Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Yasaklanan video-Van Depremi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Istedikleri yerlere istedikleri gibi deprem etkisi yapabiliyor olsalar bu. van ı değil türkiyenin tamamını helak edip mis gibi gelip sifirdan düzen. kurarlardi

    Her ne kadar astarı yüzüne benzesen insanoğlunun bahsettiğim gucte bir deprem oluşturabileceği bana saçma geliyor.

    Videoda öyle yikamadik. böyle yikariz kokusu var.
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    bY_aLp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2010
    Şehir
    Tekirdağ/Çorlu
    Motosikleti
    Yamaha XMAX250 ABS
    yakında inci sözlük gibi olur herhalde bu ne saçmalık anlamadım gitti bide haarp çıktı başımıza
    bu kawasaki bir başka dostummm

  3. #63
    KeoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2005
    Şehir
    TRABZON - AĞRI
    Motosikleti
    KTM EXC 300
    Alıntı özcan1980 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fahrenheit 9 11-zeitgeist serisinin belgeselleri zaten ikiz kuleler komedyasini tamamen gozler onune seriyor ama burdaki muhendislik aciklamalarda cok tatmin edici olmus guzel paylasim tesekkurler

  4. #64
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    arkadaşlar bu yıkılan binalar hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum. düzce ve gölcük depremleri sonrası yeni deprem yönetmeliği çıktı. bu deprem yönetmeliği yaklaşık amerikadaki standartlarda aynıdırç yani siz herşeye uygun olarak yaparsanız binanız kağıt gibi çökmez. sağlam ayakta kalır.
    peki nasıl oluyorda binalar yıkılıyor.
    birincisi inşaat muhendisi; benim meslektaşlarımdan bazılarının gözü dönmüş para para diye çalışıyor. normalde mühendis alır projeyi hesabını yapar donatısını hesaplar malzeme kalitesini yazar. ama bazı ş.şiz arkadaşlar sadece imza atarlar. ankarada 3 mühendisin diploması iptal edildi bu yüzden. adam bir ayda 5000 proje yapmış. buişden anlamayan adam kırık bulduğu a proğramı ile yanlış olarak modelleyip bina oluştururlar. sonra bunuda bu ş.siz arkadaşlar imzalarlar. siz bilgisayar doğru modelleme yapmanız gerekmekteki çıkan sonuçlar doğru olsun.
    ikincisi mutahit ayağı; yeni modelde denetim özel şirketlerde amaç denetimin iyi yapılması. ama işveren muteahit olunca yapıdenetim sistemi doğmadan yamuldu. adam eksik donatı koydu. siz karşı çıktınız. adam bir sonraki işi size vermiyor. sonucunda adam sesini çıkarmıyor. bina yapılıyor.
    üçüncüsü yapıdenetim şirketleri, mantar gibi türeyen yapı denetim şirketleri yeterince deneyimi olmayan sadce para kazanma olarak gördüğü yapıdenetimini çoğu zaman yapmamaktadır. normalde bir muhendis belli bir adet projeyi denetleme adedi vardır. adam para para dediği için diploma kiralar. misal sizin muhendislik diplomanız var ama hesap işleri ile uğraşmıyorsunuz diplomaızı kiraya veriyorsunuz. projeye imza atıyorsun herşey yasal oluyor. ama ne siz nede yapıdenetim şirketi binaya gidip kontrol etmiyor. mutç ne isterse onu yapıyor.
    buna en güzel örnek geçen yıl yaşadık hesabınnı yaptığımız alışveriş merkezinde çalışan yapı denetim şirketi beton kontrol raporları sahadan beton almadan doldurmuş bize göndermiş. yapa sahibi üniversitede test yaptırdı masraf edip. çıkan sonuçla denetim firmasını sonucu arasında farklar vardı. yapı denetim şirketinin işine son verildi
    dördüncüsü belediye ve diğer kurumlar. burada yapıdenetim şirketlerini ve mut denetleyen kurum belediye. ama belediye bina ruhsatı alırken ödediğiniz mebla dışında pek birşeyle ilgilenmez. müt önce binanın belediye projesine göre yapar iskanını alır sonra bir ay içinde kaçak olarak bir kat ilave yapıp projesini bitirir. belediyede bunu görmez. burada para para para geçer.
    şimdi bu kadar kokuşmuşluk varken doğru iş yapanlar zarar eder. adam bu işleri bırakır. ortalık sahtekarlara kalır. benim oturduğum binanın müt aynı binada oturuyoruz. ara sıra konuşuruz. adam mut bırakmış sırf bu yüzden. birinci sınıf iş yapıp satamamaktan şikayetçi.

    ---------- Post added at 10:13 ---------- Previous post was at 10:06 ----------

    peki ne yapılabilr;
    1. yapıdenetim işleri bir havuzda toplanmalı ve bu havuzdan kurayla dağıtılmalıdır.
    2. mut. firmalara inş muh. ortak şartı koşulmalı ve bu mühendis binadaki herşeyden sorumlu olmalıdır.
    3. parası olana mut verilmemelidir. şartlar ağırlaştırılmalı.
    4. belediye çalışan arkadaşları daha yoğun tempoda kontrol yaptırılması gerek.
    5. bizler alıcı olarak kaliteli binaya değerini vermek zorundayız. 50-60 000 liraya alınan 120 m2 evde muhakkak bir yamukluk vardır.. sadece bir dairenin ince işleri sıvası boyası tesisatı 20000-30000 tutar. buna birde arsa payını eklerseniz. bu fiyata imkansızdır.
    aklma gelenler şimdilik bunlar. ankarda yapılan bir bina var. benim deyimimle kuvvetli bir depremde yıkılacak bina imkanım olursa resmini çeker paylaşırım

  5. #65
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Binlerce yıldır HAARP mı vardı da güzide memleketimde sürekli deprem yaptı? Koca Sakarya, Kocaeli, Trakya bölgesinde neden EGE bölgesi kadar tarihi eser kalmamış hiç düşündüzünüz mü? Padişah fermanı ile anılan bölgelerde taş yapıların yasaklandığını bilmeyeniniz var mı? Apartman sevdasından kurtulmadıkça, konstrüksiyonu Çelik veya depreme dayanıklı binalar yapmadıkça deprem canımızı yakmaya devam eder..
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

  6. #66
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    biz bakuye 120 m yüksekliğinde betonarme bina yapıyoruz. baku birinci derece deprem. bina daki kullandığımız donatıyı burdaki mut. görse ağızları uçuklar

  7. #67
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Su Dailymotion videosu hayatimda gordugum en cahilce yapilmis, video.Bu ulkede halen fizigi kimyayi 50 sene evelki mufredat ile okutur iseniz bunu her vatandas haa boylemis diye inanir.

    Ya bu kadar safsata bu kadar sacmalik, yok nukler bomba, yok Amerikalilar silah ile deprem yapti Van da, yok israeliler geldi ajan gonderdi.. Harbi paranoyagiz biz.

    Bunlar insani daha cok kucuk dusuren seyler. Gokyuzundeki yildirimi ve yagmuru da yakinda birilerine bahane edecez az kaldi. Cehalet bunu da yaratir.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)