Ducati Monster serisinin örneklerinden olan Monster 620 i.e., güzel hatlarının yanı sıra, süspansiyon ve şasi kombinasyonu sayesinde güvenli bir performans sunuyor.


Ducati'inin Monster serisi Türkiye'ye ilk geldiği günden itibaren favorilerimden biridir. "Standart" veya "Naked" diye nitelediğim kategorinin en güzel motosikletlerinden olan Monslcr'm, bence rakiplerine göre en çekici özelliklerinden biri, aletin orijinal olarak bu şekilde tasarlanmış olması...
Yıllardır Ducati modelleri arasında yeralan Monster, tabii zaman içinde teknolojik yeniliklerle de güncellenmiş. Ana hatları pek değişmeyen tasarımına, Dııcati'nin spor motor üretimi ve yarış tecrübesi de katılınca, eşsiz bir karışım ortaya çıkmış. Monster ailesinin yedi çeşidi var, ama ben, Türkiye'de de en popüler olan "620 i.e." üzerinde duracağım (i.e elektronik yakıt enjeksiyonu anlamında).

Başlangıç mönüsü!

620, hem performans, hem de fiyat olarak yeni başlayacak olanlara da iyi bir seçenek. Bir çok kişî, motosiklete "Ben bir, başlayayım da. değiştiririm sonra" mantığı ile başlıyor. Ancak Monsler 620, sürüş keyfi, geniş aksesuar seçenekleri ve Ducati stiliylc bıkmayacağınız bir seçenek.
Monster 620 Dark'ta yeni kullanılmaya başlanan Brembo


çift diskîi ön fren sistemi seçeneği de, daha iyi frenaj sağlıyor- Özellikle motosiklete yeni başlayanlar için çekici diğer bir yenilik de, Dııcati'ııin genelde sert ve şehir içinde alışık olmayanları yorabilecek debriyajının, yeni nesil debriyajla değiştirilmiş olması. Böylece debriyaj manetini çekmeniz gereken güç azaldığı gibi, "kaydıran debriyaj'1 denilen bir sistemle de, vites düşürürken ani kavramayla arka lastiğin kİtlenmesi engelleniyor. Manete harcayacağınız gücün yüzde 40 oranında azaldığını söylersem, Özellikle hanımlar için bu serinin ne kadar çekici bir seçenek haline geldiği anlaşılır samımı.

Yeni rengi de var
Monster 620 Dark, hep tanıdığımız mat siyah rengi dışında bu yıl bir de mat gri renkle çıkmaya başlamış. Normal Monster serisinin gri metalik şasisine karşılık, Monster Dark'da, siyah renk, Ducati'niıı simgelerinden biri...
Çetik boru şasinin kullanıldığı motosiklette, bu siyah şasi ve siyah mat renk, motosiklete egzotik hava veriyor. Ducati'nin üstün şasi geometrisi ve sağlamlığı, güç açısından diğerlerine göre daha yumuşak huylu, ancak torklu bu modelde de kullanılınca, her seviyede sürücüye keyif veren, yere sağlam basan bir motosiklet çıkmış ortaya.

Süspansiyon, konfor ve sportif sürüş arasında iyi bir denge oluşturacak şekilde ayarlanmış. Ducali'nin yıllardır ürettiği L-90 çift silindirli 620 cc'lık blok, enjeksiyon sisteminin de eklenmesiyle güvenilir, yumuşak kesintisiz güç aktarımı sağlayan bir makine olmuş.

Şasi, süspansiyon ve motor kombinasyonu, Monster 62ü'ye kağıt üzerinde kendinden çok daha güçlü rakiplerine, performans açısından kafa tutmasını sağlıyor. Fakat stil olarak yanma yaklaşabilecek pek motosiklet yok! Ayrıca "Ducati Perfromaııce" katalogundan seçeceğiniz bir çok farklı ürünle de, Monster'ı tamamen kendinize Özgü hale getirebiliyorsunuz. Şimdiye kadar Choppcr motosikletlere özgü olan bu keyfi, Monster'da da tatmin edebilirsiniz...

Kemal Merkit
kemal@sportworksgroup.com