Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

coğrafyamızın hastalıkları-1 çocuk düşkünlüğü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herşeyimiz düzgün, bi çocuk yetiştirmeyi de öğrendik mi marsa koloni kurucaz inşallah
    çocukları düzgün yetiştirsek gerisi gelecek zaten,


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    tornado57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2007
    Şehir
    Sinop
    Motosikleti
    Mondial SFC 100 Automatic
    % 42 si üniversite barajını dahi geçemeyen akademik seviyede lise mezunu, vasıfsız prens ve prensesler nasıl yetişiyor sanıyorsunuz?

  3. #43
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Konunun hala tartışılmaya devam ediyor olmasına bir yandan şaşırdım, bir yandan sevindim. Konuyu biraz toparlamaya çalışırsam; çocuğa aşırı düşkünlüğü büyük oranda dünyaya bırakacak başka şeyi olmayan insanlara veriyorum. Sanırsam her birey kalıtsal olarak bile olsa ölümsüz olmak ister; kendi bedeni dünyadan göçüp gittikten sonra bir şekilde var olmaya devam etmek ister. Kolay değil, nereye gittiği belli olmayan bir çıkışa gidiyoruz.

    Bundandır ki, herkes dünyaya bir şeyler bırakmaya çalışır. Kimi insanlığa faydalı olmaya çalışır; bilimle, sanatla ilgilenir; kimi kendine faydası olsun diye çocuk yapar. Ha, iyi yetiştirilmiş, erdemli çocuğun da insanlığa mikro bir fayda olduğunu iddia edebiliriz. Belki ileride büyük biri bile olur.

    Dünyaya bırakacak zihinsel mirasları olmayan insanlar genelde çocuk bırakma peşindeler. Bırakmayı planladıkları tek şeye de iyi bakma arzusuyla üzerlerine çok düştüklerini de savunabiliriz. Eyyorlamam bu gadar.

  4. #44

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    1) Ablamın arkadaşı bi ünlü ile evli. Bizimkinin doğum gününe süpriz yaptı eşiyle geldi. Ablamın yan komşusu zenginmi zengin 3 cocuklu bi abla. Doğum gününde o da aramızda ilk bulduğu fırsatta yapıştı ünlüye başladı sırayla çocuklarını anlatmaya, delirmişçesine kendince çocuklarının süper özelliklerinden sıra gözetmeksizin anlatıyor. 10dk kadar sürdü adam ne diyeceğini şaşırdı istemsizce sırıtıyor kurtarın beni diye yalvardı yalvarıcak foto çekimi imdadına yetişti bi daha da göz göze gelmekten kaçındı kadınla.

    2) Göçmenlerdeki tek çocuk hastalığı. Yunanistan gümülcinedeki bütün türk ailelerinin tek çocuğu varmış. Çok cocuklu göçmen aile görmedim desem yeridir oğlanı bulan kendini kısırlaştırıyor neden olaki ?

    3) 27 de evlendim 32 de baba oldum. 9 aylık kızımla aramdaki aşk bi başka. Yapmaya ikna olmam yıllar aldı şimdide o büyümeden kendimi farklı dallarda geliştirmeye çalışıyorum.
    Ben de hasta mıyım doktor ?

  5. #45
    splender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2014
    Şehir
    İst / Ispartakule
    Motosikleti
    YAMAHA YZF R25
    Anne babamdan kalacak bir ev var.
    Ama benden çocu-klarıma-ğuma verecek zırnık bir şeyim olmayacak.

    Evi olsun istiyorsam ona kazanmasını, kazancını biriktirmesini ve ev sahibi olmasını öğütler ve öğretirim.

    Ama peşin peşin ev bırakmam.

    Benim kadar şanslı olmalarına müsaade etmem

    Düştüğü zaman kaldırmam, yabancı bir ortamda düştüğünde etrafdan ayyyy amann allahh nidaları eşliğinde çocuğumu yerden kaldıracak hatta sadece tepki verecek insanların tepkilerine kızarım ve yeri gelirse kavga bile ederim. İfrit olurum. Düştüyse kendi kalkacak.

    O yüzden sanırım biraz erkek gibi yetişen bir kızım var canı tez yanmaz hemen kolay kolay ağlamaz fln
    Bu şekilde yönlendirebildiğim için kendimi başarılı sayıyorum, mutllu oluyorum.

    Hata yaptığında bağırılmasına müsade etmem. Bağırılmaktan korkan ve çekinen her çocuk yarın öbürsügün en ufak bir şeyde sosyal yaşantısında bağırıldığında hata yaptığını düşünüp bağırılmaktan korkacak şekilde refleks geliştirecektir. Onu önünde ki zorlu hayata hazırlarken bunlara dikkat etmek boynumun borcudur. Umarım faydasını görür canım kızım Asya'm

  6. #46
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...



    Estetik yaptırdığını saklayan eşe tazminat cezası


    Çinli bir işadamının, evlenmeden önce tüm yüzüne estetik ameliyat yaptırdığını kendisinden saklayan karısına “dolandırıcılık yaptığı ve çocuklarının çirkin olmasına neden olduğu” gerekçesiyle dava açtığı ve 120 bin dolarlık tazminat kazandığı iddia edildi.
    Evening Standard, Huffington Post ve NBC’de yar alan haberlere göre Jian Feng isimli adam “çok çirkin” oldukları gerekçesiyle çocuklarına DNA testi yaptırdı, çocukların biyolojik babası olduğunu öğrendikten sonra ise karısının geçmişini araştırdı ve kadının Güney Kore’de 100 bin dolarlık estetik ameliyat yaptırdığını öğrendi.


    ABD medyasında dava ile ilgili haberler ilk kez 2004 yılında basına yansıdı. Feng'in kazandığı iddia edilen davanın sonucu ise geçtiğimiz sene çıkan haberlerde yer almıştı.

    ŞEHİR EFSANESİ Mİ?
    Haberin doğruluğu kanıtlanamazken, 2004 yılından beri aralıklarla medyada yer alan hikayenin aslında bir şehir efsanesi olduğu da konuşuluyor.

    İnternette yayılan bu fotoğrafın aslında Tayvan'da bir plastik cerrahın reklamlarında kullanılan fotoğraf olduğu ortaya atılan iddialar arasında.

    Haberin ilk olarak yer aldığı Heilongjiang Morning Post gazetesi de hikayenin ilk ağızlardan onaylanmadığını ve sonrasında doğru olmadığının ortaya çıktığını belirtiyor.

    Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/est...ezasi-25101806

  7. #47
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    yav bu çocuklar bu kadına hiç benzemiyor

  8. #48
    TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2011
    Şehir
    Samanyolu Galaksisi
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    Çocuk yetiştirmek kolay iş değil.Kişi kendisini de yetişmek zorunda.Ama kolay iş değil.O kadar çok fazla konu başlığı var ki, her dalda muhteşem işler başarmak zor.Sevgi çok önemli ama kurtlar sofrasına kuzu yetiştirmeye meraklı iseniz herşeyi sevgi pofidikliği temeline kurabilirsiniz.Ya da çocuğu ile ilgili tek hayali çok para kazansın ağzı saylalı ebeveynler.Ya da çocuğu ile anlattığı gururlu tek hikayesi ellerini buruşturarak özel okula yıllık 80,000 tl verdiği anlatan biolojik babası.
    Bilgi çağında tüm internetin anasını ağlatan oyunları nasılda açıyor zeka küpü diyen obez çocuğu ile gurur duymakta yanlış,
    Çılgınlar gibi hoplayan zıplayan ama "alis harikalar diyarında" gibi dünyadan bir haber çocukta.
    Zor iş çocuk yetiştirmek, kolay değil.Öye yap şöyle yaplar sığ kalıyor.Dedimya ebeveynde kendini geliştirmeli.Değişen dünya ile günlük yaşantımız bilgiye kolay ulaşmamız sayesinde nasıl değişip küresel kültür sayesinde nasıl hepimiz evren denilen yerde vatandaş olduysak çocuk yetiştirmekte aynı hızla değişiyor.
    Bu kadar şeyin yazmamın sebebi 35 yaşında olmam ve 5,5 yaşında bir oğlumun olması tabiki
    mchi bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)