ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan sanal âlemi kasıp kavuran 'ÖS YEME g... ye' şarkısı için 'Ben de dinleyip dinleyip gülüyorum' dedi!


Bir hafta önce, internette başlayan 'ÖS YEME g... ye' klibi o kadar hızlı yayıldı ki ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da kayıtsız kalamadı. Türk gençlerinin 'hislerine tercüman olan' şarkı hakkındaki görüşlerini soran AA muhabirine "Dinleyip dinleyip gülüyorum. Ben hoşgörülüyüm" diye yanıt veren Yarımağan, yine de tedbiri de elden bırakmadı ve konuyla ilgili inceleme başlattı.
Yarımağan, "Gülüyorum, ama yine de bir suç teşkil eder mi diye 'araştırın' dedim. Yani biz görevimizi yapmış olalım da... Yoksa ben kişisel olarak gülüyorum. Tabii o yaştaki öğrencilerin psikolojisiyle hazırlanmış, bazı şeylerde haklılar, ama bazı öğrenciler de ne çalışmak, ne sınav olsun ne zora girsin istiyor. Sabah akşam çalsın oynasınlar istiyorlar ama öyle bir dünya yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde öyle bir şey yok keşke olsa" dedi.
'ÖS YEME g... ye' çılgınlığı, dünyanın dört bir yanından ev yapımı videoların paylaşıldığı 'www.youtube.com'a yollanan bir amatör kliple başladı.

Yeni klipler çekiliyor
Punk grubu Deli'ye ait şarkıya, kendi odasında çektiği klipte playback yapan 20'li yaşlardaki 'adsız' genç cevher iki gün içinde keşfedildi, internetten dağıtılarak 50 binin üzerinde insana ulaştı. Bir hafta içinde bu rakam 200 bine ulaşırken, aynı şarkıya kendi kliplerini çeken yeni yeni gençler de ortaya çıktı. Bu esnada Deli grubu eylülde çıkacak albümleri için Kadıköy stüdyolarında ter döküyordu.
Cengiz Sarı, Mehmet Alhas, Bahadır Eser, Reşat Saral dört yıl önce Uludağ Üniversitesi'nde öğrenciydi. Dersler kendilerini pek açmayınca, punk ruhuyla her biri sevdiği bir enstrümanı kapıp stüdyoya girdiler. Başkalarının şarkılarını söylemekten hoşlanmadıkları için kendi şarkılarını yapmaya başladılar. Bir şarkı sınav sistemine içten hislerini dile getirirken, bir diğeri bütün gün Akmerkez'de turlayan 'Mango kızlarını' topa tutuyordu. Bugüne kadar 100'e yakın konser veren Deli, 2004'te 9. Roxy Müzik Ödülleri'nde de Jüri Özel Ödülü'nü aldı. "Deli'nin rock müzikte çığır açmak, sırtını sponsorlara kaşıtmak, havalı cümlelerle süsledikleri şarkıları ezberletmek gibi hayalleri yok. Ama kim bilebilir" diyen grup elemanları şu sıralar ani gelen şöhretin şaşkınlığı içinde.
ÖSYM Başkanı'nın açıklamasını sorduğumuzda bunun öncelikle her yıl sınavlara giren 1.5 milyon gencin meselesi olduğunu söyleyerek filozofça bir beyanatta bulundular: "Delilik, insanın 'saçmasapanlayabilme' özgürlüğüdür. Bunu yaparken saçla sapanı ayırmak, delinin yegâne yükümlülüğüdür. Evet biz Deli'yiz" Evet. Belki de Türkiye'nin 'Sex Pistols'ı yolda!

Bir 'deli' bir şarkı yazmış
İnternette bir 'Deli' hayranınının çektiği klip sayesinde iki günde 50 bin, bir hafta içinde de toplam 200 bin kişiye ulaşan şarkının sözleri 'kısmen' şöyle:

'Bütün sene uğraştım
Kurtarmak için hayatımı
Gece gündüz çalıştım
Kazanabilmek için sınavı

Peki şimdi ne değişti
Geleceğim belirsizleşti
Bir şey söyleyeceğim size
O sınav girsin .....

ÖS YEME g.... ye

Böyle gelmiş böyle gitmez
Sınav için hayat zindan edilmez
Üç saat 180 soru
Allahım sen aklımı koru

Kaybettim ben kendimi
Yok ettiniz geleceğimi
Bir şey söyleyeceğim size
S........... sınav sisteminize
ÖS YEME g..... ye'

dinlemek için http://www.komikim.com/komiksesler_d...5&onsekiz=evet