Dostlar, herkese lazım olan adalet, aslında cezayı suçu işleyen kadar, ibret olsun diye diğerlerine de veriyor. Yani burada gerçekten adamın suçu kanıtlanıp, gün yüzü görmeseydi, "gün yüzü görmeme" cezası adamın yanısıra, aynı hatayı biz de yaparsak biz de günyüzü göremeyeceğiz diye bize de veriliyor.
Arabamla giderken arkamdan makas atarak gelen bir Mini marka araba gece vakti Cevizlibağ-Haliç arasında bana vurup kaçtı. Resmi polis zabtı ile savcılığa şikayet ettim. Bu süreçte kendi çabalarımla adamı buldum. Eski beyaz arabasından, Bodrum'da yazlığı nerede, annesinin yazlıkta çekilmiş fotoğrafından çalıştığı civar nereler hepsini öğrendim ama savcılık şikayetimin sonucunu bekledim. Bu süreçte polis zabtı ile adamın trafik sigortasından arabamı yaptırdım, değer kaybı tazminatı aldım.
Motosikletli olduğumu düşünelim. Ne olacaktı? Ölecektim.
Savcılık ne oldu? Takipsizlik!! Kanuni adıyla "soruşturmaya-kovuşturmaya yer olmadığına...." Olum hiç olmazsa adamı bi ifadeye çağır, sen mi yaptın de, adam yok ben o saatte yatıyodum desin yine gam yemeyecem. Hiç.
Şimdi gece makas atarak birinin arabasına vurup kaçarsak bize de mi takipsizlik çıkacak?? Ha istersen sulh hukuk mahkemesine git diyor tebligatta. Tamamen önümü kesmiyor. İstersen adamı buldurup devam edebiliyorsun ama böyle olmamalı.
Ülkesini seven biri olarak devletimizin elinde her türlü insani ve teknik imkan mevcut. Öyle böyle demeyelim yine de güçlü bir devletiz. Ama biraz da bu tip olaylarda adalet hızlı ve keskin olmalı diye düşünüyorum.