Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Atatürk

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    BOZOK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2005
    En büyük Türkçü

    "Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahvadı olarak seni saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz...

    --------------------------------------------------------------------------------

    Türk olmak

    Atatürk, kendisi için insanüstü bir varlık denmesini hoş karşılamazdı. Bir gün sofradakilerden biri:
    - Paşam, kim bilir çocukluğunuzda ne müstesna bir insandınız. Kim bilir ne eşsiz anılarınız vardır, demişti.
    Atatürk güldü ve çocukluk arkadaşı Nuri Conker'e döndü:
    -Nuri anlatsın, dedi.
    Nuri Bey her zamanki şakacılığıyla;
    -Bakla tarlasında karga çobanlığı ederdi, cevabını verdi.
    Soruyu soran kişi, fena halde ürktü.
    -Aman efendimiz, diyecek oldu, Atatürk sözünü kesti:
    -Bana, insanlar üstünde bir doğuş atfetmeye kalkışmayınız.

    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdedir.




    En büyük Türkçü

    Atatürk, tarih sahnesinden silinmek üzere olan bir milleti, o millete mensup olmanın verdiği güçle kurtardı ve Türk olmakla övünüp, her zaman gurur duydu.

    Dehası, kahramanlığı, askerliği, devlet adamlığı ve daha nice üstün vasıflarıyla anılan Atatürk, Türk doğmuş olmayı, Türk olmayı bütün bunların önünde görmüştü. Hayatı boyunca Türk milletine mensup olmanın gururuyla övünen Atatürk bunu her fırsatta veciz biçimde dile getirmişti. Onun bu sözleri, günümüzde Atatürk’ü kendi emellerine hizmet için başka yerlere çekip götürmek isteyenlere de verilmiş en güzel cevaptır. İşte Türk milletine aşık Atatürk’ün Türklük aşkını ortaya koyan sözlerinden bir demet:

    * Ne mutlu Türküm diyene!
    * Bir Türk dünyaya bedeldir!
    * Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
    * Türklük esastır. Bu varlığı, tarih içinde araştırmak birbirine bağlı bir tarih içinde tespit edilecek Türk medeniyeti ile öğünmek, yerinde olur. Fakat, bu öğünmeye layık olmak için, bugün çalışmak, lazımdır. Her alanda, özellikle medeniyet dünyasına eser vermek için çalışkan olmayı hedef tutmak lazımdır.
    * Atilla büyük bir ırkın, Türk ırkının evladıdır!
    * Bu mukaddes yurdun öz varisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz varisi o büyük, yüksek, asil Türk kavminin bugünkü genç ve dinç çocuklarıdır; bizlerdir.

    Türk Milliyetçisi

    * Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.
    * Bu memleket tarihte Türk’tü, bugün Türk’tür ve sonsuza kadar Türk olarak yaşayacaktır.
    * Türk! Övün. Çalış. Güven!
    * Türk milliyetçiliği, ilerleme ve gelişme yolunda ve milletlerarası temas ve ilişkilerde, bütün çağdaş milletlere paralel ve onlarla bir uyum içinde yürümekle beraber, Türk toplumunun özel karakterini ve başlı başına bağımsız kimliğini korumaktır.

    İşte parola

    * “Benim Türk milletine, Türk Cumhuriyetine, Türklüğün geleceğine ait görevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.” Bu sözler, bir kişinin değil, Türk ulusunun duygusunun ifadesidir. Bunu her Türk bir parola gibi kendinden sonrakilere devamlı tekrar etmekle son nefesini verecektir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Ulusunun nefesinin sönmeyeceğini, onun sonsuz olduğunu göstermelidir. Yüksek Türk, senin için yüksekliğin sınırı yoktur. İşte parola budur.
    * Biz milliyet fikirlerini uygulama da çok gecikmiş ve çok ihmal etmiş bir milletiz. Bunun zararlarını fazla çalışmak suretiyle gidermeye çalışmalıyız. Bilirsiniz ki, milliyet teorisinin, milliyet idealinin yok olmasına nazariyatın dünya üzerinde kabiliyeti tatbikiyesi bulunamamıştır. Çünkü, tarih, vukuat, hadisat ve müşahedat hep insanlar ve millet arasında, hep milliyetin hakim olduğunu göstermiştir. Ve milliyet prensibi aleyhindeki büyük mikyasta fiili tecrübelere rağmen yine milliyet hissinin öldürülmediği ve yine kuvvetle yaşadığı görülmektedir.
    * Çalışan teorinin dünya üzerinde uygulanma imkanı bulanamamıştır. Çünkü, tarih, olaylar, ve gözlemler insanlar ve milletler arasında hep milliyetin egemen olduğunu göstermiştir. Ve milliyet prensibi aleyhindeki büyük çapta gerçek tecrübelere rağmen yine milliyet hissinin öldürülemediği, kuvvetle yaşadığı görülmektedir.
    * Büyük devletler kuran ecdadımız büyük, şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için vazifedir.

    Kendini tanımak

    * Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur.
    * Türk çocuklarında kabiliyet her milletinkinden üstündür. Türk kabiliyet ve kudret-inin tarihteki başarıları meydana çıktıkça, bütün Türk çocukları kendileri için lazım gelen hamle kaynağını o tarihte bulabileceklerdir. Bu tarihten Türk çocukları bağımsızlık fikrini kazanacaklar, o büyük başarıları düşünecekler, harikalar yaratan adamları öğrenecekler, kendilerininde aynı kandan olduklarını düşünecekler ve bu kabiliyetle kimseye boyun eğmeyeceklerdir.
    * Büyüklüğüne ve üstün kabiliyetlerine inandığım Türk ulusunun gerçek tarihinin yazılmasını sağlığımda görmek istiyorum.
    * Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır
    * Taş kırılır , tunç erir ama Türklük ebedidir.
    * Eğer bende bazı fevkaladelikler görüyor, buluyorsanız bunları sadece ve yalnız Türk olmama, Türklüğüme bağlayınız.

    Türkiye dışında kalmış olan Türkler, önce kültür meseleleriyle ilgilenmelidirler.
    Nitekim biz Türklük davasını böyle uygun bir ölçüde ele almış bulunuyoruz.
    Büyük Türk tarihine, Türk dilinin kaynaklarına, zengin lehçelerine, eski Türk eserlerine önem veriyoruz. Baykal ötesindeki Yakut Türklerinin dil ve kültürlerini bile ihmal etmiyoruz.

    Milletinin Bozkurt’u

    Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Türk topraklarının işgaline karşı yapılan Kurtuluş Savaşı, destan çağlarında cereyan etmiş olsa idi, bir Kurtuluş Destanı ortaya çıkacak ve bu destanda da mutlaka bir “Bozkurt motifi” bulunacaktı. Mustafa Kemal Paşa, Kurtuluş Savaşı’nın öncüsü ve en baştaki teşkilatçısı olmuş, bu niteliği ile (tıpkı Bozkurt gibi) bir kılavuz vazifesi görmüştür. Daha sonra da, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ile (yine Bozkurt gibi) kurtarıcı durumuna yükselmiştir. Son olarak, devrimleri ile çağdaş, ileri ve milliyetçi Türk nesilleri yetiştirmek çabası, onun Türk milletinin bekasını sağlamaya yönelik amacını göstermektedir. Kendisine önerilen soyadları arasından Atatürk’ü seçmesi ise, onun gelecekteki Türk nesillerince ata olarak anılmak isteğinin belirtisidir. Böylece kılavuz, kurtarıcı ve ata niteliklerini kendisinde birleştirmiştir. Atatürk bundan ötürü yabancı yazarlarca -derin bir sezgi ile- Bozkurt olarak adlandırılmıştır.

    Türk’ü anlatıyor

    Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.

    ATATÜRK'ÜN KENDI YAZDIGI SIIRI

    Hangi üç asir, hangi on asir,
    Tuna ezelden Türk diyaridir.
    Asya'nin ortasinda Oguz ogullari,
    Avrupa' nin Alpler' inde Oguz torunlari,
    Dogudan çikan biz, batida yine biz;
    Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz


    yenicaag"
    [B]"TÜRK DEMEK TÜRKÇE DEMEKTİR.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" Mustafa Kemal ATATÜRK[/B]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    akalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tiger
    Teşekkürler BOZOK teşekkürler.
    Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)

  3. #3

    Üyelik
    17 Temmuz 2006
    Şehir
    YÜKSEKOVA
    Motosikleti
    VOLKSWAGEN GOLF FSİ
    Teşekkürler Bozok kardeş eline sağlık...

  4. #4

    Üyelik
    29 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Eskiden osmanlı içinde kimse Türk nedir bilmezmiş.Hatta peygamber efendimizin soyu arap oldugu için arap ların toplumda ayrı bir yeri varmıs.İnsanlarımıza Türk lüğü anlatıp,bizi yücelttiği için Atatürk'e bir kez daha minnetarız .

  5. #5
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    May the Force be with McLaren Mercedes


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler