0 motosikletim sola çekiyor, servis normal diyor.

Merhabalar 12 mart itibari ile hayatimda ilk defa 0 motosiklet satin almak nasip oldu, bir sorum olacak 0km bayiden aldığım motosiklet elimi gidondan çekince sola çekiyor. Her türlü yolda oturuş pozisyonu olarak ta denedim ama değişen bir şey yok. 2 farklı yetkili servise gösterdim sorun olmadığını motosikletin gidonu birakmadikca düz gittiğini söylüyorlar, bir çok motosiklet kullandim ama ilk defa bu durumu yaşıyorum, bariz bir sola çekme var ama servisler normal diyor, virajda veyahut sağa kontra da bir sorun yok. Lastik ayarları da normal, Sizce kafama takmayıp devam mı edeyim yolsa üstune mi gideyim bu durumun çok canımı sıkıyor. Xmax 250 motosikletim.

Gaz teli yada fren borusu gergin montajlanmış olabilir , yepyeni motor ön tekerden darbe alıp amortisor borusu eğrilmemistir herhalde , lastiktede sıkıntı olabilir , üretim hatalı çok otomobil motosiklet lastiği gördük ama genelde düşük hızda sağa sola yalpalama yapar bozuk lastik , sukutur yada hafif motorlar gidonu bırakınca sallama yapabilir (çanta , cam vs takılı ise) ama bir yöne çekme asla yaşanmamalı..

motora ekstra taktırdığınız parçalar dengeyi bozmuş olabilir ya da lastiklerle alakalı bir sorun olabilir.
yol eğimli değilse herhangi bir tarafa çekmemesi lazım.

Fabrika çıkışı ayar ve donanımında sağa/sola çekme yapıyorsa ya geometrisi ya da aerodinamisi bozuktur motosikletin, başka açıklaması yok.

Normal bi şey değil.

Extra taktiginiz bir sey var ise sökün ve lastiklerden başlayin. Jant ve lastik balansina, sokulmusken rulmanlarinada bakin. Rulmanlar hatali olabilir, lastik yanlis montaj edilmis olabilir. Jantta egrilik balans olabilir.

Sonra ön takim montajina bakilacak, grenajlar sokulup on takim dogru ayarli montajlanmismi diye. Oda dogru ise ön takim yagi ve yaylarina bakmak lazim, yag eksik fazla gelmis olabilir. Amortisor borularinin balansinada bakilmali duz mu diye. Sasenin yamuk olacagini sanmam cok cok dusuk ihtimal sifir km motosiklette.t

Yamaha ile direkt iletişime geçilse bence onlar bu durumu çözmeye yardımcı olurlar sanki. Neticede sıfır motosiklette bir kusur var. Vazgeçmeyip distiribütörle irtibata geçin. Bir vakit ikinci el ama garantisi dolmamış bir Suzuki Inazuma F de egsoz sıkıntısı (katalitik konvertör sorunu idi sanırım) yaşamıştım. Merkeze ulaştım.Onlar Konya da servis olmadığı halde bir şekilde eskiden servisliklerini yapan bir yerle görüşüp beni arattılar. Ücretsiz şekilde sorunum halledilmişti. Hem de parça değişimi de olmuştu.

lastik hatası olabilir jant eğri olabilir rot balans tam yapılmamış olabilir jant üstündeki ağırlıklardan biri düşmüş olabilir.bunların hiç biri olmasa bile bazı motorlarda sağa sola çekme gidon tokatlama olabiliyor mesela honda forza 250 gidon tokatlıyor çaresi yok kronik bir sorun.siz başka bir motorda daha deneyin bence bir ondan sonra tekrar servis ile görüşün.scooterlarda elleri bıraktığınız zaman düz giden bir model açıkcası ben bilmiyorum bu bir sorun değil.benimde sym jetx var oda sağa çekiyor egzoz o tarafta çünkü

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O son zamanlarda Türkiye genelinden gözlenen bir durum. Uzun sürmez, geçicidir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Başka bir servise ulaşın bence o servis sallamış.
Sıfır motorda olmaması lazım böyle sorun.

Benim xmx 250 2016 model, hala dümdüz ip gibi gidiyor.

Motosiklet sürüş tecrübesi olan bir arkadaşınıza veya biraz işten anlayan başka birine denetin motoru.O kişidede yapıyorsa o motorun fabrikasyon bir hatası vardır.

İkinci tavsiyem elinizi bırakırken önce sol elinizi bırakın sonra sağ elinizi gidondan ayırın sonra tam tersi fark olacakmı?

Birde elinizi bıraktıktan sonra dik geriye doğru durmanız gerekiyor.

Dirensiyon düz giderkende düzmü?Alt mesnet ile gidon çapraz olma ihtimali olabilir.

mesnet borusu şaseye bağlanan kısım çok sıkışık olabilir.

Amortisörlerin bağlantı boyu aynı olmayabilir.

Arka çantada ağırlık varsa oda yapabilir.

İstanbulda olsaydınız yardımcı olurdum.

Şase ile ön şase bağlantısı kayık olabilir motora arkadan bakınca ön lastikle arka lastik v eklinde gibi ama genelde bu kazalı motorlarda veya kötü şaseli çin motorlarında olur.

Honda integra 750 'lerde, bajaj Dominar UG400'lerde vardı bu sorun. Hadi Bajaj'a "Bajaj len bu ne bekliyosun" vs vs diyecek millet de Honda'da servisin açıklaması " otomatik şanzıman yağ bilmem neyi varmış da, o ağırlık yapıyormuş"" vs vs benzeri akıllara ziyan bir açıklama yapmışlardı . Forumda Honda başlığında konuşulmuştu 5-6 sene önce sanırım.
Özetle; Peşine düşseniz de birşey çıkmaz, çıkmadı şimdiye kadar. Olan sizin sinirlerinize olur. Yapacağınız en iyi şey o markayı artık almamak olur, e onu da yapamıyoruz, düzgün marka mı var sanki. Sineye çekip o modeli almazsınız bundan sonra artık.

hazır konu varken ben de şunu sorayım, henüz 3.000 km de motorun uzun far sağa doğru gösteriyor bariz şekilde, fabrika çıkış hatalı.
bunun için servise götürdüğümde servise işçilik ücreti vermek zorunda mıyım?

Aynı durum bendede mevcut sıfır motosiklet ve scooter. Motor sola çekiyor bende de garipsedim. :queen:

Arkadaslar herkese yorumları için teşekkür ederim bir tane daha 0 olmak üzere toplam 3 motosikleti de denedim 2024 model xmax 250 gidonu bırakınca sola çekiyor. Çok saçma yamahadan beklemezdim. Dominar 400 deki gibi kronik belli. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Bayi kafama taktigimi görünce 600km deki motosikleti satın aldığım paraya geri almayı teklif etti, yamaha kaplan motosiklet. Kendilerine teşekkür ederim burdan da emin oldum kronik olduguna

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar