Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

E-Ticaret, Bireysel Şirket Hakkında (?)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Exectus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YAMAHA R25
    Merhaba. Aklıma takılan birkaç soru var belki bilgili arkadaşlar vardır beni bilgilendirirler. Anlaşılması kolay olsun diye liste halinde yazacağım.

    1) N11, hepsiburada gibi sitelere satıcı olarak ürün koymak için neler yapılması gerekir ? Bireysel şirket kurduktan sonra herkes ürün satışı yapabiliyor mu ? Fatura kesebilecek konuma gelmek nekadar zorludur ?

    2) Vergi durumları nasıl oluyor ?

    3) Türkiyede distribütörlüğü olmayan elektronik bir ürün e-ticaret yolu ile satılabilir mi ? Satılabilirse fatura ve garanti olayı nasıl oluyor ?

    4) Ürün satmak için bireysel şirket açıp home ofis şeklinde çalışıldığında kazanç sağlanabilir mi ? Bu tarz bir şirketle N11, hepsiburada, sahibinden gibi sitelerde elektronik cihaz veya başka ürün satışı yapılabilir mi ? Karlı olur mu ? Bireysel olarak yurt dışından elektonik ürün getirip satmak için ne gibi yollar izlenmeli ?

    5) Ürün tedarik etmek nasıl oluyor ille yurt içinden bir toptancı mı bulmak gerekiyor ? Bireysel olrak yurt dışından ürün temin edilebilir mi ?


    Açıkçası bahsettiğim sitelerde birçok farklı isimde satıcı bulunuyor. Elektronik veya diğer ürünleri satıyorlar. Ücretsiz kargo şeklinde gönderim sağlıyorlar. Bu konuma erişmek bir birey için zor mudur bu işler nasıl oluyor merak ettim. Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa aklımdaki soru işaretlerinin gitmesine yardımcı olacak. Şimdiden teşekkürler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:03 ----------

    6) Aliexpress üzerinden ayrı paketlerde aynı üründen birçok defa getirme sınırı var mıdır ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------

    Bilgisi olan yok mu ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    02 Mayıs 2018
    6 soruna 6 cevap yazmıştım ama sonra gönlüm elvermedi ve Meslek Etiği gereği sildim.

    Bu konu uzmanlık gerektiren bir konu. Bu konunun uzmanları Mali Müşavirlerdir. Etrafındaki ve mümkünse tanıdık bir Mali Müşavir ile görüşüp bu soruların en doğru ve kesin cevabını alabilir, işlerinin uzmanlık gerektiren kısımlarını yaptırabilirsin.
    okican bunu beğendi.

  3. #3
    Exectus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YAMAHA R25
    Evet pek bir bilgi bulamadım o şekilde yapmayı düşünüyorum mecbur.

  4. #4
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    Ürünü faturalı alıp faturalı sattığın sürece herhangi bir sorun yaşamazsın. Elektronik ürünler için garanti verme zorunluluğu var galiba. Onu da distribütör garantisi veriyor çoğu firma. Sen de ürünün garanti belgesinde hangi firma yazıyor ise garanti için ona yönlendirebilirsin. Arızalı olduğu için iade geldiğinde yine satın aldığın mağaza ya da kişiye hasarlı olduğu için iade kesebilirsin. Bu biraz da tedarikçilerle arandaki ilişkiye bağlı.

    N11 HB GG epttavm trendyol amazon vs hepsinde tedarikçi olmak istiyorum/mağaza açmak istiyorum vs linklerden bilgileri doldurup mağaza açabilirsin. %10 ile %25 arası komisyonları vardır ve +kdv olarak faturalandırırlar. Bir de yeni yeni sipariş başı ücret vs şeyler de çıkarıyor bazıları.

    Ürünü yurt içinden de yurt dışından da tedarik edebilirsin. Yurt dışı süreçleri hk bilgim yok, oldukça teferruatlı olduğunu biliyorum. Bu döviz kurları ile de hiç mantıklı değil. Yurt içi al sat ile de pazaryerlerinden para kazanamazsın. Ben böyle bir işe girecek olsam Trde üretim yapıp kendi ürünümü satmayı tercih ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------

    Velhasıl e-ticaret zor iş. Son 2-3 yılda kaç tane firma battı gördüm. Ben de aynı şekilde 1 ay sonra işsizim

  5. #5

    Üyelik
    11 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki DL 650 Vstorm (2004)
    gitti gidiyorda satış yapmak diye bir video serisi var youtube da. Mehmet ali bol muydu Mehmet emin bol mu öyle bi adam. a'dan z'ye herşeyi anlatıyor. yardımı dokunur.

  6. #6
    okican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Lambretta V200 Special ABS
    1-o sitelere dükkan açıp satış yapmak için vergi kaydın olması gerekli
    2-vergi durumları net. şirket isen kardan %22 ödersin, şahıs isen %15-35 arası bir rakamı yıl sonunda gelir vergisi olarak ödersin (teknik olarak yılda 4 kere verilen geçici vergiler şeklinde ödersin)
    3-ülkede temsilciliği olmayan bir elektronik ürünü satmak zor. prosedürü çok olan bir garantileme çalışması yapmak gerek.
    4-home ofis çalışması mantıklı, ancak kazanç sağlama konusu sana kalmış. elektronik cihazı seri olarak ve adetli satmak için madde 3 ü tekrar hatırlatırım. bireysel ithalat için vergi kaydın olması gerek. ithalat prosedürleri belli, ancak uzmanlık gerektirir ve maliyeti artırır (gümrükleme, kdv, aracı kurum ücreti)
    5-ürünü yurt içinden tedarik edebilirsin, mecbur değilsin ancak yurt dışından ithalat konusu yukarıda yazdığım gibi
    6-alixpresten o şekilde ürün getirmek artık zor. TC numaran ile gümrük vergisi ve kdv ödemen gerekir. Hatta bazı mallarının gümrükte takılması da mümkün.

    Tüm bu bilgileri sana bir mali müşavir olarak yazdım:D

    Ticaret bilgi ve en önemlisi sermaye istiyor artık.
    Vergi mükellefi olmak pahalı ve sorumluluk isteyen bir durum.
    Artık web satışları da kontrol altında. Faturasız olarak adetli işlem yapmak zor.
    Yakalnırsan vergisel açıdan sonuçları ağır olabilir.
    Malum sitelerde kayıtsız garantisiz faturasız satış yapanlar tabi ki var. Ancak o örneklerden yola çıkarak iş kurmak olmaz.

  7. #7
    YZFR25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Burgman 200 Abs
    Şehirinizde bir mali müşavir bulup merak ettiğiniz vergisel konuları sorun. Vergisel konuları buraya yazmak saatler sürer. İnternette eksik bilgi alırsınız bu konular ile alakalı. Sonra başınız ağrıyabilir.

  8. #8
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    ne ithal etmeyi düşündüğünüzü bilmiyorum, ancak

    teknik malzemelerin %90'ında ithalat aşamasında ilgili partiden alınacak örneklerin TSE laboratuvarlarında testleri yapılır. Temel güvenlik şartlarını ve Türk standartlarını karşıladığı belgelendikten sonra ithalata izin verilir. bu işin elbette bir maliyeti vardır. 1000 kalem ürün getirip 1'ini test için heba edenle, 10 kalem getirip 1'ini heba edenin maliyeti bir olmaz. eğer satıcı firmanın Avrupa Birliği standartlarına uygunluk belgeleri varsa bu işleriniz daha hızlı ve zahmetsiz sonuçlanır.

    makina veya elektrikli cihazların ithalat aşamasında, yeterli sayıda teknik servis oluşturmuş, bunlarla sözleşme yapmış ve servisleri gerekli ekipman ve eğitimle donatmış olmanız beklenir. bu durumu belgeledikten sonra ithalat yapmanıza izin verilir.

    bu onay işlemleri zaman alır. beklenen süre boyunca kallavi tarifeden ardiye ücretleri ödersiniz. kısacası basit işler değildir. deneyimli kişilerle çalışmak gerekir.

  9. #9
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    valla google bu konuda uzman kimseyle görüşmenize sormanıza gerek bile yok. Google veya youtube soru başlığınızı yazın ve arkanıza yaslanın :D


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)