Sabahın erken saatlerinde yandım.
Herkesler işlerine giderken ben de heyecan içinde Lütfi Kırdar'daki fuara doğru yola koyuldum.


Sabahın erken saatlerinde uyandım.Herkesler işlerine giderken ben de heyecan içinde Lütfi Kırdar'daki fuara doğru yola koyuldum. Fuar alanına yanaştığımda etrafta hoş bir koşuşturma ve telaş seziliyordu. Ben de
motorun tepesinde etrafı gözetlerken dönmeye çalıştığım virajda korna sesleriyle kendime gelip son anda kibar bir beyin otomobiline kafadan girmekten kurtuluyorum. Tamamen benim salaklığım. Motor bu nereye bakarsan oraya gidiyor işfe. Neyse motorumu park edip dalıyorum solona. Yetkililer ve birkaç basın İnsanı dışında kimseler yok etrafta. Fırsat bu fırsat deyip güzelim motorları başlıyorum fotoğraf lamaya. Yalnız olduğum için bu sefer
sonradan çektirdiğim bir iki poz dışında motorların üstünde sırıttığım fotoğraflar olmuyor bunlar. Zaman geçfikçe kalabalıklaşıyor etraf ve 12 de ziyarete açıldığında İçeriye ciddi bir kalabalık akın ediyor. 'Oh oh' diyorum kendi kendime. "Ne güzel bu kadar çok motosiklet sevdalısını bir arada görmek." Sabahın 10:30 undan akşam 20:30 a kadar her iki katta en az 4-5 tur atarak, hiç sıkılmadan dolaştım fuarı. Her adım başı bîr dostla karşılaşıp bir de onlarla atılan küçük turları saymazsak 4-5.

HONDA Honda standı da oldukça göz akaydı. CBR1000RR tüm haşmetiyle bana göz kırptı bütün gün bu stanttan. Bil de benim hiç haz etmediğim tarzda, 6 silindirli 1800 cc'lik, adına "valkyrie nine" dedikleri, vücut itibarıyla karıncaya benzettiğim NRX1800 ziyaretçilerin ilgisini çekti. Neden çekti inanın hiçbir fikrim yok. Bir de Honda, dinarda japony adan gelen alkış manyağı bir pilotla küçük bir gösteri yaptı. Adam alkış almadan yerinden kıpırdamıyor. Sen bir göster beğenirsek alkışlarız di mi? Yok yok hakkım yemiyip harbi alkışkk hareketlerle eğlendirdi hepimizi. Sağolsun.
SUZUKI Salondan içeri girer girmez Suzuki sizi karşılıyor. Bence Suzuki fuardaki en güzel yeri kapmıştı. Ancak bu avantajlı yeri çok başarılı değerlendirdiklerini söyleyemiyeceğim. Garip bir sönüklük vardı standta. V-StromDL650 babalar gibi yerini almıştı tabi bu standta. Bunun yanında inanılmaz cici sukutırlar ilgi çekiyordu.
HARLEY DAVIDSON Harley-Davidson'un standma bayıldım. Çok doğru bir iş yapmışlar, çok da yakıştırmışlar. Birbirinden alımlı Harleyler adeta yemyeşil çimlerin arasında pikniğe gelmiş edasıyla ışıldadılar fuar boyunca.
KAWASAKİ Kawasaki oldukça mütevazi bir sfandla katılmıştı fuara. Laci ZX 10R satandîa baş döndürücü güzelliğiyle kapatıyordu bu mütevaziliği.
YAMAHA Yamaha, of ya bak yazmıcaktım ama dayanamayacağım. Yamaha Rl 'in lansmanı için tüm basın ve ziyaretçiler standa toplandı. Ben de gittin tabi ki. Yüksek bir podyumda üstü kırmızı perdeyle örtülü Rl'i abinin biri sunuyor. Tüm basın, ziyaretçiler merak içinde toparlanmış perdenin inmesini bekliyor. Ben dahil. Abi bağıra bağıra anlatıyor, "....şu beygir gücü, ağırlık oranıyla sınırında tekeeek! 2004'ün en bilmem ne motoruuuu... İşte karşınızda 2004 Rl ve Rüzgarın Kızuıumıı!" Benim elim ayağım buz gibi oluyor birden. "Ne Rüzgarın kızı mı?" Perde iniyor ve Rl'in üstünde neredeyse çini çıplak bir abla yüzü gözü boya, artiz artiz poz veriyor basma. Fotoğraftanda görebileceğiniz

ablanın benle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Benim başımdan aşşağı kaynar sular inmiş durumda. Yanımdaki insanların konuşmalarını duyuyorum: "İyyyyy bumuymuş Rüzgarın Kızı...". "Abi bu kız da bunu yaptı ya hiç beklemezdim." O an içimden adamın elindeki mikrofonu alıp ağlayarak "Haaaayınır o ben degiiüliiiim!!!!" demek geçiyor. Hayır diyorum kendi kendime: HAYIR! Elimden bir kaza çıkmaması için kendimi zor tutup mümkün olduğu kadar uzaklaşıyorum standtan. Neyse sonra özür filan diliyorlar ama kırgınım vallaha hala, ne yalan söyleyeyim, maymun ettiniz yani Rüzgarın Kızı'nı.. Maymun ettiniz çünkü şahsen beni tanıyan tüm arkadaşlarım bütün gün "Uff Rl 'in üstünde de süperdi ha Rüzgarın Kızı" "Meğer sen neymişsin be?" diye beni deli ettiler.
Bunların yanında camiamızın dergileri MotorBike, Motorize, biricik federasyonumuz TMF, pek faydalı çeşitli motosiklet klüpleri, pek çok motosiklet aksesuvar markaları da tam teşekkül yerlerini almışlardı fuarda. Diyeceğim o ki bu yıl da fuar birbirinden güzel motor ve motosiklet sevdalısını bir araya getirdi ve gitti yani rüzgar gibi geçti. Unutmadan fuarda en çok dikkatimi çeken bu yıl diğer yıllardan farklı olarak motosikletlerin üzerinde yarı çıplak, anlamsız anlamsız etrafa gülücükler atan ablaların olmamasıydı. Rüzgarın Kızı!!

Ayşe Şule Bilgiç
ruzgarinkizif650gs@hotmail.com