Arkadaşlar, benim ilk gezimdi ve gerçekten bundan daha keyiflisi olamazdı. Ben evden çıkıp geri dönünceye kadar 330 km yol yapmışım. Yollar, manzara, renkler, kokular herşey muhteşemdi. Arabayla aynı yerlerden geçsek aldığımız keyfin yarısını alacağımızı sanmıyorum. Armutlu burnunu dolaşmak spontane aldığımız bir karardı ancak bir motor gezisi için muhteşem bir parkur olduğunu düşünüyorum. Dik yamaçları kıvrıla, kıvrıla kesen yollardan bir tek insanın olmadığı koyları seyretmek büyüleyiciydi. Ben Esenköy'ü ve Armutlu civarını ilk kez gördüm ve çok beğendim. Doğrusunu isterseniz oralarda konaklamayı, Çınarcık'ta konaklamaya tercih ederdim. Zira Çınarcığı her açıdan kirlenmiş buldum. Buna gürültü kirliliği de dahil. Ama Çınarcıktan ilerisi beklediğimden çok daha güzel. Benim artçım olmadığı için geçerken gördüğümüz pek çok harika manzaranın fotoğrafını çekemedim. Benim önerim geziyle ilgili fotoğrafları bir yer belirliyelim, herkes oraya atsın. Oradan download ederiz. Çok yorgun olduğum için çektiğim fotoğrafları şimdilik atamıyorum, yarın bir adrese kopyalayıp sizle paylaşacağım. Geziyle ilgili olumsuz eleştirim ( ama çok önemli bir konu ), güvenliği hepimizin gezide en ön plandaki mesele olarak ele almaması. Yeni olmama rağmen maalesef grup sürüşü ile ilgili kuralların hemen hemen hepsini çiğnediğimizi farkettim. Özellikle dönüş yolunda biribirini sollamalar, arkadakini beklememeler, takip mesafesini korumamalar beni özellikle tecrübesiz bir motor sürücüsü olarak çok tedirgin etti. Bir de daha sık ve planlı molalar versek bence daha keyifli olurdu, daha az yorulurduk. Bu harika geziyle ilgili izlenimlere, birkaç olumsuz eleştiri de eklediğim için özür dilerim. Ancak amacımız hep bir önceki geziden daha iyisini hedeflemek ise, negatif taraflarımızı da masaya yatırmalıyız.
Bu muhteşem haftasonu için sizlere ve beni hiç üzmeyen motoruma teşekkür ediyorum.
Sevgiler, saygılar
Koray