adamın kutsalı seni, beni ve kimseyi ilgilendirmez. o da sana şunlara bak camiye gidip ayak kokusu içinde tanrılarına tapınıyorlar, böyle saçma sapan şey olur mu dese hoşuna gider mi?
ayrıca her canlıyı yiyorlarsa bunun bir geçmişi var. adamlar çok uzun süre yokluk çektiklerinden hayatta kalabilmek için ne bulurlarsa yemişler, bunda anormal bir durum yok. senin yediğin bir şey de adamlara aptalca gelebilir ama o adam emin ol sizin gibi dile getirmez. empati yapmaktan aciz bir toplum olduk maalesef. en iyi sizsiniz, karşınızdaki kim olursa olsun tu kaka. böyle kafa görmedim. hiç kimsenin yaşam tarzı kimseyi ilgilendirmez, bunu kafanızın en derin noktasına kazıyın.
çünkü ülkesinde tuvalet sıkıntısı var. bir bilgenin dediği gibi, urfa'da üniversite vardı da biz mi gitmedik?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:14 ----------
farklı anlatımlara varım ancak başkalarının yediği, içtiği, taptığı ile olmamalı.
Arkadaşlar benim üstteki postumda dini bir ritüel aşağılama durumum yok,"nehirde yıkanan Hintliler" ya da "nehri kullanan Hintliler" desem sanırım sıkıntı olmayacaktı. Ganj nehrinin Hinduizm'de kutsal olması o nehrin suyunun pis görünümlü(b.klu ifadesini bu yüzden kullandım) olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Tayland mutfağındaki bazı yiyeceklerin de bizim damak tadımıza pek uygun olmadığı aşikar. Böyle herşeye duyar kasacak kadar hassas olursak bu hayat böyle geçmez. İsteyen de benim dini inancım,siyasi görüşüm ya da hayat anlayışımla dalga geçebilir. Biri dalga geçiyor diye de benim inancım zarar görmez. Aşağıda Ganj nehri ve Tayland mutfağıyla ilgili Google'da karşıma çıkan ilk görsellerden resim paylaşıyorum.
Ganj Nehri
Tayland Sokak Mutfağı
Farkli anlatimdan kastim, "koca bir ulkenin insanlarina laf cakmadan anlatim" idi.
Lakin asil demek istedigim, ortada kasit yok. Dolayisiyla sert ifadelere gerek yok.
Uzak dogu'da akrep yenilmek icin yetistiriliyor, sifali oldugu dusunuluyormus. Zamaninda firsat oldugunda denemedim ama simdi olsa denerdim muhtemelen. Sonucta yerden toplanan bir sey degil, Ve kizartiliyor.
Acikcasi bulundugum uzak dogu ulkeleri arasinda en abudik gubudik seyleri Kore'de gordum...
Bizde tavuk kanat, adamlarda örümcek bacak.
Her kutsala saygı gösterseydik bakır çağında tanrılar bizi cezalandırmasın diye bakire kalbi yer, cesetlerini de tapınak tepesinden aşağı atıyor olurduk bir ay tutulması esnasında.
Az tahammülünüz olsun ifade özgürlüğüne. Adam yanlış birşey söylememiş. Siz size söylenebileckelerden peşinen gocunduysanız da eleştirinin farkındasınız demektir.
Bir de şöyle düşünmmek lazım kanımca, bu güzel coğrafyada bizler de sosyo-kültürel olarak yüksek seviyede, okumuş, akıllı atılımlar yapan, demokratik ve ilim peşinden koşan bir halk ve yönetime sahip olsaydık o zaman burası Türkiye olmazdı.. bu değişir mi? bilemem..
Haydaaa, bugün yapılan bir eleştirinin makul olmadığına örnek bulmak için taa antik çağlara mı gittik?
Yaw anlaşıp şuna bi son verelim artık...
Ekonomi kötü deriz, biri yağ kuyruğu der...
Dış işleri harap deriz, biri lozan der...
N'olur içinde bulunduğumuz zamanda kalalım azıcık...
Bence her kutsala saygı gösterilmeli.
Ne yani sunni koyun kesiyor sıkıntı yok satanist kedi kesiyor hemen "ouw cani pislik"
Antik çağlara gitmedik. Biz bu gündeyiz. Siz batıda daha ileridesiniz. Anlatmaya çalıştığım da bu.
Biri bok ve ceset içinde yüzecek, biri san francisco'ya yazılımcı gidecek yılda en az 300k koyacak, diğeri saraylarda yaşayacak. Ben de bu kültüre veya onun öğesi dine devlete yada millete saygı duyacağım. Küfür etmemiş ki. Onlar da boklu derede yüzdüğünü inkar etmiyordur.
O zaman Türkiye'deki kutsalların köpeği olalım biz. Değil mi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)