0'Mı 2. El Mi?

Merhaba arkadaşlar...

Her an ufak çapta bir motosiket alabilirim.. 0 mı 2.el mi olacagı belli değil ama çevreden şu görüşler geldi... ( çevreden kastım motosikletten az çok anlayan insanlar )...;

0 motosiklet al... 2 elin yapacagı her arıza seni motordan bıktıracak.. Sorunlar yaşamana sebeb olacak.. Daha bu işin içinde yeni iken masrafa sebeb olacaktır.. Ve " bu iş ne kadar sıkıntılı yaa" demene neden olacaktır..

2. el al İkinci el alırsan eğer belli arızalar çıksa da sen bu arızalar sayesinde tecrübelenecek, motor hakkında daha bilgili olacak, ötesini beresini sökme imkanı doğduğu gibi teknik olarak ta motosiklete yabancı kalmayacaksın.. Hem senden önce birisi kullandıgı için hatalı olmayacak.. .. Belli masraflar çıkarsa da fazla paran gitmiş olmayacak o para ile başka şeyler alabileceksin...

Sizce?

her ikinci el arıza çıkaracak diye bi kaide mi var zuhahahaha :cherry:
talaş bi motor alırsan tabi elinde kalır ama ucuz yollu temiz bir motor alacaksan bişi olmaz

eğer büten 2.ele yetiyorsa 2.el al tabi ama sıfır alırım diyosan o senin kararın

lam honda ama sen motor alma sen git bi tane taka al kendine :cherry: :cherry:

O almak her zaman iyidir ama bütçen yetmiyor veya istediğin motorun O'na paran yetmiyorsa tabiki 2.el en uygunu olacak
ama tavsiyem bildiğin bir usta yada motorcu tavsiyesi dinlemen olucak yoksa dış görünüşüne kanıp yada ilgini çeken bir başbelası alıcaksın ve ustaya gitmekten vede aldığın motorun fiyatını geçik masraf yapmaktan bıkıcaksın onun için 2.el alıcaksan sabırlı ol ve sana en uygun olanı al bence ve araştırma yap fiyat konusunda bile bazen uçuk rakamlarla karşılaşabilirsin
umarım istediğin olur :thumleft:

paran varsa 0 alıcaksın yok diyorsan iyi kullanılmış bir motor alıcaksın.. Yoksa hikaye olur, motor zevkin YALAN olur...

Bende ilk olarak ikinci el almak istiyorum. Nedeni ise acemilikte orasını burasını çizersem fazla içim acımasın diye. Ama tabii sıfırında ikinci ele göre avantajlarıda yok değil. Mesela ben ikinci el bir Rebel istiyorum fakat Hyosung gv 250 gibi bir sıfırda almayı düşünebilirim.

Ama tecrübe azsa sağlam bir ikinci el daha mantıklı bir seçim olur gibi geliyor bana.

Başlangıç motorunsa sıfır al. Motor sana alışasıya sen de motora alışır gidersin yavaştan yavaştan.

Yok eğer zaten motosiklet kullanan biriysen, bütçen neye yetiyorsa, neyi beğeniyorsan onu al.

Bütçe derken; Motosiklet bütçesi = Toplam bütçen - Kask vs ekipman için ayırdığın miktar - Plaka, ruhsat vs masraflar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar