Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

hayran oldugumuz amerikalılar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    murat_by - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbx250 twister
    Amerika'da yaşayan bir Türk’den gelen mesaj :
    Bütün arkadaşlara merhaba....
    Bugüne kadar şahit olduğum olaylar aklıma başlıkda belirttiğim soruyu getirdi. Bazı olayları size de anlatıyorum, bu konuda herkes kendi kararını vermekte özgürdür.

    Amerikalıların Kafatasının İçinde Ne Var?

    En son başıma gelen hadiseden başlayayım. Dün (2 Ekim Cumartesi) sabah 9`da, AT&T adlı dünyaca meşhur telefon firmasından aradılar. "Bize üye olmak ister misiniz?" dediler. (Burada telefon şirketini kendin belirliyorsun, Türkiye`deki gibi tek şirketin yani Türk Telekom`un tekeli yok) Ben, "Türkiye`yi aramanın dakikası kaça?" dedim, telefondaki "45 cent" dedi. "Ben, 10 dakikalık görüşmeyi 2$`a yapıyorum" dedim. "İyi ya, bizimkisi 2$ değil 45 cent" dedi. "Bak kardeşim, ben 2$`a 10 dakikalık görüşme yapıyorum, anlatamadım mı" dedim. Bana "O zaman dakikasına kaç para veriyorsunuz?" demez mi? Kendi kendime "Al işte, sabah sabah bir gerizakalı Amerikalı daha" dedim. Kendisine kibarca izah ettim: "10 dakika 2$`sa dakikası 20 cent yapar" dedim. Telefondaki beyinsiz "Mümkün değil bu kadar ucuza olamaz, siz işlem hatası yapmışsınızdır" dedi. Kendi kendime "Sen beni Amerikalı mı zannettin ki, 2$`i 10`a bölerken işlem hatası yapayım" dedim ve sabah sabah günaha girmemek için "Kardeşim, sağol , ben sizin şirkete üye olmayacağım" dedim ve kapattım.

    Geçenlerde Mc Donalds`da 3.01$ tutan borcumu ödemek için 5$ verdim, 1 cent daha verdim. Herif, önce 5$`dan ne kadar para üstü vermesi gerektiğini hesap makinesi ile hesapladı, önce hesap makinesinin gösterdiği 1.99$`i bana bir sürü bozukluk olarak geri verdi, sonra 1 cent daha verdi. Ben "Niye bu kadar bozukluk veriyorsun, direk 2$ kağıt para versene" dedim. Kuş beyinli, bu sefer 5.01`den 3.01`i çıkardı ve hesap makinesinde 2 rakamını görünce bendeki parayı alıp, 2$ verdi. Şimdiye kadar hiçbir mağazada, kasiyerlerin bozuk para ödemek zorunda kaldıklarında bir miktar daha isteyip, bütün para geri çevirebildiklerini görmedim. Mesela hesap 15.25$ tutsa ve siz 20 $ verseniz, size 4 tane 1`lik, 3 tane 25 centlik verirler. Hiçbirisi 1 tane 25 cent alıp, tek bir 5 dolarlık geri çevirmeyi düşünemez / hesap edemez.

    Büyük bir mağazanın girişine ve raflarına şu uyarıyı asmışlardı:
    "Mağazamızda gizli kamera sistemi vardır." Daha sonra şunu eklemeyi ihmal etmemişler, malum bu yazıyı okuyan Amerikalılar "Bana ne, ben zaten buraya gizli kamera sistemi almaya gelmedim" diyebilir diye. "Gizli kamera sistemi sayesinde, yapılan hırsızlıkları tespit edebiliyor ve mahkeme önünde delil olarak gösterebiliyoruz."

    Bir bankanın ATM kartı müracaat formunda şu paragrafın altını imzalamanızı istiyorlar :
    "5 haneli banka şifremi sayılardan ve harflerden oluşturacağıma, şifrenin tamamında aynı rakamı veya harfi kullanmayacağıma, Q ile 0`ı, 2 ile Z`yi birbirine karıştirmayacağıma..... söz veririm"
    Anlaşılan bankaya gelen birçok şifre probleminde bunları birbiri yerine kullanıp da unutan o kadar çok insan vardı ki bu paragrafı eklemeye lüzum görmüşler.

    Şu olayı da bir arkadaştan duydum, gerçek olduğunu söyledi :
    Kadının, biri evine yeni bir mikrodalga fırın almış. Kadının, bir de çok sevdiği bir kedisi varmış. Birgün kadının, kediyi yıkaması gerekmiş. Tabi kediyi yıkadıktan sonra bir de kurutmak lazım. Aklına bu işi çabucak halledebileceği parlak(!) bir fikir gelmiş. Islak kediyi alıp, mikrodalganın içine koymuş. Tabi zavallı kedi, mikrodalganın kapağı tekrar açıldığında ölü bir şekilde fırının içinde boyluca yatıyormuş. Bu durum karşısında kadın, sevgili kedisini kaybetmenin intikamını almak için mikrodalga üreticisi firmanın aleyhinde yüklü bir tazminat davası açmış. Mahkemenin kararı ise şu:
    Üretici firma, fırının kullanma kılavuzunda "içinde kedinizi kurutmayınız" yazmadığı için suçludur ve istenen tazminatı ödemekle yükümlüdür.

    Şu hadiseleri hepiniz duymuşsunuzdur :
    CD sürücüler Japonya`da üretilip Amerikan piyasasına ilk girdiğinde Amerikalılar`in "Şu Japonlar ne pratik insanlar, kolaylık olsun diye bilgisayarlara 'mug holder' (seramikten yapılan büyük bardaklar ki Amerikalılar kahve ve çorba içmek için çok kullanırlar) ilave etmişler" diyerek bir çok CD sürücünün 'tray' (CD sürücünün CD-ROM koymak için dışarıya çıkan kısmı, CD tepsisi) kısmını içi dolu ağır bardakları koymak suretiyle kırdıklarını; bilgisayarda "Press any key to continue" yazısı çıkınca fellik fellik klavyede 'any' yazılı tuşu aradıklarını duymayan yoktur.
    İşin tuhafı, galiba Amerikalılar`da salak olduklarının farkında. Birgün Elektromanyetik dersinde çocuklara soru çözerken "Biz, bu dersi 2. sınıfta alıyoruz" dedim (burada son sınıfta okutuluyor). Çocuğun biri daha evvel Türklerle kalmış, onları o kadar zeki bulmuş ki, bana "Ortaokul iki de mi, lise iki de mi?" diye sordu. Ben de "İlkokul ikide" diyecektim de çocukların geri zekalılığını yüzlerine vurmak gibi olmasın diye "Üniversite iki" dedim.

    Hepinize sevgilerimle...

    A. B. . Syracuse University Department of Electrical Eng.& Computer Science
    murat_by


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Fazer
    Ahah süper
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

  3. #3
    batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2004
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    bilgisayar,futbol ve motor
    ah ah allah vermeyince vermiyor...
    ne diyim fazla fast food yemekten beyinlerine giden damarlar tıkanmış...
    Herbalife ürünleri için pmden mesaj atın
    35 BTU 55

  4. #4

    Üyelik
    16 Aralık 2004
    Abicim bu salaklarmı dünyayı yöneten,yoksa bizmiyiz salak, kendimizi yönetemeyen

  5. #5
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    başımdan geçen bir olayı aynen naklediyorum:::
    bazı oteller para kontrolunü tek elde tutmak için boncuk kullanır ve bu boncuklar birbirine kenetlenir kolye gibi boynunuzda taşırsınız finlandiyalı bir arkadaş bizim dükkanda dövme yaptırıp parayı boncukla ödemeye kalktı önce adamı türk parasının boncuk olmadığını ikna edemedik daha sonra cüzdandan kağıt para çıkarıp gösterdik ancak öyle inandı moloz

  6. #6
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    turizmle uğraşıyorum kendimi bildim bileli neler neler var yaşamak lazım yani
    marketçimizin kardeşi geldi işi çıkınca kardeşine bırakıp gidiyordu çocukta fazla yabancı dil yok ben yardımcı oluyorum geçen birisi markete girdi ve ''burası market mi?'' diye sordu
    ERASER WİLL COME BACK

  7. #7
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Size bir resim... Birkac bin kelimeye bedel.



    Kaynak Advrider /Vance

  8. #8
    Driver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2005
    Belkide aptal oldukları için bu kadar gelişmişlerdir.
    Bizim gibi uyanık bir millet olsalardı birbirlerine kazıklamayla yada kuralları çiğnemeyle meşgul olduklarından gelişmeye zaman ayıramazlardı.

  9. #9
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    Ben 12 senedir incirlik hava üssünde çalışıyorum amerikalılarla iç içe DRİVER haklı pratik zeka düzeyleri 0 normal zeka düzeyleri yok denecek kadar az
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

  10. #10
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    hamd olsun ya rabbim.
    türküm ve ülkemdeyim...
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  11. #11

    Üyelik
    26 Mayıs 2005
    Amerikan halkına birileri ( birileri belli kimseler)
    yıllardır yiyip içip şişmanlayıp televizyon izlemeyi pompalıyor yani kısaca aptal bir toplum meydana getirme çabasında idiler
    galiba
    başarmışlar

  12. #12

    Üyelik
    19 Aralık 2004
    Şehir
    IZMIR
    Motosikleti
    MONDIAL 50 TT
    Öyle demeyin.Bence adamlar gerçekten zeki sanıyorlar kendilerini
    Asfalta yapışmadan motorcu olunur mu ki?

  13. #13

    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    Bilenler bilir, ABD uygulamanın başlatıldığı pilot bölgeydi. Tüm insanlık bilinçli bir politikayla embesil hale getirilmiye çalışılıyor. Dünyada aslolan enerjini kaynaklarının kontroludur. bu lobi dünyanın en güçlü ülkesi saydığımız Amerika'nın da üzerindedir ve gerektiğinde başkanlarını bile harcar.

  14. #14
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Ne kadar acıdır ki burada herkez amerikalılara salak muamelesi yapmasına rağmen gerçekte ise onlar bize salak muamelesi yapmaktadırlar.Eğri oturup doğru konuşmak lazım eğer salaklık böyleyse belkide bizimde biraz salak olmamız gerekir ne dersiniz?Ve ne kadar ilginçtir ki bu salak dediğiniz insanlar bizim zeki milletimizi köleleri yapmak için yıllardır bizi içten kemirmektedirler ve bunda da başarısız olduklarını sölemek ne kadar doğru olur bilinmez...Savaş dediğimiz şey artık tankla,tüfekle,füzeyle değil içten içten bölücü hareketlerle yapılıyor bunun farkında olsak bile zeki olduğumuzdan olsa gerek kaçımız önüne geçenbiliyoruz???Yanlış anlaşılmasın BEN KANININ SON DAMALSINA KADAR VATANI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK TÜRKLÜĞÜ İLE GURUR DUYAN bir kişiyim heryerde TÜRK olduğumu söylemektende kesinlikle gurur duyarım zira tarihimizde bunu gerektirir anlı şanlı tarihimiz dünyayı titreten OSMANLI yı kim unutabilir...Ama bunlar acı gerçekler burada yaptığımız saçma eleştirilerden başka bişey değil...Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.
    SAYGILAR

  15. #15

    Üyelik
    27 Ocak 2005
    Motosikleti
    er5
    Amerikada uzun süre kaldım ve gözlemlerin şunlardan ibaret.
    Birincisi Amerikalılar salak genel olarak yüzde 70 i
    İkincisi geri kalan yüzde 20 si zeki
    üçüncü olarak yüzde 10 ise süper zeki.
    Şimdi nufusa orantılayın bu durumu ve bir ülkede bu kadar zeki insannın var olmasının ne gibi faydalar sağladıgı ortada.Bunun dışında Amerika dünyadaki tüm bilim adamlarına kapılarını açan bir ülkedir işini iyi yap kendini göster seni Amerikalı yaparlar.Amerikanın salak insanlarını Amerikanın akıllıları çok güzel kullanıyor amaçları doğrultusunda yani şöle bi halk düşünün NEWYORKUN MERKEZİNDEKİ 2 KULEYE UÇAK ÇARPIYOR VE PENTAGONA AYRICA WHITE HOUSE A UÇAKLAR YÖNELMİŞ DURUMDA VE UÇAKLAR PENTAGONA ÇARPIP PATLIUYOR VE AMERİKAN HALKIDA BUNA İNANIYOR.Yani dünyanın en ileri savunma sistemiyle savunulan bir başşehir düşünün ve Amerikan askeri gücünün sembolu Pentagon u düşünün sizce orayı savuncak havasavunma sistemi yokmudur :]]]] İşte Amerikanın akıllıları bütün dünyaya bunu yedirebiliyorlar.Dc de polis görmeniz zordur bütün şehir kamerayla izlenir ve suç işlerseniz eğer bir anda polis çıkar nerden çıktını anlamazsınız bile öyle teknolojik bir şehirdir anlayın yani.Ayrıca zeki bir Amerikalıya sen aptalsın deyin inanın sizle 5 dakka tartışır ve size sizin aptal oldugunuz ispatlar vbe sizde buna inanırsınız :]

  16. #16
    murat_by - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbx250 twister
    vandizel, arkadaşımız bence çok haklı amerikayı yönetenler veya yönetenleri yönetenler çok zekidir amerika tam bir beyin avcısıdır ülkelerinde üniversitelerini birinci bitiren veya teknolojik birşeyler keşfeden veya üstün zekalı kişileri paraya kıymadan bünyesine alır arkadaşımızın da dedigi gibi ikiz kulelerin patlatıldığından ladinin arananlar listesine girene kadar haberi bile oldmadığına adım kadar eminim kendi halkını uyuturlar ama türk milletini uyutamazlar birbirimizi yemekten ve bunlar gibi sömürgecilerle ugraşmaktan gelişmeye fırsatımız olmadı ama en zeki millet olduğumuza eminim
    murat_by

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı conann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kanuni seyhan 301 idi çalındı
    Okadar eti biz yesek adımızı unuturuz.Onun için amerikalıları mazur görün.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler