Bu filmi ilkokuldayken sanirim 6-7 yaslarindayken gormus, ve gunlerce uyuyamamistim. Hala bazi sahnelerini aradan 45 yil gecmis olmasina ragmen hatirlar urperirim.

O zamanlar PG13, R vb. degerlendirmeler yoktu, cocuklar istedikleri filme alinirdi. Ustelik bu film Kucukyalida Ihya Sinemasi adli bir salonda "cocuk filmi" diye gosterilmisti... Cehalet iste... Birkac arkadas elele tutusup gitmis, hepimiz terorize olarak dudaklarimiz ucuklamis eve donmustuk.

O devirdeki ozel efektler simdiki kadar gercekci degildi -Allahtan- ama bizde de o yasa ozgu hayal gucu varken... Insan camurdan askerler ve tahtadan tanklarla bile super savas senaryolari kurup heyecenli oyunlar oynayabiliyor.

Herneyse HG Wells in bu kurgusu yine hortlamis... :tongue: Spielberg neredeyse 110 yillik projeyi yeniden ele almis.

http://www.apple.com/trailers/paramo...lds/large.html

Kucuk cocuklarinizi goturmeyin ama gelirse siz kacirmayin... :o

War of the Worlds, "Dunyalar Savasi" 1898 de kaleme alinmis, ve kisaca "merihliler" in dunyayi istilasini konu ediniyor. Hemen hemen butun dunya dillerine cevrilmis yuz yildan fazladir satilan bir kitap.

http://drzeus.best.vwh.net/wotw/wotw.html

Su linke bir bakin. Turkcesi bile var "Dunyanin Sonu" demisler nedense...



1938 de kitap radyo tiyatrosu seklinde yayina girer ve unlu Orson Welles ilk acilis konusmasini-sunusu yapar. Sunus bir haber spikeri cidiyeti ve kitaptan uyarlanan olaylarin gercekmis gibi verilmesi ile butun ABD ve dunyada radyo dinleyenleri dehset icinde sokaga doker, insanlar siginaklara kacisir, ordu alarma gecer... Duymussunuzdur oldukca unlu bir olay..



Iste bunlar da benim cocukluk kabusum "ucan daire" ler... "olum isinlari" saciyorlar.