1 km maliyetiniz nedir ?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ben de mesela epeydir sırf uzun yol yapıyorum, sabit gaz kullanıyor ve hart hurtluğu daha az yapıyorum, benim zincir de 20.000'e yaklaştı henüz bir sıkıntısını görmedim. İstanbul'da yaşadığım dönemlerde erken bitiyordu.
Sakin kullanımda ve düzenli yağlamayla, kaliteli zincir dişli seti 60 bin gider ama iş sakin kalabilmekte😂

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
70-80 km/s ile giderse dahada az yakabilir ben bir turda sırf burda bir arkadaşa cevap olsun diye tam 100 km boyunca sabredip 6.vites 70-80 ile gittim 3.6 lt tükettim 2012 gs ile..
Adam 60.000km diyor :) Bende öyle bir sabır yok :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O Battlax'lar 50k da gider vallahi. Benimkiler 10k'da motoru sanki dün almışım gibi duruyorlar...
Ben arkadaşın vstrom'unda kullandım 20km kadar o lastiği. Oem lastiği motor 18k olmuş ve sıfır gibiydi o da :D

Adam 60.000km diyor :) Bende öyle bir sabır yok :)

Bir köfte turunda bizimle sürene kadar emin ol 60.000 km boyunca 70-80 ile sürmüştür 🤣 bende de o sabır yok , her turda bu sefer aheste aheste gidip akşam 6 bira fazla içiyim oh mis deyip her 250 km de depoyu doldurduk yine 😄

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zincir yağlama sistemi taktırırısanız zincir dişli seti daha da uzun gider.
haluk hocam , ortalama 60.000 dedim ama son seti 78.000 km değiştirdim.

sorun zincirin bozulması değil, ön dişli çok aşınıyor. yeni dişli eski zincir kombinasyonu ise iyi sonuc vermiyor.

zincir yağlama bana cok gereksiz geliyor ama seveni de çok tabi.

O Battlax'lar 50k da gider vallahi. Benimkiler 10k'da motoru sanki dün almışım gibi duruyorlar...
ahhh efsane lastik. bulamıyorummm

Bir aya kalmaz bütün rakamlar değişir.

kolayı var. 3.5 tl demek 0.08 usd falan yapıyodur..

nassssı ama ? zekice ha ;)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
https://prnt.sc/nxO5gkGaBFPf
şöyle bi foto salayım. öyle 80-90 sabit gaz gitmedim. Yeri geldi 30'la yeri geldi 200'le gidildi. Milano-Villach arası. Gidiş sonraki gün dönüş. Full otoyol
Çok yağmurluydu. 24 saat içinde yaptığım km olduğundan çekmiştim. Aynı motorla GS bu kadar az yakamıyor. RT ile 90'la gitsem ortalama 4'ün altına düşmeyi bırak, üstüne benzin koyar abi sabrını seveyim azıcık bas diyip.

Ortalama hız doğru yazmıyor ama 11saat 23 dakikada 1.031 km

Aynı motorla GS bu kadar az yakamıyor. RT ile 90'la gitsem ortalama 4'ün altı....
RT lerin final drive daha uzun , GS 100 km/s ile giderken 3000 devir çeviriyorsa RT 2500 çeviriyordur , tempolu ve yüklü bir sürüşte yada şehir içi dur kalkda ise GS daha az tüketir..akselerasyon olarakta GS RT ye fark atar..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Burak Kara'nın otomatik zincir yağlamayı gereksiz bulduğunu ben de anladım ama kendisinin zincirini mont cebindeki dişli yağıyla damla damla yağladığına inanıyorum. Yine de aynı zincir dişli setiyle bu kadar km yapabilmek ilginç bir iş.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Burak Kara'nın otomatik zincir yağlamayı gereksiz bulduğunu ben de anladım ama kendisinin zincirini mont cebindeki dişli yağıyla damla damla yağladığına inanıyorum. Yine de aynı zincir dişli setiyle bu kadar km yapabilmek ilginç bir iş.
Burak Kara 125 lik falan bir motor alsa, uzun yolda mevcut 1000 lik motorunun 4 lt yaktığı güzergahta 1.6 lt falan yakıp yolu da maksimum 1 saat falan uzatır. Fıtı fıtı gider gelir. Yakıtı az, sarf malzemeleri ucuz, bakımı üç otuz para, yıpransa, eskise, kilometresi 140 bine de dayansa koymaz valla.

Bak ben bile çok pis gaza geldim şimdi.

Benim Cb125f ile ekonominin dibine vura vura gezeceğim bir tur planı yapayım bari.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben xmax'a köfte turlarında daha çok yaktırıyordum. :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
RT lerin final drive daha uzun , GS 100 km/s ile giderken 3000 devir çeviriyorsa RT 2500 çeviriyordur , tempolu ve yüklü bir sürüşte yada şehir içi dur kalkda ise GS daha az tüketir..akselerasyon olarakta GS RT ye fark atar..
Sizce benim gibi takıntılı birinin bilmiyor olması mümkün mü :)

Ne olursa olsun ikisinide kullanmış biri olarak, RT derim. Türkiye'de tutulmuyor, ama RT çok daha iyi. Ben neden almadım?
Her sene motor değiştiren insanım ben, harley'e 5-6 ay önceden ilan koyuyordum. Binmeye ara verip 2021'de tekrar başladığım son 4 senede 7 motor geçmiş elimden. Kolay satılan bir şey olsun diye gs aldım. Aldığım zamanda kullanıyorum. Yaşa göre km yüksek kalabiliyor Türkiye'de alırken satmayı düşünüyoruz maalesef.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Burak Kara 125 lik falan bir motor alsa, uzun yolda mevcut 1000 lik motorunun 4 lt yaktığı güzergahta 1.6 lt falan yakıp yolu da maksimum 1 saat falan uzatır. Fıtı fıtı gider gelir. Yakıtı az, sarf malzemeleri ucuz, bakımı üç otuz para, yıpransa, eskise, kilometresi 140 bine de dayansa koymaz valla.

Bak ben bile çok pis gaza geldim şimdi.

Benim Cb125f ile ekonominin dibine vura vura gezeceğim bir tur planı yapayım bari.

Haluk hocam, uzun yolsa ortalama hızım 85 kmh. (gps hızı, gerçek hız) . Motorumu kıskanan @Nikkfurie nin iddia ettiği gibi 60 70 kmh ile kesinlikle gitmiyorum.

resmen kıskanıyolar.

cb125f gibi bir motor
uzun yol için tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

yılda 1 belki 2 defa yapılır. Ama her hafta/10 günde bir yapılacak iş değil.

Tehlikesini gectim, hem motoru hem kullanıcıyı yıpratır.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Haluk hocam, uzun yolsa ortalama hızım 85 kmh. (gps hızı, gerçek hız) . Motorumu kıskanan @Nikkfurie nin iddia ettiği gibi 60 70 kmh ile kesinlikle gitmiyorum.

resmen kıskanıyolar.

cb125f gibi bir motor
uzun yol için tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

yılda 1 belki 2 defa yapılır. Ama her hafta/10 günde bir yapılacak iş değil.

Tehlikesini gectim, hem motoru hem kullanıcıyı yıpratır.
Hayat işte böyle. Bi anda Almanya'nın Türkiye'yi kıskanması gibi bişey oldu. Siyasete girmeyi düşünür müsün? asdasfgad

resmen kıskanıyolar.
Yahu tek eksantrikli , şambiyelli lastikli , zincirli , 1000 cc den 95 beygircik çıkaran , alt devirleri leş motorun neyini kıskanacam ;) dur son darbeyi indiriyorum 70-80 bin km yi geçince son sahibi oluyorsun yemişim Honda'sını , 140.000 deki 2012 gs i 475bin e ilana koydum haftada iki üç mesaj geliyor ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar