Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

HJC vs Shoei (Bir Super Sport kullanıcısı için öneri)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    DisturbedXL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2017
    Motosikleti
    Yamaha R25, Yamaha R6
    Merhabalar, daha önce farklı bir konuda benzer bir başlık açmıştım ancak biraz daha paraya kıyıp fiber ya da karbon bir kask almanın daha mantıklı olacağını düşünerek yeni bir konu açmak istedim Şu an aklımda netletşmiş 2 adet kask bulunmakta. Biri Shoei GT-Air Fable TC-5 diğeri ise, HJC RPHA 70 Black Panther.

    İlk olarak HJC aslında "asıl almak istediğim kask" ama bu kask Super Sport kullanıcılarına değilde enduro kullanıcılarına hitap ediyor gibi, kabuğu carbon-carbon glass malzemelerden üretilmiş,dd strap stilinde bağlama kayışı bulunmakta. Yanlış anlamadıysam Shoei GT-Air'in güneş vizörü güvenlik zaafiyeti konusunda bayağa bir iddalı iken HJC'de güneş vizörünün güvenlik zaafiyeti oluşturup oluşturmadığı ile alakalı bir açıklama bile yok.



    Shoei GT-Air Fable TC-5 diğer bir opsiyon olarak aklımda, fiberglass kabuğa ek olarak farklı bir çok materyal kullanılmış. Güneş vizörü konusunda bir yukarıdaki yazıda belirttiğim gibi güvenli olduğunu idda etmekteler (tekrar belirtiyorum yanlışım yoksa). Ancak HJC bağlama kayışında dd strap stili içerirken Shoei çok farklı tuhaf çelik bir sistem kullanmış bu da Shoei'yi benim için biraz ikinci plana attı diyebilirim.


    Özetleyecek olursam karşımda şu an HJC RPHA 70 Black Panther gibi tasarımı hoş tasarımlı ama ss motosiklet kullanıcılarına hitap edip etmediğini bilmediğim, güvenlik konusunda aklımda soru işareti bırakan bir kask var iken diğer tarafta Shoei GT-Air Fable TC-5 gibi yine hoş tasarımlı ancak yine güvenlik konusunda kafamda soru işareti bırakan bir kask bulunmakta ve hangisini alsam diye çok kararsızım. SS kullanıcısı olarak ya da SS kullanıcısı gözüyle hangi modeli tercih ederdiniz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Saf kan SS kaskı istiyorsan ikisi de uygun değil. AGV Corsa, LS2 FF323 gibi motosikletin üzerinde yatarken bile boynunu çok zorlamadan görüş açısı sağlayacak kasklar lazım. Güvenlik istiyorsan güneş vizörü olmayacak ilk olarak daha Snell sertifikası alanı yok çünkü.

    Shoei de kullanılan bağlama sisteminin neresi garip? LS2 de bile olan basit bir sistem ayrıca bildiğim dd ring daha güvenli.

    Ama böyle kasklar her motora gider o kadar zorlamanın pek anlamı yok. Piste çıkıp tüm gün 2 büklüm motor sürmüyorsan kafana eseni al.

  3. #3
    DisturbedXL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2017
    Motosikleti
    Yamaha R25, Yamaha R6
    Bilgilendirdiğiniz için sağolun, Shoei'nin garipliğinden kastım dd ring değilde basit tak-çıkart tarzı olan sistemin garip tasarlanmış olmasıydı.

  4. #4
    halo1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2016
    Şehir
    Ankara, İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    2016 ninja 636 kullanıyorum. dediğin kaskları kullanmadım fakat marushin kullanıyorum şu an. daha yeni aldım kaskı 1 ay oldu. aşırı memnunum. yatınca falan hiç rahatsız etmiyor boynumu ağrıtmıyor
    DisturbedXL bunu beğendi.

  5. #5
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Burada önemli bir nokta daha var

    Kaskların iç yapısal şekli senin kafan ile uyumlu mu ?
    Şöyleki kafa yapısı dar olan biraz daha eliptik yuvarlak gibi olan ve tam yuvarlak olarak 3e ayrılıyor
    Mesela hjc biraz daha yuvarlak kafa yapısına uygun kişiler için kask yapıyor; keza shoeide eliptiktir bir çok modeli
    Uzun ince yapılı kafa yapın var ise kask önden ve arkadan çok baskı yapabilir
    Tabii bu arada bu yapılar modelden modele görede değişiyor yani hjcnin uzun kafa yapısına sahip birine göre kaskı yok demek doğru olmaz
    Ama o kask senin istediğin kask modeli olur mu rengi / tarzı ( misal fullface-flipon gibi ) olur mu bilemem incelemen gerekir

    Kaskı kafa yapına uygun alman konfor haricinde güvenlik içinde gereklidir
    Kaza anında kafa yapına tam uyan kask kuvveti eşit dağıtacak ve daha başarılı koruma gerçekleştirecektir
    Misal kafan yuvarlak ama kaskın ince yapıda ( dışı değil iç kısmındaki kompozit yapı ). Bu durumda karşıdan darbe aldığında kompozit kısım önden tam oturmadığından ilk başta oda karana çarpacaktır ve anlık kuveti oda sana çarparak yumuşatacak ve tam etki veremeyecek
    Diğer yandan yandan darbe aldığındada sadece yan kısımlardan karanı kavrayabilen kısım darbeyi emebilecek kalan kısmın yardımcı etkisi olmayacaktır

    Önemli bir mevzu bu

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------

    Bu arada telefona alışamadım daha

    Karanı=kafanı olacak

    Başka yazım hatam var ise affola
    DisturbedXL bunu beğendi.

  6. #6
    DisturbedXL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2017
    Motosikleti
    Yamaha R25, Yamaha R6
    Bende şu an tam olarak bahsettiğiniz konuyu revzilla'da gezinirken gördüm, okuyordum Sizinde söylediklerinize ek sitede çokça buna değinmişler, bu detayı dürüst olayım bilmiyordum ve gerçekten önemli bir mevzu kesinlikle kask seçimi yaparken buna dikkat edilmeli.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)