Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

HEYECAN YAPANA ADAM VURMAK SERBEST

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mertky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2015
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 500 Cruiser
    http://m.hurriyet.com.tr/emniyet-mud...landi-40060430

    Gerekçeli kararda, "Sanığın maruz kaldığı saldırı karşısında içine düştüğü heyecan, korku veya telaş dolayısıyla davranışlarının, yönlendirme yeteneğinin ortadan kalkması söz konusu olacağından, meşru savunmada sınırın aşılmasından dolayı kusurlu sayılamayacağı kabul edilir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Mart 2015
    Motosikleti
    Duke 200
    ülkeye de, adalet sistemine de, bu adamı serbest bırakan hakime de, serbest bırakılması yönünde oy veren yargı mensuplarına da, o emniyet müdür yardımcısını savunan avukata da, sırf emniyet müdür yardımcısı olduğu için bu adamın serbest bırakılmasında emeği geçen herkese 5 dk boyunca küfür ettim kendimi tutamayıp. İnsan hayatı bu kadar kolay mı bu ülkede ? Hep olumlu düşünmeye çalışsam da bu ülke tükendi artık. Hangi parti gelirse gelsin dönüşü yok kurtaramaz. Artık böyle olaylara, torpillere, adam kayırmalara, makamından gücünden parasından ötürü bazı insanları üstün gören bu sisteme toplumsal olarak tepki vermemiz gerekiyor. Kötüye gidiyoruz. İnsani olarak kötüye gidiyoruz. Başına gelmeyince beni ilgilendirmez mantığını bir an önce bırakıp bunlara karşı koymalıyız. Başka çare kalmadı artık. Orda öldürülen hatalı dönüş yaptığı için önündeki araç şöförüne korna çaldığın için sen de olabilirdin unutma.

    Meşru müdafaa olduğu iddia edilen olayın videosu; http://www.hurriyet.com.tr/o-anlar-guvenlik-kamerasinda-29844934
    mertky ve sagat bunu beğendiler.

  3. #3
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    şimdi ben bir ulkede yasıyorum trafikte birisiyle tartışıyorum dovuyorum evime gidiyorum dovdugum adam karrı nın teki cıkıyo iki r ile yazdım kadın yapmaz cunku bunu elinde silahla otoparkıma polat alemdar gibi giriyo elimde silah olsa direk kafasına sıkarım... Ki ben o ulkenin polisi filan olcam... Polis lojmanını basıcak... Falan bu detaylara bile girmiyorum...
    dental_land, nuwanda324 ve mertky bunu beğendiler.

  4. #4
    pulsar_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    Trafikte hatalı dönüş yapanlara bizde korna caliyoruz tartisiyoruz ama kimseye silah doğrultmuyoruz. Sen kimsin ki belinde kuru sıkı yada gerçek tabancayla halka açık yerde dolasıyorsun dolasmayi da bırak sahsa doğrultuyorsun teksas mı burası...
    dental_land bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Eğer bu polis olmasaydi yerinde bizim gibi bir vatandaş olsaydı aynı yasa aynı kural bizim içinde geçerli olacakti fakat taşıma ruhsatı olmadan silah bulundurmaktan yine ceza almış olacaktık. Ruhsatın varsa yine aynı şekilde serbest kalacaktik.Nereye dil uzaticaginizi sasirmissiniz aynı şeyi bana yapsa yerde yatarken şarjörü bosaltirdim belkide kafasına.50kere aynı olayla karşılaşmış gibi konuşuyorsunuz,siz olursanız yapmayın o zaman beyler.Sanki kanun yasa bu adama özel.
    Tige-R bunu beğendi.

  6. #6
    M.mahmudoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Evet arkadaşlar ben yaptıysam aynı şekilde dışarı çıkardım diye birşey yok kimse kusura bakmasın.. Bu sistem adam kayıran bir sistem o silahı çekip vuran ben olsaydım belkide 20 sene ceza alırdım. Nerden biliyosun atma kafadan derseniz buna benzer bir olayda biz yaşadık hatta karşımızda ki 1 kişi değil 15 20 kişi biz ise iki kişi ve baskın yapmaya geliyorlar fakat biz silah çıkartırsak suçluyuz. Yazık bu savcılara yazık. İYİKİ ALLAHIN ADİL SIFATI VAR. Ve adamlar baskın yapmaya geldikleri halde biree şikayetçi oldular ve biz suçlu olduk iyi mi ?
    mertky ve sagat bunu beğendiler.

  7. #7
    sagat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2015
    Şehir
    zonguldak- ereğli
    Motosikleti
    tvs rtr 150 apache
    Kraldan çok kralcılar da teşrif etmişler her zamanki gibi Trafikte giderken sizi birileri sıkıştırıp kaza yaptırıp önemsemeden çekip gitseler beyninize kan sıçramaz fevri davranıp peşine düşmezsiniz olayı unutup gidersiniz demek ki.
    Ne diyim sizin gibilerin bile inşallah başına gelmez böyle şeyler, inşallah birilerinin tamponu altında kalıp bok yoluna gitme tehlikesi geçiripte cinnet geçirmezsiniz ya da ailenizi gözü dönmüşün biri yüzünden üzmezsiniz gerçi kime ne anlatıyorsam bin beter olun olunda halden anlayın.

  8. #8
    07DFB18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2014
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    GRAND DİNK 150 ,tvs pep,TVS APACHİ 150

  9. #9
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    http://www.hurriyet.com.tr/o-anlar-guvenlik-kamerasinda-29844934?_sgm_campaign=scn_a004850058058000&_sgm_s ource=29844934&_sgm_action=click


    haberin aslı bu sonradan çıkan mahkeme kararını okumakla pek birşey anlaşılmaz

  10. #10
    mertky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2015
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 500 Cruiser
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.hurriyet.com.tr/o-anlar-guvenlik-kamerasinda-29844934?_sgm_campaign=scn_a004850058058000&_sgm_s ource=29844934&_sgm_action=click


    haberin aslı bu sonradan çıkan mahkeme kararını okumakla pek birşey anlaşılmaz
    Bu videoyu görmemiştim ben fakat şu da dikkatimi çektiki polis direk kafaya, durdurmak iç değilde öldürmek için sıkmış , hangimiz trafikde delirmiyoruz ki ama bu motorcununda yaptığı saçmalık haklı bile olsa silah çıkartmak nedir ??? .burada polisin yaptığınıda tasvip etmiyorum

  11. #11
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Karara muhalif kalan Başkan Asuman Yetişkin ise muhalefet şerhinde, "Henüz herhangi bir saldırıda bulunmayan ve saldırıda bulunacağı muhakkak olmayan mağdurun hareketi başlamadan önce sanığın maktule yönelik suça konu eyleminin, kendisini korumak amacı taşımadığı gibi, sadece daha önce darp ettiği maktulü bir kez daha cezalandırmak düşüncesi ile hareket ettiği..." görüşüne yer vererek, sanığın "Haksız tahrik altında adam öldürme" suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

    Şöyle güzel yürekli, soğukkanlılıkla ve objektif olarak olaya bakabilen bir hakime ile halkı hor gören, bindiği deveden hiç inmeyeceğini sanan vicdansız organizmaların aynı cüppeyi giyoyor olmaları ne kadar acı. Hakime Hanım'ı tebrik ediyorum.
    mertky bunu beğendi.

  12. #12
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    burada polisin tek suçu ayaklarına sıkmamak , gerçi o can haliyle adamın elindeki kurusıkı mı bilemezsin ya gerçekse ve ayağına sıktığın zaman sana ateş ederse, empati kurunca adam benim evime kadar gelip silah çekse bende aynısını yapardım diye düşünüyorum.. ölen arkadaşın ailesine Allah sabır versin ama bu arkadaş gibi her tartıştğımızı evine kadar takip edip silah çekersek dünya yaşanacak bir yer olmaz.. haklı yada haksız yok burada maalesef hayatını kaybeden biri var.. üstelik o sıralar bir kaç suikast olayı yaşanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.. arkadaş da iner inmez silahı çekip namluya mermiyi veriyor.. karışık bir durum. sonu arkadaş için üzücü olmuş..

  13. #13
    Freye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2014 Fazer8
    beyler çok heyecanlandım ne yapmalıyım sizce ?
    Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar

  14. #14
    mertky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2015
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 500 Cruiser
    Alıntı Freye adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler çok heyecanlandım ne yapmalıyım sizce ?
    Senden daha heyecanlı biri gelmeden topukla

  15. #15

    Üyelik
    18 Kasım 2015
    Motosikleti
    Mondial Rx3i evo
    ne saçmalıyorsunuz la "efendim son kursiyerlerimize verdiğimiz özel eğitim ile karşısındaki şahıs silahının namlusunu kursiyerimizin götüne sokana kadar ateş etmemeyi öğrettik. Bu başarılı çalışmadan dolayı arkadaşları tebrik ederim." Bu mudur olay? yok efendim maktul silahını çekmiş lakin kullanıp kullanmayacağı meçhul müşşşş. Yok yaa adam sürgüyü çekiyor. Silahının namlusunu müdüre doğrultuyor ama her an kullanmayabilir. iyisimi tetiği çekene kadar bekleyelim. Sonra ateş edelim. Karar yerindedir beyler. Bundan sonrası için ise emsal teşkil eder. Polisle şaka olmaz.

  16. #16
    cbr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2012
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Motoran XF-250
    Olayın eski süreçlerini okumadan vidyoları izlemeden ne de çok yorum yapmış sürücü ailem.Ne üzücü

  17. #17
    Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    Rahmetli sonunu düşünmeden bir işe kalkışmış ama canından olmuş Allah rahmet eylesin. Ben de düşünüyorum arada tartıştığın elemanın boğazına dayıycan palayı hayırdır lan dümbük şeklin kime demeyi falan ama sonra bakıyorum la bana mı kalmış yargılamak diyorum kendimle dalga geçip başka bir şeyle uğraşıyorum. Müdür yardımcısı eleman da bir miktar haklı bana kalırsa. Tartıştığı adam gelip önünde duruyor indiği gibi mermiyi sürgüye çekiyor ki böyle bir stil yok sanki ezel aliden intikam alıyor. Bu adamlar her an bir suikaste kurban gitme korkusuyla yaşayan adamlar bana kalırsa üst düzey savunma/devlet yöneticilerine aralıklarla psikolojik destek verilmesi lazım. Ama kim bilir belkide lan ben emniyet müdür yardımcısıyım kim beni tutuklar deyip kafasına sıkmıştır. Siz ne yapardınız? Açıkçası ben kafasına sıkmazdım yaralama amacıyla kullanırdım o elimdeki şeytan icadını. Saldırıda bulunacağı muhakkak olmayan mağdur cümlesi de biraz gerçek dışı bir savunma olmuş. Konuşmak için gelmiş gibi bir tarzı yok kurtlar vadisinde yaşamıyoruz. Allah rahmet eylesin haklı ya da haksız yiten canı hiçbir şey geri getiremez. Allah ailesine sabır versin.

  18. #18
    nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Bence karar doğru. Adam silahla kapımın önüne gelmiş napiyim bekliyim öldürsün mü beni?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)