Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Meslek seçimi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Eylül 2013
    Arkadaşlar selamlar. lise son sınıftayım, bilişim bölümündeyim fakat pek memnun değilim bilişimden, aslında veteriner olmak istiyordum fakat meslek lisesinden geçiş yapılmadığını söylüyorlar, inşaat mühendisliği vs. düşündüm fakat bir türlü karar veremiyorum, sizce ne yapmalıyım? Hangi meslek mantıklı sizce şu sıralar, iyi kazancı olan, tavsiyelerinizi bekliyorum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Tony- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    bende aynı durumdayım bilgisayar okuyorum açık meslekiden lojistik işi yapıyorum oto tamiri yaptım yemek işi yaptım ama meslek bulamıyorum kendime çok üzücü bir durum valla.

  3. #3
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Ülkede ara ara popüler olan meslekler var. Bi ara bilgisayar mühendisliği yok satıyordu :D
    Biraz ilersini düşünmek lazım, dijital çağın çok hızlı ilerlediği bu zamanda dijitalden devam edilebilir.

    Önemli olan hangi meslek tutar değil hangi meslek sana uyar. 4 yıl okuduktan sonra 2 yıl çalışıp bıkarsan sıkıntı büyük olur.

  4. #4
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Alıntı pofidik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar selamlar. lise son sınıftayım, bilişim bölümündeyim fakat pek memnun değilim bilişimden, aslında veteriner olmak istiyordum fakat meslek lisesinden geçiş yapılmadığını söylüyorlar, inşaat mühendisliği vs. düşündüm fakat bir türlü karar veremiyorum, sizce ne yapmalıyım? Hangi meslek mantıklı sizce şu sıralar, iyi kazancı olan, tavsiyelerinizi bekliyorum
    Elektronik, haberleşme, bilgisayar gibi alanlara yönelmeni tavsiye ederim.

    İnşaat piyasasında çevren, tanıdığın yoksa ODTÜ yada İTÜ mezunu olsan bile işsiz kalabilirsin. Yada 1750-2000 liraya iyi ihtimalle ofislerde, 750 liraya yapı denetim firmalarında iş bulursun.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    sıradan bölümlerin iş bulma şansı giderek azalıyor. inşaat makine elektronik bilgiayar bunların devri bitti. Bu işleri yapmak için artık mühendis olmak gerekmiyor. ya böyle sağlam ekonomi finans vs oku, veya nispeten kendine özgü bir meslek sahibi ol, dışarı bağımlı olacağın meslekler yerine kendi başına yapabileceğin bir beceri geliştir aranan biri olursun. Mesela usta bir aşçı olursan paraya para demezsin, çok zor bulunan bir meslek bence. ya da veteriner olmak istiyorsan veteriner ol. Sevdiğin işi seçmen çok önemli.

  6. #6
    Permatiq59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Tekirdağ / Çorlu
    Motosikleti
    KapÇık
    Kendi işim diye demiyorum.. Elektronik iyidir.. Şuan ki piyasada yetişen eleman yok 5 sene sonra işi bilen adam bulamayacaklar.. Her geçen gün fiyatımız artıyor iş görüşmelerinde.

  7. #7

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cıks
    kesinlike elektronik veya mekatronik...

    plc bilgisi sağlam eleman açığı var bence...

  8. #8

    Üyelik
    30 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Meslek seçiminden ziyade nasıl bir hayat yaşamak istediğine karar vermelisin önce , buna bağlı olarak meslek seçimin kendiliğinden gelir. İnternette takılmak ve kafede oturmak gibi faaliyetlerin dışında , boş vakitlerinde gerçekten zevk alarak yaptığın bir iş var mı bunu tayin et , uzun süreler boyunca sıkılmadan yapıp tamamladığın bir hobi olabilir, gevezelik edip sürekli insanlara bir şeyler öğretmeye anlatmaya çalışmak olabilir bunlar senin kişilik özelliklerini ortaya çıkarır.
    Sonrasında ellerine bak , parmakların ince uzun ya da kısa kalına mı yakın . Bunlar senin atalarından gelen yatkınlık özelliklerini belirler. İnce uzun parmaklar genelde sanatsal ya da düşünsel faaliyetlere , kısa kalın parmaklar ise genelde el işi yani ustalık , ya da fiziki efor gerektiren işlere yatkınlığı ifade eder ama sadece eller tek başına yeterli değildir.
    Ticaret dışında ciddi kazançlar elde etmek zor çünkü rekabet çok yoğun , eğer mühendis isen geçmen gereken yüz binlerce mühendis var önünde ve onlarca yıl var .
    Klişedir ama doğrudur ne iş yaparsan yap en iyisi olmazsan mütevazi bir hayat sürmek zorundasın.
    Eğer fırsatın varsa yurt dışında oku ve çalış, burada da okursan yine de okul boyunca ara vermeden çalış. Ailenizin maddi durumu çok iyi olabilir , senin çalışman gerekli olmayabilir ama yine de çalış. Hayat disiplini adına bu adımı atman lazım.
    Beni çok eleştiren olacaktır ama bugünkü aklım olsaydı üniversiteyi dışarıdan okur ve çalışmaya başlardım. Mezuniyet etiketi yani diploma açığını kapatmak için de örgün öğrenimde yüksek lisans yapardım.
    Hayat o kadar kısa ki göz açıp kapayana kadar günler geçiyor. İleride evlenip çoluk çocuk sahibi olduğunda keşke şu işleri de yapsaydım dememek için aklına düşen saçma ya da değil pek çok şeyi gerçekleştir.
    Bu yaşta 150-200 euro ile Avrupa' yı gezersin , hostellerde falan kalmaktan erinmezsin ama ileride çoluk çocuk oldu mu 150 euroya ancak havaalanına kadar gidebilirsin.
    Gençlik programlarını takip et, mutlaka yurt dışına çık ve dil öğren. Kimsenin aklına bile getirmediği yerleri hedefle git Vietnam'da ya da Madagaskar'da iş ara , havuzda cankurtaranlık mı yaparsın . Gezi teknelerinde garsonluk mu ne olduğu çok önemli değil.
    Üniversite'de aldığın eğitim eğer tıp , veterinerlik vs değil ise yani mezun olduğunda sana meslek ehli ünvanı katmıyorsa gerisi boştur. Çünkü sen bitirene kadar emin ol çok şey değişir.
    Gerçek hayatı işin içinde öğrenirsin. Üniversitede öğrendiklerin çalışmaya başladıktan on sene sonra işine yarar . Bunun için de ne kadar kısa süre gerçek hayata dahil olursan o kadar önde başlarsın. Evet öte yandan öğrencilik çok zevkli ve yaşanması gereken bir süreçtir. Goy goyun dibini görürsün , keyiflidir ama dediğim gibi 20 yıl sonra nasıl bir hayat sürmek istediğine aslında karar vermelisin öncelikle .
    Şunu da unutma , hızla Ortadoğu ülkesi profiline büründüğümüz şu günlerden ileriki yılları tayin etmek oldukça zorlaştı. Sosyal standartlarını bilemiyorum ama cebinde bir B planın olsun .
    Seni çok tanımıyorum ama 17 yaşında bir gence benim verebileceğim tavsiyeler özetle bunlardır.
    potasyum ve Kerim Dağlı bunu beğendiler.

  9. #9
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600

  10. #10
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    motosiklet mağazalarında çalışabilirsiniz, kendi mesleğim turizm i önerebilirim. Empati kuruyorumda unıv okuyup bankaya girmeye felan çalışırdım orda güzel oluyor işler. Size bağlı tamami ile

  11. #11
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Benimde gönlümde lisede makine yada bilgisayar okumak vardı mecburen elektrik elektronik okuduk sonra 2 yılda ünide elektrik okudum şimdi ise elektrik elektronik mühendisliği sonuçta geleceği olan bir meslek herşey artık elektronike döndü

    Otostopla Birinin arabasına binmiştim adam patron oğluymuş ve inşaat mühendisiymiş altındaki reno sembol arabaları inşaat mühendislerine veriyorlarmış ayrıca yemesinden içmesine kadar herşeyi karşıladıkları gibi birde ayda 5000tl maaş veriyorlarmış. İşinde iyi olursan her yerde iyi para kazanırsın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)