1 Mart'ta dünya 5 dakikalığına duracak!

Küresel ısınma konusundaki kampanyalara destek için 1 Mart'ta, tüm dünyada ortak bir eylem gerçekleştirilecek. Dünyanın her yerinde yerel saat farkı gözetilmeksizin 19.55-20.00 arasında tüm enerji kaynakları kapatılacak.

Eylemin amacı; söz konusu kesintiyle meydana gelecek enerji tasarrufunun önemine değinmek ve yetkilileri harekete geçirmek. Çevre örgütlerinin organizasyonu ile internet üzerinden yayılan eylem planına göre otomobildekiler kenara çekip arabayı durduracak, evde tüm ışık ve musluklar kapatılacak, elektrikli aletler 5 dakika çalıştırılmayacak. Küresel ısınma konusunda Türkiye'yi ilgilendiren bir başka kampanyanın da hazırlıkları sürüyor. Havaya salınan gazların azaltılmasını öngören Uluslararası Kyoto Protokolü'ne Türkiye'nin de dahil olması için kamuoyu baskısı oluşturulacak.

Türkiye'nin küresel ısınmanın önlenmesi için hazırlanan uluslararası 'Kyoto Protokolü'nü imzalaması için de kamuoyu oluşturuluyor. Japonya'nın Kyoto kentinde 1997 yılında imzalanan protokol, sanayileşmiş ülkelerin 2008-2012 yılları arasında sera gazı üretimlerini 1990 seviyesine çekmelerini şart koşuyor. Ortalama yüzde 5,2 olan bu indirim hedefi ülkelere göre değişirken, Türkiye, ABD ve Avustralya protokole imza atmayan ülkeler arasında yer alıyor. En az 300 bin kişinin yer aldığı kampanyayı destekleyenler arasında; Sezen Aksu, Işıl Özgentürk, M. Ali Alabora, Mikdat Kadıoğlu, Okan Bayülgen, Uğur Yücel, Yıldız Kenter, Zeki Demirkubuz'un yanı sıra hemen her üniversiteden akademisyen, gazeteciler, Bergama köylüleri, sendikacılar ve vatandaşlar bulunuyor.
Melik Duvaklı-ZAMAN gazetesinden alıntıdır

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
türkiyede sence bunu kac kisi yapar ? ?? saydiklarirnin disinda ???

türkiye kyoto'yu imzalamalı tamam, ama kesinlikle amerika'dan önce değil ::yanliss:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Burdan kimse katılmaz....Adamlar deldiler şimdi affettirme çabasına mı girişiyorlar?...

bu mail bana da geldi. bakalım kaç kişi uyacak merak ediyorum bende. aslında yapılamaycak bi şey değil

Burdan kimse katılmaz....Adamlar deldiler şimdi affettirme çabasına mı girişiyorlar?...
ben hepimiz katılalım demiyorum ,ama hepimiz bu dünyada yaşıyoruz ve ciddi sıkıntılar var.unutmayalımki bugün yediğimiz meyvelerin çoğunu babalarımızın ve dedelerimizin diktiği ağaçlardan sağlıyoruz.önlem alınmaz ise çocuklarımız veya torunlarımız meyve yiyemeyecek:pale:

Arkadaşlar insanlar 5 dakika arada ne yapar sizce? Bence sigara içerler. Bütün dünyadaki sigara tiryakilerini sigara içip havayı kirletmeye davet ediyorlar bence :p

Katılalım gitsin miLLet nası olsa bu hale kadar geldi bundan sonraa katılsan ne katılmasan ne :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar