Devlet kurumları özelleştirilmezdi.

Bütün bir ülkeyi, bütün bir ulusu, yanındaki bir kaç arkadaşıyla beraber, arkasından sürükleyebilmiş, bütün bir ulusun güvenini kazanabilmiş, çok çok büyük bir lider. Dünya' nın tartışmasız en büyük lideri. Özgürlüğümüzü, vatanımızı, herşeyimizi, Önce Allah' a, sonra sana ve senin askerlerine borçluyuz.

Ben Atam' ı ilk defa babamın okuduu kitapların üzerinde gördüm, ilk defa babamdan duydum. Babamdan öğrendim. Ve benim oğlum da Atam' ı ilk defa benden duyacak, ilk defa benden örenecek.

Ruhun şaad olsun Atam. Yeni nesil, bıraktığın mirası sonsuza kadar koruyacaktır.

Allah rahmet eylesin.

Türk Gençliğinden Atatürk'e

Ey Atam! Türk genci olarak, varlığımızın en değerli parçası olan, bağımsızlığın, cumhuriyetin, devrimlerinin ve geleneklerin yılmaz bekçileriyiz. Bu karar, onurlu ve ilkeli irademizin göstergesidir.

Bizi hiçbir kuvvet yolumuzdan döndüremeyecektir. Bizler, bütün gücümüzü senin emanetlerinden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki Türklük onurundan alıyoruz. Senin ilkelerin doğrultusunda attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçli olacaktır.

Varlığımızın ve birliğimizin esası olan bağımsızlık ve cumhuriyet; eğilmeyen başları ve bükülmeyen bilekleriyle buna sahip çıkan onurlu Türk evlatlarının elinde kuşaktan kuşağa aktarılacak, sonsuza dek yaşatılacaktır.

Bağımsızlığımıza, cumhuriyetimize ve toprak bütünlüğümüze göz diken, onları yok etmek isteyen düşmanların ve onlarla işbirliği yapan içimizdeki hainlerin, satılmışların varlığını biliyoruz. Onlara sinsi emellerini gerçekleştirme fırsatı vermeyeceğiz.

Düşman, en modern silahlarla donanmış olarak en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsa bile, tek yumruk olmasını bilen ulusal birliğimizi bozamayacak, yenilmez Türk gücünün ve inancının zerresini sarsamayacaktır.

Bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi ve toprak bütünlüğümüzü korumak gerektiğinde, içinde bulunacağımız koşullar ne olursa olsun inancımızı hiç yitirmeyecek, bu uğurda can veren şehitlerimizin gittiği yoldan sapmayacağız.

Ne mutlu “Türk'üm” diyene.

Fazla değil sadece 10 yıl daha yaşayabilmiş olsaydın keske o zaman bu güzel vatan çok daha güzel, çok daha eğitimli, ne istediğini bilen, önünde saygıyla egilinen bir VATAN olurdu
Artik seni saygıyla anmak yeterli olmuyor. Senin gitmemizi istediğin yolda gitmekte yeterli olmuyor, senin de istediğin gibi evlatlarımıza tarihimizi en iyi sekilde öğretmemiz gerekiyor ki iste o zaman yetişen yeni nesiller seni tanısınlar ne istediğini, bu toprağı VATAN yapabilmek için cahil, güçsüz, bilinçsiz insanlar topluluğunu bir araya getirip iclerinde ki onuru,şerefi,haysiyeti ortaya çıkarıp nerden nereye bu toprağı getirdiğinizi öğrenmiş olsunlar, ve dönüp kendilerine baksınlar bu onur Şeref haysiyet cidden onlarda var mı ?
Ya Sev Ya Terket değil Sonuna Kadar Sev Topragina Tarihine Sahip Çik

Onunde saygıyla ve emanetine sahip çıkmayı başaramamış bir insan olarak utanarak eğiliyorum Sen bizi affet sen kanla kurdun bu memleketi biz kansizlik yapıyoruz

Sözüm meclisten dışarı benim gibi olanlar ne demek istediğimi anlayacaklardir

saygıyla anıyoruz.Osmanlı Torunu, cumhuriyet çocuğu olmaktan gurur duyuyoruz.

ATAM senin degerini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Bu cumhuriyeti kurarken yaşadıgın zorlukların artık farkındayız. Senin binbir zorlukla kurdugun cumhuriyeti biz yaşatmak için malesef senin kadar ugraşamıyoruz...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar