Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Mt Gurme

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Baktım böyle bir bölümümüz yok.
    Eeee motorcular da insan olduğuna ve hatta hayattan daha çok lezzet duyduklarına göre yemeğin de hasını onlar bilir dedim.
    Bu başlık altına yiyecek içecek tarifleri,yöresel lezzetler özel tarifler toplanırsa
    üyelerimiz de bunlardan faydalanabilir
    Hatta restoran lokanta kasap manav tavsiyeleri de buraya yazılabilir.
    Şimdi bu başlığın yeri konusunda şüpheye düştüm site yöneticisi arkadaşlar gerkeni yapacaktır.
    Bu başlık,sitemizden çıkmadan,iftara ne yiyelim sahurda ne pişirelim gezide nasıl bir börek yapalım eti nasıl pişirelim derdine son vercektir

    Hadi tarifleri bekliyoruz.Ve Aşçımız var ÜMMET ABİ
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    çok tuhaf bir topic oldu abi konumuz menumuzde neler varmı haha

  3. #3
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    necdet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İST.MECİDİYEKÖY/VE ÖĞÜMCE
    Motosikleti
    honda cbr1100xx süperblackbird
    mt gurmesi benim rakipmi çıktı yoksa

  4. #4
    fragrance_chaplin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ocak 2006
    Şehir
    BELÇİKA
    Motosikleti
    PEMBİŞ'im SATILDI!/Regal Raptor250-Dragstar650
    kimse yazmasın buraya yemek tarifi falan ...sonra ağzımızın suyu akacak
    ya bi de ramazanda açılacak konu mu bu?
    ben oruç tutmuyorum ama tutanlara yazık yahuuu.günah valla...
    cık cık...kınıyorum efem sizi gece gece.
    [COLOR="Red"][U][B]:pr:PEMBİŞİM SATILDI :salut:[/B][/U][/COLOR]

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    abi sn bu topiği bnce ramazandan sonra açsaydı ndaha iyi olurdu

  6. #6
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizin musakka tarifinizi MT GURME başlığı altın da vereceğim.
    hem zaten akşam yemek saati geçti,kısmetse yarına.
    Daha önce bu başlıkta söz vermiştim ve başlığı açtım.

    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=20965
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  7. #7
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    necdet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İST.MECİDİYEKÖY/VE ÖĞÜMCE
    Motosikleti
    honda cbr1100xx süperblackbird
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha önce bu başlıkta söz vermiştim ve başlığı açtım.

    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=20965
    7den önce bu sayfaya daha girmem

  8. #8
    vınvın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    suadiye/istanbul
    Kimsenin tarif koyacağı yok anlaşılan
    Bari açılışı ben yapayım. Hazır kış gelirken buyrun etli kurufasulye tarifi

    Etli Kurufasulye

    malzemeler:

    2 su bardağı kuru fasulye
    1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)
    4 adet orta boy kuru soğan
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    yarım yemek kaşığı domates salçası
    yarım yemek kaşığı biber salçası
    4-5 adet kurutulmuş acı sivribiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    hazırlanması:

    kuru fasulyeleri akşamdan veya sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
    fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağını koyun. etleri yıkayıp ilave edin. ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin). daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin. etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. etler yumuşayana kadar pişirin.
    her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir). tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. artık yemeğiniz servise hazırdır...


    Afiyet olsun

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    vınvın bu çok bilindik bir tarif ama elinde başka tarifler yokmu

  10. #10
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    hepinize afiyet olsun


    Mantar Soslu Et Sarma
    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 3
    Süre 50 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem
    300 gr mantar
    5 Çorba kaşığı margarin
    1 Diş sarımsak
    3-4 Dal maydanoz
    80 gr sucuk
    8 Dilim salam
    8 Dilim dana biftek
    1 Çorba kaşığı un
    2 Çorba kaşığı sirke
    Yarım su bardağı su
    3 Çorba kaşığı süt kreması
    Tuz, karabiber




    Hazırlanışı

    Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin.
    Margarinin yarısını eritin.
    1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin.
    Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
    Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın.
    Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin.
    Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin.
    Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin.
    Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.
    Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun.
    Üzerlerine un serpin.
    Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın.
    Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın.
    Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
    Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin.
    3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın.
    Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın

  11. #11
    vınvın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    suadiye/istanbul
    Peki motoboy bu da senin için olsun
    Perde pilavı... Ramazan da güzel olur

    Perde Pilavı

    malzemeler:


    iç malzemesi
    4 adet tavuk göğsü
    1kg pirinç
    300g badem
    100g dolmalık fıstık
    2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor)
    hamurun malzemesi:
    3 yumurta
    5 yemek kaşığı yoğurt
    125g margarin
    1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
    1 paket kabartma tozu
    tuz
    aldığı kadar un

    hamurun hazırlanması:

    1. bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin.

    içinin hazırlanması:

    1. pilavı diri olacak şekilde pişirin. tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın. bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. sonra yağda kızartın.

    2. büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur. karıştırılarak güzelce harman edilir.

    3. önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır. büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir. pilav karışımı içine doldurulur. ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır. 1 saat 200C fırında pişirilir. ters çevrilerek servis yapılır.


    Afiyet Olsun

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    çok teşekkürler bni acıktırdığın için hassas noktam olan perde pilavı nın tarifini verdin

  13. #13
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    necdet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İST.MECİDİYEKÖY/VE ÖĞÜMCE
    Motosikleti
    honda cbr1100xx süperblackbird
    Alıntı vınvın adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki motoboy bu da senin için olsun
    Perde pilavı... Ramazan da güzel olur

    Perde Pilavı

    malzemeler:


    iç malzemesi
    4 adet tavuk göğsü
    1kg pirinç
    300g badem
    100g dolmalık fıstık
    2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor)
    hamurun malzemesi:
    3 yumurta
    5 yemek kaşığı yoğurt
    125g margarin
    1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
    1 paket kabartma tozu
    tuz
    aldığı kadar un

    hamurun hazırlanması:

    1. bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin.

    içinin hazırlanması:

    1. pilavı diri olacak şekilde pişirin. tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın. bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. sonra yağda kızartın.

    2. büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur. karıştırılarak güzelce harman edilir.

    3. önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır. büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir. pilav karışımı içine doldurulur. ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır. 1 saat 200C fırında pişirilir. ters çevrilerek servis yapılır.


    Afiyet Olsun
    ellerine sağlık yemiş gibi oldum

  14. #14
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Künefe.
    Bir iş seyahatim de Maraşta künefe yemiştim dönüşte eşime tarif ettim ve evde yaptık çoook güzel oldu.
    Malzemeler
    Bildiğimiz tel kadayıf
    pizzalık veya yağlı taze kaşar
    tereyağı

    Kurutulmuş kadayıfımızın yarısını borcam tepsinin içine yayıyoruz üzerine dilimlediğimiz kaşarımızı örtüp kadayıfın kalanını üzerine serpiyoruz.tereyağından çay kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp bolca en üstüne koyuyor ve fırınlıyoruz bu arada şerbetimizi hazır edip fırından çıkartığımız kızarmış kaşarlı tost gibi duran kadayıfın üzerine döküyoruz ve sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun
    İsteyen üzerine dondurma veya kaymakla servis yapabilir.

    Not künefe kabarmıyor çünkü kaşar onu tutuyor soğuyunca zor yenebilir mikro dalga fırında ısıtılabilir.

    Hanım uyuyor,çok güzel tavuk göğsü tatlısı yapar yarın uyanınca tarifini alıp yazarım.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  15. #15
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Ben de Güllaç tarifi kopyalayıp yapıştırarak katkıda bulunayım bari...

    Malzemeler:
    10 yaprak güllaç
    250 gr. ceviz içi
    3 bardak süt (güllaçları ıslatmak için)
    Şurubu:
    2,5 su bardağı tozşeker
    3 bardak su
    1 kahve fincanı gülsuyu

    Hazırlanma Süresi: 25 dk.
    Bekletme Süresi: 2 saat
    Pişirme Süresi: 30 dk.

    Hazırlanışı:
    Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun. Güllaçların kenarındaki sert kısımları mutfak makasıyla kesip çıkartın ve ortalarından keserek iki parçaya ayırın. Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın. Kalan sütü de üzerine dökün. Şekerle suyu iki taşım kaynatın, gülsuyu katıp soğutun. Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin.

    Bu arada başlık motosiklet konusuyla alakasız olduğu için konu dışına taşındı.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    acaba bu topic deki tariflere bakıpta tariflerden birini veya birkaçını uygulıcak olan çıkıcakmı çok merk ediyorum

  17. #17
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı motoboy adlı üyeden alıntı
    acaba bu topic deki tariflere bakıpta tariflerden birini veya birkaçını uygulıcak olan çıkıcakmı çok merk ediyorum
    Yarın uyanır uyanmaz künefeyi deneyemeye çalışacağım, artık ne kadar olursa.
    Beceremezsem, yarın bana yemeğe davetlisiniz, yemekte künefe var, yok becerirsem, zaten silip süpürürüm, kimseye kalmaz.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  18. #18
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    kunefe işi hassas iş olcan bnce hiç deneme kndinide yorma sana ısmarlarım istersen

  19. #19
    yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Manavgat
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Künefe.
    Bir iş seyahatim de Maraşta künefe yemiştim dönüşte eşime tarif ettim ve evde yaptık çoook güzel oldu.
    Malzemeler
    Bildiğimiz tel kadayıf
    pizzalık veya yağlı taze kaşar
    tereyağı

    Kurutulmuş kadayıfımızın yarısını borcam tepsinin içine yayıyoruz üzerine dilimlediğimiz kaşarımızı örtüp kadayıfın kalanını üzerine serpiyoruz.tereyağından çay kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp bolca en üstüne koyuyor ve fırınlıyoruz bu arada şerbetimizi hazır edip fırından çıkartığımız kızarmış kaşarlı tost gibi duran kadayıfın üzerine döküyoruz ve sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun
    İsteyen üzerine dondurma veya kaymakla servis yapabilir.

    Not künefe kabarmıyor çünkü kaşar onu tutuyor soğuyunca zor yenebilir mikro dalga fırında ısıtılabilir.

    Hanım uyuyor,çok güzel tavuk göğsü tatlısı yapar yarın uyanınca tarifini alıp yazarım.
    İhtiyar hakikaten güzel oldu mu diye soracağım?
    Kaşar olur mu hocam tuzsuz dil peyniri olacak. Taze kaşar tuzlu olur. Kaşarla yaparsan kaşarlı tosta şerbet dökmüş gibi olur valla. Benden size tavsiye tuzsuz dil peyniri ile deneyin. İhtiyar bide benim dediğim gibi dene aradaki farkı anlayacaksın. Birde bişey daha eklemek istiyorum teflon tavada da yapılabilir tek farkı ince yapacaksınız ve altı kızarınca altüst edeceksiniz. Herkese afiyet olsun.

  20. #20
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Alıntı yucika adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İhtiyar hakikaten güzel oldu mu diye soracağım?
    Kaşar olur mu hocam tuzsuz dil peyniri olacak. Taze kaşar tuzlu olur. Kaşarla yaparsan kaşarlı tosta şerbet dökmüş gibi olur valla. Benden size tavsiye tuzsuz dil peyniri ile deneyin. İhtiyar bide benim dediğim gibi dene aradaki farkı anlayacaksın. Birde bişey daha eklemek istiyorum teflon tavada da yapılabilir tek farkı ince yapacaksınız ve altı kızarınca altüst edeceksiniz. Herkese afiyet olsun.
    Haklısınız da ucuz blok taze kaşar ekonomik oluyor.

    Hocam.! söyleyin şimdi böyle bir başlığa ihtiyaç yokmuymuş.

    Hatta sabit yapmalı.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler