Sarp EREM için 03 Mart 2008 Sultan Ahmet Adliyesindeydik
Bugün benim için anlamlı birgündü.
Son 2 duruşmasını yakınen takip ettiğim rahmetli
Sarp Erem davası bugün çok daha anlamlıydı. Daha önceki duruşmaların aksine güzel bir birliktelik vardı katılım son 2 duruşmanın aksine toplamlarından bile fazlaydı. Demek birazdaha arkadaşlarımız gözlerini bu olaya açtılar ve katılım üst seviyelerde oldu. Bukonu aslında yadırganmayacak kadar önemli.
Umarım bundan sonraki duruşmalarda katılım ve takip olayı dahafazla olur ve hep beraber olumlu yönde bir karar alınmasına önayak olabiliriz.
Davayı takip etmeye bizlere Motosiklet Camiası adına destek vermeye gelen ve konuştuğum bütün arkadaşlarım davayı takip etmeye devam edeceklerini ve bukonuda kararlı olduklarını ifade ettiler. Sonuna kadar hem aileye hemde Motosikletlerin fark edilmesi adına destek vereceklerini söylediler.
Seval Ergüder’ in bizzat tasarladığı (ve cbfTürkiye’ nin de bu işte payı var onlarada teşekkür ederim) broşürlerle bir bireyin neler yapabileceğini gösterebilen en güzel örnek çalışmayı bugün gördüm ve çok sevindim. Bizlerde o broşürleri dağıttık Sultan Ahmet adliyesi etrafında. Sonuçta bir kişinin gözgezdirmesi bile çok önemli ve amacına uygun dağıtıldı birkısmı. Birkez daha sevgili Seval’ e buradan teşekkür ederim.
Duruşma salonu önüne gelindiğinde kalabalık ama biokadar sakin bekleyiş geç başlayan duruşma öncesi güzel bir ambians oluşturdu. Soranlara hemen broşürle cevap veriyorduk ve olayı özetliyorduk. Geçen duruşma olduğu gibi karşı aile sürekli laf diyaloğuna girmeye çalışsada bizleri
“işte bakın bunlar serseri motorcular” havasına sokamadılar. Aslında duruşma öncesi üzerimde bu konu hakkında tedirginlik vardı ama
İhsan Hakan ağabeymle bu konu hakkında ufak bir görüşmeyle tüm arkadaşlarımızı bu konuda hassas olmalarını rica ettik ve gelen tüm arkadaşlarda uyarıya kulak vererek gereğini yerine getirdiler.
Duruşma salonuna giremedik çünkü geçen duruşmanın aksine bu duruşmada Hakim ayakta izleyici almadı ve biçok arkadaşımız gibi bende dışarıda bekledim.
Bu duruşmada biçoğunuzun hatırlayacağı olay olduktan sonra ünlü olan bir spiker vardı biçok yerde beyanları bulunan biri adını ve hangi kanal adına çalıştığını hatırlayamadığım iki kişi dinlenmiş. Fakat sanırım yalan bile söylemeyi beceremeyen bu kişileri umarım hakim ve heyet dikkate almazlar çünkü ne dediklerin’ den sanırım kendileri bile bişey anlamamışlardır.
Maalesef savcı’ nın tahliye istemiyle mahkeme devam etmiş ama kararı verecek olan değerli hakim heyetle bukonuyu tartışmak ve sağlıklı karar verebilmek için ara istedi. Aradan sonra
“Tutukluluğunun Devamı “ cümlesini duyduğumda sevindim. Ama daha nekadar tutuklu kalır bu vicdan yoksunu tutuklu zat bilemem. Bildiğim bişey var çıksa bile bizler sesimizi yükselterek destek vermeye Sarp Erem için ve sonrasında bu davanın emsal olması için desteklerimizi devam ettirmeliyiz diye düşünüyorum.Mahkeme 1 ay sonrasına gün attı adli tıp raporları beklenecek ve sanırım karar için birtakım deliller istenecek. Yakın tarih olması iyimi kötümü bilemiyorum bir tahminimde yok açıkcası. Umarım vicdansız zat gereken cezayı alır ve bu ülkede insan hayatının bukadar ucuz olmadığını tüm Türkiye net bir şekilde görebilir.
Mahkeme bittikten hemen sonra
Ünaç Erem ( Sarp Erem’ in annesi) motosikletlerin park edildiği alanda basın karşısına çıktı fakat geçen sefer sözüne başlatmadan ortayaçıkan karşı taraf yaklaşamadı bile bizlerin kalabalıklığından..!
Ünaç EREM ;
"Oğlumun arkadaşlarıyla beraber olmaktan çok mutluyum. Çünkü onları çok seviyordu. Artık onlar benim çocuklarım" dedi. Ünaç, sözlerine şöyle devam etti:
"Olay bu kadar basit. Bir kişi 33 yaşında zar zor yetiştirilen tek bir evlat. Sinek gibi ezerek, çuval gibi ezerek, kendi tabirleridir bunlar. Ölüme terk etmiştir ve hiçbiri yardım etmemiştir. Motosiklet kullanan kişilere bu ülkede başka gözle bakılıyor. Bunu oğlumla gördüm ben. Çok üzgünüm. Hiç olmazsa birazcık cezasını çeksin. Allah ona vicdan azabı çektirsin." Gözyaşları içerisinde sözlerini tamamladı.
Bizlerde o yüreği yanan annenin yanında olmanın tatlı ama biokadar buruk gururunu yaşamış olduk bir duruşma daha…
Gelen gelmeyen bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Hakan A. > hoxy
03 Mart 2008 Sarp EREM Duruşması Basın Açıklaması
Biz motosiklet kullanicilari gunumuzde artan motorsiklet kazalarina dikkat cekmek ve arttik kazalara bir dur demek icin bugun arkadaslarimizlar beraber sarp eren davasina destek olamk icin geldik .
Bazen dikkatsizce yapilan bir haraket , sarp eren de oldugu gibi olume yol acabilir . motosikletler trafikte cogunlukjla bir cok tehlikeyle karsi karsiya bulunkatadirlar . bununsebeplerinden en basta geleni dikkatsiz ve umursamazca arac kullanan kimi suruculerdir . tehlikeli olan motorsikletler degil suruculerdir .
Sarp eren butun korumalarini kullaniyor olmasina ragmen bu korumalar onu bu dikkatsiz ve umursamaaz suruculerden korumaya yetmemistir . motorsikletin de bir arc oldu trafikte seyrederken kendine ait bir seridin oldugu unutulmamalidir . artik kamuoyunun bilinclenmesi adina biz bir adim atiyoruz . araba kullanmak ciddi bir istir , motosikletleri farkedin ...
Basın açıklamasını hazırlayan ve okuyan
İbrahim AKTAŞ