Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Abbasağa'da Köpek Saldırısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    cemolos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2013
    Şehir
    Görükle/Bursa
    Motosikleti
    apache klanından tvs
    Alıntı forevermore adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senelerdir köpek besliyorum. Şu an bir pitbull terrier sahibiyim, dünyanın en canayakın ve hoşgörülü köpeği diyebilirim büyük bir samimiyetle.

    Sokaklardaki köpekler hepimizin ayıbı. Sokaklarda aç sefil yaşamayı bu ölüm kalım mücadelesini onlar seçmiyorlar. Bundan rahatsız olanlar mesela sokaktaki bir kaç dişi köpeğin kısırlaştırılmasını finanse edebilirler. Belediyelerin bu işlerle pek ilgilendiği yok. Nedenini sorarsanız akıllarınca barınak denen bir çözüm bulmuşlar. Bilmiyorum hiç barınağa gidiyor musunuz, onlarca hayvan bizim artık küflü ekmeklerimizle pislik içerisinde soğukta mermer üzerinde yaşıyor, her sabah kafesleri temizlemek adına tazyikli suyla yıkanıyor.

    İnsanlar hevesle köpek satın alıyor sonra sıkılınca sokağa atıyor. BU aptalca heves yüzünden sorumsuz insanlar yüzünden barınaklar sokaklar köpek dolu.

    Diyeceğim şu ki arkadaşlar en vahşisi olsun köpeklerin çoğu sizden korkarlar. Giderken motosiklete doğru koşturan bir köpeğe yapılabilecek en doğru davranış birden durmaktır. Durduğunuz anda ve korkmadığınızı hissettirdiğiniz anda kaçacaktır.

    Bir köpek, kendisinin veya yavrularının veya sahibinin zarar göreceğini düşünmediği bir durumda saldırmaz. Zaten saldırmadan önce de belirtiler gösterir. Kuyruğundan diş göstermesinden ve vücudunun öne doğru pozisyonundan anlayabilirsiniz tabi ki hırlamasından da.

    Tedirginlik insanda köpeklerin kokusunu alabildiği bazı hormonların salgılanmasına neden oluyor bu kokuyu alan köpeklerin savunma mekanizmaları çalışmaya başlıyor.

    Onların da bu dünyada yaşamaya hakkı var. Kendi istekleri ile çoğalmıyor kendi istekleri ile sokaklarda yatmıyorlar. Bu yüzden onlardan korkmak yerine onlara yaklaşın. Bu güne kadar yüzlerce köpekle karşılaştım henüz bana saldıran hırlayan havlayan olmadı. Çünkü onlara tedirginlikle değil sevgiyle ve şefkatle yaklaşıyorum.
    yazdıklarına katılıyorum ama durduk yere saldıran köpekler de yok değil. barınaklarda örneğin psikolojisi bozuk köpekler var. direk saldırıyor yapıcak bir şey yok.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Alıntı forevermore adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diyeceğim şu ki arkadaşlar en vahşisi olsun köpeklerin çoğu sizden korkarlar. Giderken motosiklete doğru koşturan bir köpeğe yapılabilecek en doğru davranış birden durmaktır. Durduğunuz anda ve korkmadığınızı hissettirdiğiniz anda kaçacaktır.

    Bir köpek, kendisinin veya yavrularının veya sahibinin zarar göreceğini düşünmediği bir durumda saldırmaz. Zaten saldırmadan önce de belirtiler gösterir. Kuyruğundan diş göstermesinden ve vücudunun öne doğru pozisyonundan anlayabilirsiniz tabi ki hırlamasından da.
    Pitbull konusunda haklisiniz, zaten beslediginiz icinde ilk elden biliyorsunuzdur, yanlis anlasilmaya en musait kopeklerdendir, guclu ve saglam yapilari oldugundan ve cok irk ozelligi olarak cok hirsli olduklarindan dolayi, kotu ellerde ne yazik ki saldirgan hale getiriliyorlar. Hayvan haklari konusunda en kati ulkelerden olan Ingiltere de pekcok aile kopegi cinsi bullterrier ya da pitbull dur mesela. O kadar saldirgan ve korkunc bir hayvan nasil oluyor da cocuklarla, bebeklerle oynayip hic zarar vermiyor ilginc degil mi? Hersey sahibinin kopegini yetistirme tarzinda bitiyor, kopekler sahiplerine benzer sozunu kaynagi da budur zaten. Tabii kuvvetli bir kopek oldugundan, tecrubesiz insanlarin bakmasi dogru degil.

    Kopeklerin genel olarak cogu insanlardan korkar, dogrudur, sadece bir istisna eklemek isterim, ozellikle dag tepe gezen kroscu arkadaslar icin, koylerdeki coban kopeklerine mumkun oldugunca yaklasmayin, hele ki yakinlarda sizden baska kimse yoksa. Suru basinda bekleyen bir coban kopeginin radarina girmek istemezsiniz emin olun

    Alıntı ybalci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her köpek türünün yanında durmak pek sağlıklı olmayabilir. Durup dururken ısıran bir çok köpek ile karşılaştım. Bazı türler agresif ve tehlikeli olabiliyor. Odtü köpek çetesi mesela bilen bilir
    2000 yilinda beri kopeklerle ic iceyim, bugune kadar sebepsiz yere issiran kopek gormedim, her kopek isirmadan once oyle ya da boyle sinyal verir, sorun, cogu insanin kopeklerini dilini anlamadigi icin bu isaretleri de anlamamasidir genelde.

    Odtu kopek cetesini bilmiyorum ama az cok anladim ne demek istediginizi, ozellikle suru olusturdularsa, kopekler de bulunduklari alani sahiplenme ve koruma gudusu iyice ayyuka cikar, Bu durumda onlarin alanlarina giren insanlara saldirma demeyelim de, onlari kovalayarak o alandan cikarmaya baslarlar, Oyle havlayarak uzerinize geldiklerinde durun, sakin kosarak kacmayin, bu av gudusunu iyice tetikler ve sizi daha hirsli bir sekilde kovalamaya baslarlar, bugune kadar kopekten hizli kosan insan da gormedim Ayni durum eskiden Seymenler parkinda hergun yasanirdi, ozellikle aksamustu hava kararmaya basladigi zaman, parktaki sokak kopekleri, parktan transit gecen insanlara havlamaya ve kovalamaya baslarlardi, ancak bunu sadece cimlerde gecen insanlara yaparlardi, cunku onlar cimlerde ki agaclarin ve calilarin altinda yatiyorlardi, dolayisiyla yasam alanindan uzaklastirma cabasidir sadece, yoksa yuru git gitmezsen parcalarim degil. Oyle bir kopekle karsilasinca emin olun hepiniz anlarsiniz yaklasmamaniz gerektigini


    Alıntı cemolos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazdıklarına katılıyorum ama durduk yere saldıran köpekler de yok değil. barınaklarda örneğin psikolojisi bozuk köpekler var. direk saldırıyor yapıcak bir şey yok.
    Hocam yine haddim olmadan soyluyorum, sebepsiz yere saldirmazlar, insanlar bana yan yan bakti diye birine saldirir ama kopekler sebepsiz yere yapmaz, mutlaka bir sebebi vardir, ama mantikli, ama mantiksiz, sorun dedigim gibi insanlarin kopeklerin uyarilarini gorememeleri.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

  3. #23
    forevermore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2010
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda CBF 150 (2013 Kırmızı)
    Mesela Ankara yenimahalle demet parkı civarında bir sürü var. Yaklaşık 20 köpek falan. Başları da reis diye bir alfa erkek, görseniz orta boy, öyle hiç de korkunç olmayan, gayet sevimli dik kulaklı bembeyaz bir arkadaş Mayanın yani köpeğimin yarısı kadar. Lakin alfa erkeklere dikkat etmelisiniz, köpekler kurtlardan gelen genetik mirasları nedeniyle toplu avlanır toplu gezerler, alfa erkek grubu yönetir, o birini severse o grupta kimse o köpeğe veya insana saldırmaz havlamaz yemeği önce o yer o doyunca diğerleri vs, lakin alfa erkeğin hoşuna gitmeyecek bir davranış yaptı iseniz ( bu genelde gruptaki yavrulara yere çömelmeden hızlıca yaklaşma, sürünün alanına paldır küldür girme ve uyarılara rağmen aksi istikamete gitmeme gibi) alfa erkek gruba havlayın uyarın komutu verebiliyor bunu da genelde kendisi bir kere havlayarak ve kararlı gözlerle bakarak yapıyor. Bu bir grup uyarısıdır. Önde tek kere havlayan çok da saldırgan durmayan bir köpek ve onun arkasındaki bir grup havlayan köpek, bir alarmdır

    Arkadaşlar köpeklerle karşı karşıya geleceğinizi anladınız ve içinizde eğer korku varsa ve köpek size doğru geliyorsa durun ve lütfen yere çömelin. Sakın "huşt git heyoo allah belanı versin it" gibi sözler söyleyip taş vs atmayın. Eminim daha önce ona taş atan olmuştur ve bu onun için eğer dominant bir köpekse saldırı nedenidir. Ayağa kalktığınızda bir köpeğin 5 katı büyüklüktesiniz ve kendi alanına doğru giren ve kendisinin 5 katı büyüklüğünde bir obje onun için tedirginlik içeren hormonlar da salgılıyorsa, tehdit unsurudur. Emin olun agresif tavır göstremeye yatkın bir köpek için yere çömelmeniz beni tehdit algılama demektir. İki köpeğin oyunla karışık mücadelesini izlerseniz hep kafalarını diğerinin üstünde tutmaya ve bunu karşıya kabul ettirmeye çalışırlar. BU şekilde sürüde statü ve güç sahibi olurlar.

    Ha unutmadan, bir köpek saldırdıysa ve gerçekten size zarar vermek istiyorsa, sağlam çeneli bir köpek tuttuğu kaval kemiğini un ufak edebilir, elinizden yakaladığında bırakmayabilir. Onlar insanlara karşı doğuştan bir hoşgörü ve toleransla doğan tek yaratıktır. Tek bekledikleri sevgi, bunu onları gördüğünüz anda kalbinizde hissederseniz emin olun bir köpek durup dururken size saldırmaz.

    Arkadaşımızın dediği gibi sürü koruma köpeklerini es geçiyorum (kangal, akbaş vs) onlar kendi sürülerini etraftaki her türlü yabancıdan korumak üzere içgüdüsel davranışlar gösterirler. Bir kangal yeri gelince çobandan dahi emir almaz eğer konu sürüyü korumak ise. Yani kendi başına karar verebilmelidir ki sürünün güvenliğinizi sağlasın. Köylerde veya arazide bir sürü köpeği ile karşılaşıldığında ve size doğru geliyorsa sakın kaçmayın özellikle motosiklet varsa bunu denemeyin bile. Genelde bir tane olmazlar ve görmediğiniz biri 30 metre ilerde çalılardan üzerinize atlayabilir. Yapacağınız durmak, sakin ve sevg, dolu olmaya çalışmak ve mümkünse motordan inip çömelmektir Ve de güzel sözler... Hiç bi şey olmamış gibi geri dönme ihtimali %99'dir, ha %1lik oranla psikolojisi bozuk bir köpeğe denk gelmiş olabilirsiniz. İnsanların da böyleleri yok mu annesini çocuğunu cinnet geçirdim diyip boğazlayıp öldüren? En fazla biraz daha havlar hırlar, yavaşça motorunuza binip usulca uzaklaşın. Saldırırsa tabi kendinizi elinize geçen herşeyle koruyun ama dediğim gibi bu ihtimal çok çok çok az emin olun...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler