%10 ek Covid vergisi ne zaman kaldırılacak?

Milli irade bu şekilde yaşamak istediğini söyleyip seçimini hep ona göre yaptı. Milli iradenin istediği buysa saygılı olmak lazım.

Hiçbir zaman Yunan adalarına gidip gezmek, gemi seyahati yapmak veya Avrupa görmek gibi bir durumu olamayacak insanların Euro umursamazlığı normal. Kışın Bansko'da kayak, yazın Thassos'da jet ski yapanlar olarak artık yapamayacak olmak bizi rahatsız ediyor tabi. Yoksa adam sadece yazın 2 hafta memleketine gidip geliyordu, halen daha öyle yapıyor. Sorana da etkilenmedim diyor.

Motosikleti
D400
bu ülkede hangi vergi kalktı ki :D

covid vergisinin adını kaldırıp "saglık vergisi" "vatandaşlık vergisi" diye devam ederler

Türkiye'de kalkıp ta inen sadece tek bir uzuv var, ama vergi yok diye biliyorum.

Bir şeyler kalktı ama ne kalktı bilmiyorum. R25 6276 euro idi şu an 5941 euro, %5 civarı bir düşüş var. Ne zaman kalktığını da bilmiyorum :) euro fiyatlarının yazdığı fiyat listesinde fark etmiştim ve o listeyi de her ay bulamıyorum.

Temmuz ve Kasım euro fiyat listeleri var bende. Temmuzda R25 6276 euro, Kasımda 5941 euro. Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olmuş.

Kalkan okadar çok şey varki. Motosiklet vergisi aklıma bile gelmiyor diğer kalkan şeylerin yanında.

Motosiklete ve oyun konsollarına uygulanan geçici vergi kalktı. Umarım düşen kurla beraber motor fiyatlarının hissedilir düştüğünü görebiliriz...

Motosikleti
Yok
Motosiklete ve oyun konsollarına uygulanan geçici vergi kalktı. Umarım düşen kurla beraber motor fiyatlarının hissedilir düştüğünü görebiliriz...

Hocam motosikletle ilgili bir sey okumadim ama oyun konsollarindaki vergi kalkmadi, %50 olan ek vergi, %20'ye dusuruldu bildigim kadariyla. Resmi gazete yazisini bulamadim, sizde var mi ?

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
cevap net: hiçbir zaman

halen halkı düşünmeyenlere oy veren bir halk var.

Deprem riski bitecek mi? Bitmeyecek. (DASK)

Covid riski bitecek mi? Bitmeyecek. (malum...)

Sen nefes almaya devam edecek misin? Edeceksin. (KDV)

Yaşamın doğal sonucu gereği bazı atıklar üretecek misin? Üreteceksin. (Çevre ve Temizlik vergileri)

Beslenme ve iletişim gibi temel ihtiyaçların olacak mı? Olacak. (bkz. buzdolabına verilen vergiler... Lüks tüketim vergisi - TRT ve iletişim vergileri)

Barınma ihtiyacın, ulaşım ihtiyacın olmayacak mı? Olacak (Ev Vergisi-MTV-ve diğerleri)

V.s...
v.s..
v.s.
...
...
..
.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Dünya barışı da isteyin bence... :)

Bu dilekleri duyan bir melek diğerine ne demiş?

"Dünya barışı belki de diğeri zor..." :queen:

Bu haberin yazdığınız gibi olduğuna emin misiniz!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------[/COLOR]

İlave gümrük vergisi için Resmi Gazete İlanı:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201231M3-2.pdf

Listedeki Ürünlerin GTİP Kodları ve anlamları:

https://www.tradeatlas.com/tr/hs-code-categories/motorlu-kara-tasitlari-traktorler-bisikletler-motosikletler-ve-diger-kara-tasitlari-bunlarin-aksam-parca-ve-aksesuari?hs-code=87#:~:text=GTİP%20Kodu%20%3A%2087%20-%20Motorlu%20Kara,Bunların%20Aksam%2C%20Parça%20ve%20Aksesuarı

Not: Belgede arama tuşu kullanılamıyor. Kodu El ile sayfada aramalısınız. Kodlar harf sırasına göre listelenmiştir.

"8711 Motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan , tekerlekli taşıtlar (sepetli olsun olmasın); sepetler:"

Son düzenleme:
Bu haberin yazdığınız gibi olduğuna emin misiniz!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------[/COLOR]

İlave gümrük vergisi için Resmi Gazete İlanı:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201231M3-2.pdf

Listedeki Ürünlerin GTİP Kodları ve anlamları:

https://www.tradeatlas.com/tr/hs-code-categories/motorlu-kara-tasitlari-traktorler-bisikletler-motosikletler-ve-diger-kara-tasitlari-bunlarin-aksam-parca-ve-aksesuari?hs-code=87#:~:text=GTİP%20Kodu%20%3A%2087%20-%20Motorlu%20Kara,Bunların%20Aksam%2C%20Parça%20ve%20Aksesuarı

Not: Belgede arama tuşu kullanılamıyor. Kodu El ile sayfada aramalısınız. Kodlar harf sırasına göre listelenmiştir.

"8711 Motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan , tekerlekli taşıtlar (sepetli olsun olmasın); sepetler:"

Yanlış mı görüyorum 20 yazıyor düşmüş işte, 20+10 olmuştu kaldırmışlar onu ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar