1 Haziran 2025 Pazar, Tomygun'ı çok özlemişiz köfteci turumuz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tomy İstanbul'a geleceğini söyledi, Cyan ve Gökhan'la biz daha önce çevirmeciye giderek sezonu açmıştık zaten. Tomy ile uzun zaman olmuştu görüşmeyeli, yine ekip bir araya gelecek hep birlikte Trakya'da köfteci rotamızda süreceğiz diye sevinmekten gece uykum kaçtı. :)

3 Suzuki v-strom (bir tanesi süper bir 1050) ve Tomygun'ın meşhur Kawasaki ER6F'si olarak buluştuk.

Yine klasik buluşma mekanımız Çatalca/Subaşu köyündeki Opet'de İstanbuldan gelecek arkadaşlar buluşup oradan Saray'a sürdüler, ben Lüleburgaz'dan yola çıkıp Saray'da BP'deki her zamanki buluşma yerinde buluşuruz diye anlaştık.
Bu sefer diğer gezilerimizden farkı benim 12 yaşındaki ikiz oğullarımdan biri de bana artçı olarak bize katıldı. Artçı için tam ekipman tamamlayınca artık sıra ile biz de geleceğiz demişlerdi, artık kardeşler kendi aralarında ne şekilde sıraya koydu önce ben gideceğim diye kavga mı ettiler orasına karışmadım, Ali sıra bende dedi tamam dedim.

Sabah kalktık, ben zaten kahvaltı ile işim olmaz hiç, kahvemi içtim, Ali'ye de çok yeme bak köfte yiyeceğiz dedim. Önce Ali'nin ekipmanlarını giydirdik, kask, mont, eldiven ve dizlikleri taktı. Benim yeni aldığım Forma Adventure uzun botları ona giydirdim, 44 numara botlar 41 numara ayağına biraz bol geldi ama hiç yoktan iyidir, ben de eski botlarımı giydim.

Sabah 10:30'da evin önüden yola çıktık.

Googel haritaları bizi Saray'a TEM otoyolundan götürmeye kalkıyordu ama köy yollarını sevdiğimiz için Ahmetbey kasabası üzerindne köyden köye geçerek gitmeyi tercih ettik. Saray'a yaklaşık 20dk kala bir benzincide 10dk mola verdik.
Saat 12'ye doğru Saray'a vardık, Saray'ın Çatalca yönündeki yolun başındaki BP istasyonuna vardık, Tommygun, Cyan ve Gökhan bizden önce varmışlardı. Hoşgeldin faslından sonra bir iki kare foto çekildik.

ilk fotoyu Ali çekmişti, ikinci fotoda o da olsun diye Gökhan çekti.

Saray'dan 4 motor yola çıktık, Saray Ahmetbey arası yolda keyifle sürüp Ahmetbey kasabasındaki Köfteci Mahir'e vardık, motorları parkettik. O dükkanın önünde park yeri sorunu olmuyor hem motorlar gözümüzün önünde güzel duruyor.

Hemen masaya yerleşip köfteleri sipariş ettik.

Yine ayı gibi yedik. Ali de tabağındaki yarım kilo köfteyi hepimizden önce bitirerek yeni yetişen köfte canavarı potansiyelini göstermiş oldu. Sohbet, muhabbet keyifle zaman geçirdik çaylarımızı da içtik.

Tomygun İzmir'e döneceği için Mahir'in önünden bizden ayrıldı. Biz bir de kahve içeriz daha vakit var Vize Kalesi'ne gidelim tepede manzaraya karşı kahve içeriz deyip Ahmetbey'den Vize'ye doğru yola çıktık. Yaklaşık 22km ve güzel asfaltlı, dümdüz trakya ovasında tarlalar, köyler arasından geçen yoldan Vize'ye vardık, kalenin olduğu tepeye tırmandık, Tepede motorları parkettikten sonra hazır bir araya gelmişken Cyan ile benim vstrom'da arka amortisor preload ayarını düzgünce yapalım dedik, şerit metre de atmıştım çantaya bir ara buluşunca yaparız diye. Tarife uygun olarak ayarları yaptık, sonra motorları gölgeye parkedip kaleye çıktık, manzaraya karşı bir yere oturduk, kahveler geldi sohbet muhabbet orada da biraz keyif yaptık.

Kale'de foto çekmek aklımıza gelmedi bu sefer.

Vize kalesinde ben Cyan ve Gökhan'dan ayrıldım, onlar Vize-Saray-Çatalca rotasından İstanbula doğru yola çıktılar, biz de Ali ile birlikte de Ahmetbey üzerinden lüleburgaz'a eve döndük.

Bizim yaptığımız yaklaşık 155km yol Ali için de ilk kez motora binme açısından güzel bir başlangıç oldu. Sıra ikizi olan Deniz'de. Benim motor da artçı varken de gayet güzel gidiyormuş, zaten ara yollardan gittiğimiz için hız yapmadık, etrafa bakına bakına sakin sakin sürdük.

Bizim rota bu şekilde oldu:

Motosikleti
kawasaki eliminator 500
Valla birazcık kıskanmış olabilirim geçen sürecek kimseyi bulamadım.
Neymiş kahve içmek için şehir değiştirilmezmiş, 2 saat gidip 2 saat döneceğiz alt tarafı. :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bir daha Opette erketeye yatacağım. Gelirseniz peşinize takılırım, yok gelmediniz günbatımına doğru yalnız kovboy modunda sürerim artık.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
offff 1050 XT ye bak.

Hem tel jant hem de tüpsüzzz.

Komşunun tavuğu yine kaz görünüyor bana, evet ya.. guzel motor ama benim motor alır Gökhan kusura bakma :cool:

Motosikleti
cbf 150
Tüplü olum o ön tarafında tüp var arkada yok. Hoş ön taraf zaten ıvırı zıvırı kaldırıyor arkaya giriyor klasik. hep arka lastiğim patladı bugüne dek. Ön giderse zaten yazamam buraya anlayın ozaman ainiz mefta :)

Tüplü olum o ön tarafında tüp var arkada yok. Hoş ön taraf zaten ıvırı zıvırı kaldırıyor arkaya giriyor klasik. hep arka lastiğim patladı bugüne dek. Ön giderse zaten yazamam buraya anlayın ozaman ainiz mefta :)

lan kamyoncu ne kadar cahilsin. bunun on teker 19" tüplü mu olur ?
Bak valla senin hayabusan olduğuna inanmıyorum artık heee
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hay allan XT demişim ama DE modeli bu.
Hadi seni affettim ama motoru gordugunde XT olmadığını anlamalıydın.

Yine eksi puan

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
lan kamyoncu ne kadar cahilsin. bunun on teker 19" tüplü mu olur ?
Bak valla senin hayabusan olduğuna inanmıyorum artık heee
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hay allan XT demişim ama DE modeli bu.
Hadi seni affettim ama motoru gordugunde XT olmadığını anlamalıydın.

Yine eksi puan
DE modeli o. Doğru görmüşsün. Ön teker 19" değil bizimkilerden daha büyük ve tüplü.
Ama lastiklerimiz aynı, o da ben de geçen ay metzeler karro street aldık. Köfteci yollarımız için çok gerekli değil belki ama tel jantla biraz dişli görünen lastik seviyorum. Tek sıkıntım arka lastikten asfalt yolda 100ü geçince ses gelmesi, onda da otobanda sürerken kulak tıkacı kullanıyorum o sesi kesiyor zaten hiç duymuyorum.

Geçen sene senin lastikleri görüp ne güzel demiştim, benim de dişli lastik takacak motorum oldu sonunda. Hem de kırmızı. :)

DE modeli o. Doğru görmüşsün. Ön teker 19" değil bizimkilerden daha büyük ve tüplü.
Ama lastiklerimiz aynı, o da ben de geçen ay metzeler karro street aldık. Köfteci yollarımız için çok gerekli değil belki ama tel jantla biraz dişli görünen lastik seviyorum. Tek sıkıntım arka lastikten asfalt yolda 100ü geçince ses gelmesi, onda da otobanda sürerken kulak tıkacı kullanıyorum o sesi kesiyor zaten hiç duymuyorum.

Geçen sene senin lastikleri görüp ne güzel demiştim, benim de dişli lastik takacak motorum oldu sonunda. Hem de kırmızı. :)

aaa o da 21" miş.

vay be kamyoncu yine haklı cıktı. benim aklımda 19 gibi kalmış nedense.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar