Abimiz vereceği mesajların arasına harfleri serpiştirip konuşur gibi yapmış ahahaha
işten çıkarken adama ingilizce çarşamba günü yağmur yağacak dedim.
Bu yasta boyleyse ileride daha fena karistirir ortaligi. Ama durun yaa, bir kez daha okuyacam ve bu sefer tercume edebilirsem yazacam buraya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:35 ----------
Beyler ( diye basliyor. Demek ki kadinlara seslenmiyor. O yuzden onlarin ici rahat olsun )
Mahalleden biri motor alip, bayramda resmi tatil oldugundan tum evraklarini da cikarttirmasina sasirmis. Ama cocuga sormak istese de ulasamamis. Ancak, motoru alan kisi, motorun zincirinin yaglanmasibi begenmemis ve @ucanmotor'a danismis. Ancak,zinciri gormesine ragmen net bir kanaat getirememis ve bizden bu konuda parapsikolojik yeteneklerimizi kullanarak fikir beyani arz ediyor.
Haa, bu arkadas aslinda iki kisi. Kendisi ve hevesi. Hevesini mutlu etmek adina da yapmayacagi sey yok; gerekirse Turkceyi katledebilir ve gerekirse bir motosiklet formunda deli-kuyu-taş metaforuyla ortaligi talan edip, forumdaslarina kafayi siyirtabilir.
Ve tabii ki, konunun ozu bence su ki, bayramda tum evraklarini almis olan bu arkadas ( sevgili forumdasimizin plakayi evraktan saymadigi belli ) nerede??
Belki de bu arkadastan uzaklara kacmistir ve belki saklaniyordur?!
Şok Şok Şok!!!
Mahalleden birinin aldigi motorla hevesini mutlu ederken, keyfi ve kahyasini neden disladi???
Azzzz sooraaa!!!
Bu yasta boyleyse ileride daha fena karistirir ortaligi. Ama durun yaa, bir kez daha okuyacam ve bu sefer tercume edebilirsem yazacam buraya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:35 ----------
Beyler ( diye basliyor. Demek ki kadinlara seslenmiyor. O yuzden onlarin ici rahat olsun )
Mahalleden biri motor alip, bayramda resmi tatil oldugundan tum evraklarini da cikarttirmasina sasirmis. Ama cocuga sormak istese de ulasamamis. Ancak, motoru alan kisi, motorun zincirinin yaglanmasibi begenmemis ve @ucanmotor'a danismis. Ancak,zinciri gormesine ragmen net bir kanaat getirememis ve bizden bu konuda parapsikolojik yeteneklerimizi kullanarak fikir beyani arz ediyor.
Haa, bu arkadas aslinda iki kisi. Kendisi ve hevesi. Hevesini mutlu etmek adina da yapmayacagi sey yok; gerekirse Turkceyi katledebilir ve gerekirse bir motosiklet formunda deli-kuyu-taş metaforuyla ortaligi talan edip, forumdaslarina kafayi siyirtabilir.
Ve tabii ki, konunun ozu bence su ki, bayramda tum evraklarini almis olan bu arkadas ( sevgili forumdasimizin plakayi evraktan saymadigi belli ) nerede??
Belki de bu arkadastan uzaklara kacmistir ve belki saklaniyordur?!
Şok Şok Şok!!!
Mahalleden birinin aldigi motorla hevesini mutlu ederken, keyfi ve kahyasini neden disladi???
Azzzz sooraaa!!!
Baskan valla sanirim sen anlamissin helal.
Yuz kere okudum bu dediklerini cikaramamistim ama sen yazdktan sora bir daha okudum ve anladim. Nasul desem mesnevi tercumani gibisin. Kahinsin adeta, anca olan oldujtan yazini yazdiktan sonra anlayabiliyoruz. Bak ciddi ciddi muhtemelen bu adam senin anlattigindan bahsediyor![]()
Hmm lisan modeeatoru..bu saatte güldürdünüz benigüzel açıklama olmuş ama umarım doğrudur, yani bir düzeltme gelirse buralar karışır. puzzle gibi birleştirerek anlamaya çalışmak yorucu olabilir.. veya lisan ve şive moderatörümü lazım bu foruma acaba :queen:
Valla ben de oyle umuyorum. Çoook emek verdim cooook
Bu arada, mesneviyi cozmek gercekten zor zanaat. Sevgiyi, paradigmatik hale getirip, daha sonra oligarsiye gecmis ve seven kesim avam kalmisken, sevilen kisi hep ulasilmaz satolarda aristokratmis gibi benimsemis ya da benimsetmeye calismis. Bence bu mutevazilik degil, ozguvensizlik. Mevlana-Sems olayini Sokrates-Platon iliskisine benzetiyorum. Nasil ki Sokrat yazmamis ve Platon O'nun ogretilerini kaleme almissa, Mevlana'da ayni yontemi kullanmis gibi. Ama sozun sahibi veciz kullanirken, kaleme alan kisi anladigini yazmis olsa gerek. Golge serindir ama gunesi saklar! ( iyi buldum bu sozu, yazayim kenara. ilerde bilgiclik taslarken lazim olabilir)
Daha cok sey var bu konuda soylemek istedigim ama soylemis olmak icin soyledim demek soylenebileceklerin bir kismidir. Gorusmek uzere ustadim..
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:44 ----------
Hmm lisan modeeatoru..
Bu bir teklifse, her zaman bu kadar sansli olmayabbilirim yahu. ilham geldi de esref saatimle bulustu))
Ama ulkemizde kitap okuma aliskanliginin azligi bu konularda ciddi sekilde one cikiyor. Adam kamyoncu yazip kaymoncuyum der mi? Seker yazip sirin okuyor, okudugunu anlamiyor. Gerci "herkesin hayatina kimse karisamaz" ve son olarak, " @ucanmotor'a sahip çikalim"
Bari kafa yapıcı maddeleri Çin malı kullanmayın :queen:
Vallahi anladığım kadarı ile bu arkadaş motor almaya birisiyle zincirciye gitmiş, zincirci ile fiyatta anlaşamadıkları için mahallnin zincircisi olaya el koymuş, bunlar bi para teklif etmişler o sırada motorun sahibi gelmiş, fakat daha sonradan babasına durum intikal edince araya muhtar girmiş sonuçta zincir yağlanmış.
Hocam bu konuda konusacak cok sey var.
Dedikleriniz ilgimi cekti. Bir konu basligi acalim yoksa alakasiz konuda konusmaktan cok uyari aldim)
Madde mi ağır mana mı.??