0 mı 2. el mi?

birkaç ay sonra ilk motorumu alıcağım kafamda bajaj discover 125st var sahibinden.com da 0lar 3900 e bulanabiliyor 2. ellerde ortalama 3300 civarı motoru uzun süre kullanmayı düşünüyorum ne dersiniz 600 lire verip 0 ını mı alıyım yoksa 2. el alsamda beni 3-4 yıl idare edermi?

3900 e plaka+vergi masraflarını da düşün temiz bakılmış bi discover alınabilir az kmde

2. el alacaksan sakın apaçi kesimden alma. Adamlar hayvan gibi kullanıyor. 125lik motosikletle teker yapacağım diye aktarma organlarını mahvediyorlar, yüksek devirde bağırtıyorlar sonrada temiz kullanıldı deyip aldığı fiyattan satmaya çalışıyorlar. Bu tipleri tespit etmek için birkaç ipucu;
1. 18-25 yaş aralığı
2. Düşük seviye eğitim(hiç üniversite okuyan apaçi görmedim)
3. Konuşurken gereksiz bir atar gider
4. TDK'ya meydan okuyan bir yazım tarzı
5. Hiçbir koruma kıyafeti olmadan motosiklet kullanma
6. Delik ve gürültülü egzoz
7. Ara sokakta tek teker fotoğrafı
8. İnternette çeşitli sitelerde yapılmış "benim motor düzde 130 basıyor" tarzı yorumlar

Son günlerde yeni yasa ehliyetten olsa gerek herkes discover 125 peşinde :) (Ben dahil) Neyse bari bundan 1-2 ay sonra çeteleşiriz :mrgreen:

2. el alacaksan sakın apaçi kesimden alma. Adamlar hayvan gibi kullanıyor. 125lik motosikletle teker yapacağım diye aktarma organlarını mahvediyorlar, yüksek devirde bağırtıyorlar sonrada temiz kullanıldı deyip aldığı fiyattan satmaya çalışıyorlar. Bu tipleri tespit etmek için birkaç ipucu;
1. 18-25 yaş aralığı
2. Düşük seviye eğitim(hiç üniversite okuyan apaçi görmedim)
3. Konuşurken gereksiz bir atar gider
4. TDK'ya meydan okuyan bir yazım tarzı
5. Hiçbir koruma kıyafeti olmadan motosiklet kullanma
6. Delik ve gürültülü egzoz
7. Ara sokakta tek teker fotoğrafı
8. İnternette çeşitli sitelerde yapılmış "benim motor düzde 130 basıyor" tarzı yorumlar
Yas aralığı kısmına katılmıyorum hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar