ilk motosikletim minck125 ti, 93 te aldım 6 yıl kadar eşşeğe biner gibi bindik tık demedi. Sonra otomobil aldım motoyu unuttuk. En son 2004 te zongshen in 150 cc scother ler yeni çıktı onlardan aldım 2 hafta bindim, ecel terleri döktüm yollarda, frene attığında motor nereye gideceğini şaşırıyordu (tekerler ufak olduğu için),hemen aldığım yerden kanuni 125 seyhan ile değiştirdim. Yavaş yavaş büyütürüz dedik, 150 c modelini aldım, uzun eksoz yaptırdım yankee tipi, cazip bir fiyata kanuni 250 aldım, sonra biraz sıkıntılarım oldu sattım. zealsun gy 200 aldım 5500 km oldu, yakıt yönünden rahatladım, 250 seyhan tam bir benzin canavarıymış. Lastik patladı yolda kaldım, bir gece de Konya Mt den tanırsınız Yılmaz ın yüzünden benzin bitti, jigle yi yerinden fırttırmışım çalıştıracam diye öyle yolda kaldım. Hafta sonları uzun mesafe gezilere felan gidiyoruz, kendi sınıfından olanları hep geçiyor. Kırılsa yarılsa ne olur ki bu fiyata böyle motosikletler alıyoruz. Yağına suyuna iyi baktığın sürece bir sorun yok. Benzin hortumu gevrer çatlar, bunlar arabada bile olan şeyler. Arızadan sayılmaz.
Farklı bir noktaya deyineyim, bizim motolardan sorun yaşıyorsak servisler yüzünden.
Benim ön frenden gacırt gucurt ses geliyordu, servise sordum, tamir takımı lastikler vs elden geçmesi gerek dediler vaktim yoktu sonra yaparız dedim çıktım. Bu sabah erken kalktım, tekrar uyuyamadım motonun sağını solunu incelemeye başladım. Ön frende bir vida dikkatimi çekti, mantık yürüttüm ayar vidasına benziyordu. Zealsunda ön fren tek taraflı balata basıyor, janttan tarafta sadece destek parça var. O vidayı sıktım biraz, fren daha iyi tutmaya başladığı gibi, sesten eser kalmadı.
Servise gitseydim, anlamıyoruzda tamirden, acaba ne diyeceklerdi ne kadar ücret alacaklardı.
Çinlileri seviyorum! Sayelerinde motosiklet sahibi olduk. Kötü mal sahibinindir. (uydurdum) kim ne kadar kalite isterse ona göre yapıyorlar.