süreci çok yakından takip etmediğim için yanlış bilgi verebiliyor olabilirim, aynı şekilde kimseyi yanlış bir şekilde umutlandırmakta istemem.
dün akşam babam ile aramda şöyle bir diyalog geçti;
ben rahmetli Tuğper'in kazasını çok önceden (motor kullanmaya başlamadan önce ve foruma üye olmadan önce buradan takip ettiğim kadarıyla) babama bahsetmiştim. dün akşamda duruşmaya gittiğimi, kazadan sonra polislerin tavrı ve karşı tarafın tutumu, ayrıca hakimlerin dosyaya olan ilgisizliği yüzünden adaletin bir türlü yerini bulamadığını ve Tuğhan Bey'in dediği gibi 10 yapraklık dosyanın giderek kalınlaştığını anlattım babama. Babam ise yanıt olarak mahkeme sonucunun ne olursa olsun yargıtayın bu dosyayı ele alması durumunda adaletin gerçekleşeceğini söyledi (motosiklet ve aracın üzerindeki boya izlerinin kriminalden gelen rapora göre örtüşmesi doğrultusunda)
Babam kadıköy 1. ticari asliye mahkemesinde bilirkişilik yapıyor, tabi bu konu onun branşı değil ama bu şekilde yargıtaydan tekrar incelenmesi için geri dönen bir çok dosyalar oluyor, bazen evde birlikte okuyoruz dosyaları. bazı bilirkişilerin işi zamanında yetiştirip, parasını alabilmek için baştan savma bir şekilde yazdığı bir çok dosya geliyor.
bence bu yüzden umutsuz olmaya gerek yok. er yada geç adalet yerini bulacaktır diye düşünüyorum. karşı tarafın çirkefliği yanına kalmayacaktır ama verilen ceza yeterli olacak mı derseniz, ülkemizdeki adalet sistemine bakarsak maalesef yeterli olmayacak diye düşünüyorum.

ale: