Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Avukat Ariyorum Arkadaşlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    evet arkadaşlar ben şu anda bi iş yerinde şöför olarak çalışmaktayım ama anlaşamadıgınız için çıkıcam ama ben bütün hakkımı almak istiyorum 1,5 sene sigortasız çalıştım 1,5 sene sigortalı bu zaman ın tasminatını ,benim normalçalışma saatim 8 den 8 e ama bu normelde böyle degil bunun için ben mesayi paramıda alamıyorum daha neler var neler bana yardım edicek mahkeme açmam için ne gerektigini söyliycek bi AVUKAT arkadaşın bilgisine muhtacım ben bu iş yerinden bütün haklarımı almak istiyorum kuruşu kuruşuna ya çünkü bu patron beni çok taralttı yaa yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    cihan_kesenoglu@hotmail.com dayım
    98 Beygir.....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Şehir
    Kadıköy-M.köy
    Sevgili Cihan;

    Şimdi orada sen 1,5 sene sigortasız çalışmışsın. Seninle herhangi bir sözleşme yapmamıştır patronun olacak herif. Çıkarken hiçbir evrağı imzalama kesinlikle.
    Çıktıktan sonra iş mahkemesine verebilir sigortasız işçi çalıştırmaktan karşı tarafa cezaya mahküm kılabilirsin. Tazminatına gelince iş mahkemesini kazanırsan ki bu gecikmeli olacaktır sana tazminatın ödenir. Ama bu işler öyle kolay diil ve çabuk olmaz.

    Aramızda avukat varsa yardımcı olsun lütfen arkadaşa. Benim bildiklerim bunlar.
    Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında...

  3. #3
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    kimse yokmu ya avukat arkadaş veya avukat akrabası yardım edinnn...
    98 Beygir.....

  4. #4
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Hem tazminatlarını alırsın hemde,O sigortasız çalıştığın yılları sigortaya dahil edersin veeeee işverenin ssk tarafından yüklü bir caza ile cezalandırılır ayağında ki boxer i bile alırlar.Bir sendikanın kapısını çal!!!!
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  5. #5

    Üyelik
    29 Ağustos 2005
    geçmişe dönük sigorta cezaları çok ağırdır.Bence patronunla konuş.Gerekirse mahkemeye gideceğini belirt.O sigortasız çalıştığın süre de dahil olmak üzere bütün tazminatlarını vermelerini iste.Mahkemelik olursan ispat şartını yerine getirmelisin.Bu sürede belge veya şahitle ispat edilebilir.Ama büyük ihtimalle minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır.

  6. #6
    amore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    mrb cihan kardesim;

    bu sorulara çok cvp verilmez genelde çünkü hukuksal danışma ücreti alınır eğer belli bi avukatın yoksa tabi ama ben tam olarak bi avukat olamamıs olsamda hala bi hukuk fak. öğrencisi olarak, bi motorcu kardesime yardım etmekten zevk duyarım.

    şimdi öncelikle demişsin ki 'ayrılıcam' eğer ki ayrılırsan yani iş akdini sen feshedersen ki son 1.5 sene sigortalı olduğuna göre ortada bi akidite olmalı, pek bir sey talep edemezsin, etsen dahi sonuçsuz kalır. (ancak feshi kendi irandenle yapmadığını ispatlaman gerekir, yani 'beni istifaya zorladı' diceksin ki bunu ispat etmende zor olur) yani 1. kural bu, ancak mesai ücretlerini mahkeme kararıyla faiziyle alabilirsin ancak tabi ki burda da ispat önemli şayet ispat edemezsen hoş durumlar ortaya çıkmaz. (masrafları üstlenmek durumunda kalırsın, ya da işverenin tazminat davası açabilir hakkında) gelelim sigortasız çalıştığın döneme eğer onu ispatlarsan o dönemi sigortadan saydırabilir ve patronunda ceza almasını sağlayabilirsin. Ama tabi ki her durumda 1. koşul ispat.

    şayet sen istifa etmezsen ve patronun seni işten çıkarırsa aşağıda ki maddeler sana yol gösterir sanırım. Ancak şuna dikkat etmelisin işverenle herhangi bir tartışmaya girersen muhtemelen o seni işten çıkarsa bile bunu 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. bölümüne uyuşturmak isticektir. şayet bunu ispat ederse yine hiç bir şey alamazsın..
    eğer işe girerken özel bir anlaşma yapmadıysanız bu kanunlar aynen geçerlidir. (bazı durumlarda imzaladğım seylerin geçerliliği yoktur, yine bunlar geçerlidir) Sana seni işten çıkarırken bişey imzaltsa ne olur? hiç bi şey olmaz, bunu iraden dışı imzaladığını gösterebilirsen hiç bi geçerliliği kalmaz. bu arada eğer olurda mahkemeye giderseniz (işveren seni işten çıkarırsa) mahkemenin sonuçlanmasına kadar geçen sürede işveren maaşını ödemekle yükümlüdür. eğer mahkeme 4 ayı geçerse (ki genelde geçmektedir) 4 aylık maaş ödenir sonrası için bi ödeme yapılmaz. umarım işine yarar.

    .................................................. ................................................

    MADDE 13/A. - On veya daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan ve işletmenin bütününü sevk ve idare eden işveren vekili niteliğinde olmayan bir işçinin belirsiz süreli hizmet akdini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır.

    Hizmet akdinin sona ermesine yönelik olarak geçerli bir nedenin gösterilmesine ilişkin düzenleme en az 10 işçi çalıştıran işyerlerinde uygulanacaktır. 10 işçiden az işçi çalıştıran işyerlerinde işverenler geçerli herhangi bir neden göstermeden İş Kanununun 13. maddesinde belirtilen bildirim önellerine uymak suretiyle hizmet akdini her zaman feshedebileceklerdir.

    ac-Düzenleme kapsamına sadece belirsiz süreli hizmet akdi ile çalışan işçiler girmektedir.

    İşverenlerin akdi feshetmeleri halinde geçerli bir neden gösterme zorunluluğu belirsiz süreli hizmet akdi ile çalışan işçiler için geçerlidir. Bu nedenle sürekli hizmet akitleri ile süreksiz işlere ilişkin akitlerde akdin feshinde geçerli bir neden gösterme zorunluluğu bulunmamaktadır.

    Ancak yine 4773 sayılı Kanunun 2 maddesiyle İş Kanununun 13.maddesinde yapılan düzenlemeye göre, akdini feshinde geçerli bir sebep gösterilmesi uygulaması dışında bırakılan işçilerin hizmet akitlerinin fesih hakkının kötüye kullanılarak sona erdirilmesi durumunda, işçiye bildirim önellerine ait ücret tutarının üç katı tutarında tazminat ödenecektir. Bildirim sürelerine uyulmamışsa ayrıca ihbar önellerine ilişkin tutarda tazminat da ödenecektir.

    Hizmet akdinin feshi ilişkin usül 4773 sayılı Kanunla, İş Kanununa eklenen 13/B maddesi ile düzenlenmiştir. Buna göre, işveren fesih bildirimini yazılı yapacaktır ve bu bildirimde fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtecektir. Bu husus ileride işçi tarafından açılabilecek bir davada, feshin Kanunun 13/A maddesi karşısında geçerli sayılıp sayılamayacağının belirlenmesi bakımından ispat kolaylığı sağlayacaktır.

    Belirsiz süreli hizmet akdi, işçinin davranışı veya verimi ile ilgili bir nedenle feshediliyor ise, ona önce hakkındaki iddialara karşı savunma fırsatı verilecektir. Ancak, işçinin zihinsel veya bedensel yetersizliği, arkadaşları veya amirleri ile sıkça ve gereksiz yere tartışmaya girişmiş olması gibi durumlarda savunmasının alınması işverenden beklenemeyecektir. Kuşkusuz, İş Kanununun 17. maddesinin (II) numaralı bendi şartları gerçekleşmiş ise, işveren buna göre bildirimsiz (derhal) fesih hakkını kullanabilecektir.

  7. #7
    bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir - Bodrum
    valla bu siteye bir avukat lazım herkesin bazı sorunları oluyor ve bilgi almak istiyor gönüllü bir arkadaşımız moderatör yetkisi gibi bir ayrıcalıkla yardımcı olsa ne güzel olur

  8. #8
    chopper250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul -Emirğan
    Motosikleti
    Seyhan 100 cc ve mondial mct 250
    soysalreha@hotmail.com
    kaydet beni avukat amcam ile tanıştırayım

    hayırdır cevap yazmadınız??sorun çözüldü galiba.

  9. #9
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    başkaaaa...
    98 Beygir.....

  10. #10

    Üyelik
    01 Eylül 2008
    artık forumunuzun bir avukatı var. arkadaslar motosiklet tutkunu bir avukat olarak her türlü sorununa cevap vermeye hazırım. alp_er_dem@hotmail.com

  11. #11
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Olay 2006 da olmuş yalnız

  12. #12

    Üyelik
    28 Şubat 2008
    ahahaha =)) cihan tazminat alabildin mi 2 sene sonra

  13. #13
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Evet sonuç nedir bir bilgi var mı ?
    Bu arada Av. Alper ER aramıza hoşgeldiniz.
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  14. #14
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Alıntı av. alper er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    artık forumunuzun bir avukatı var. arkadaslar motosiklet tutkunu bir avukat olarak her türlü sorununa cevap vermeye hazırım. alp_er_dem@hotmail.com
    Aramıza hoşgeldin kardeşim..

    Bizim sitede en çok ihtiyaç duyulan meslekler sınıfında gelir avukatlık..
    Sitemizde bir avukat kardeşimiz daha var @savaskayan( profili için TIKLAYIN)

    Sizide aramızda görmek bizleri sevindirecektir.

    Bir başlık açıp kendinizi tanıtırsanız seviniriz..

    Tanışma topici açmak için TIKLAYIN.
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  15. #15
    ________ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    CFMOTO 650 MT
    Alıntı av. alper er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    artık forumunuzun bir avukatı var. arkadaslar motosiklet tutkunu bir avukat olarak her türlü sorununa cevap vermeye hazırım. alp_er_dem@hotmail.com
    Merhaba meslektaşım, 2 yıllık konuyu hortlatmışsınız.

  16. #16
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Alıntı av. alper er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    artık forumunuzun bir avukatı var. arkadaslar motosiklet tutkunu bir avukat olarak her türlü sorununa cevap vermeye hazırım. alp_er_dem@hotmail.com
    ilk önce sana teşekkürü borç bilirim, ardından sitemize hoşgeldin derim.

    arkadaşların dedigi gibi olay 2 sene önceydi ama, galiba aynı sorunlar gene var.
    msn yi ekledim görüşürüz.
    98 Beygir.....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler