Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bell Vortex Kask hakkında gözlemlerim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Ranay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2014
    Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Nasıl Bilirsiniz : Bell Vortex


    Bir kask almaktansa hangi markanın hangi modelini alacağımıza karar vermek en zor kısım olduğuna göre ben kullanarak edindiğim tecrübe izlenimleri Bell Vortex kask için anlatıyor olacağım.

    Bell Vortex kask şu testi geçmiş , bu testten 3 yıldız bir diğerinden 5 yıldız almış gibi muhabbete girmeden malzemesinin dahi ne olduğunu belirtmeden konuya yüksekten bir balıklama atlama yapıyorum . Nede olsa ucuz bir mal değil ve canınızı emanet ediyorsunuz haliyle teknik bilgilerini muhtemelen araştırıp gelmişsinizdir. Yada yazının sonunda bir bakarsınız artık

    Ses yalıtımı ile başlamak gerekirse düşük bir puan vermek gerekir. Sürekli gürültülü yada uğultulu bir durum olmasa da rüzgar etkisinin yüksek olduğu anlarda çok rahatsız edici oluyor.

    Bu kaskın vizörü için çizilmez ibaresi geçiyor üzerinde ki etikette. Bu tamamen yalan. Satıcımız ve üreticimiz burada bizi güzel parmaklıyor. Kaskı tutarken eliniz veya tırnağınız dahi değse vizör de kılcal çizikler oluşuyor ve zaman geçtikçe o çizikler genişleyip büyüyor.


    Satıcımız yine bu kaskı satarken çizilmeye karşı dayanıklı diyor fakat en ufak tırnak darbesi ile dahi ana kabuğun üst kısımları çiziliyor. Satıcımız bizi burada da parmaklıyor

    Double D-ring denen bir kilit sistemi olması güven veriyor. Tabi kilit sistemi kişisel olarak değişien tercihler olduğu için fazla bir söz söylemeden geçiyorum.


    Kaskın arkasında ve boyun kısmında muhtemelen enseyi korusun , rüzgar almasın ve benzeri ıvır zıvır işlemleri görsün diye extra bir sünger katman koyulmuş. Yalnız bu zımbırtının lanet bir özelliği var. Kaskı yukarıda ki fotoğraf da olduğu gibi düz olarak bir yere koyarsanız o yüzeyde ki tüm pislik ve tozu üzerine yapıştırıyor ve berbat bir görüntü oluyor. Elinizle çırpıp temizlemeye çalışsanız dahi o tozlar kolay gitmiyor. Haliyle titiz arkadaşlar bu kaskı alırsa pişman olur.


    Şimdi kaskın güvenliğinden, testlerinden, başarılarından tabi ki söz etmiyor olacağım ve kaskı kullanırken hiç bir kaza geçirmediğim için net bir yorum yapamıyor olacağım. Fakat güvenliği ile ilgili şöyle bir anımı da paylaşabilirim.

    Yola çıkmak için motorumun başında ekipmanlarımı giymeye çalışırken bir hırsız kız telefonumu çalmaya çalıştı bir elimde kask varken diğer elim ile kızı yakalamak isteyince kask 35-40 cm yükseklikten serbest düşüş yaşadı ve çat. Hemen korkmayın ana kabuk değil Ana kabuğun arkasında bulunan 2 rüzgar çıkışından 1 tanesi ek bağlantı yerinden hafifçe ayrıldı ve kırıldı.
    Merak edenler için kırılan bölgeyi yan tarafta gösteriyorum.
    Güvenliğine laf yapmıyorum ama bilmekte fayda var.




    Ekipman için bütçe
    Bu kadar uzun uzun yazdın da bu kaskı alalım mı ? iyi mi ? dediğinizi duyar gibiyim.Eğer bu zımbırtının çatırdamasını ve temizlik problemini dert etmem arada bir uğultu olsun kafamın içinde rock konseri etkisi hoş olur diyorsanız bu kask tam size göre. ( Tabi yaklaşık 750 TL civarı bir bütçe ayırdıysanız )
    kuesier bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Ekim 2016
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Şu anlık yok
    Tam da şu kask için yorumlara/konulara bakmak için forum a girmiştim denk geldi Sözde Snell ' den m2010 standartı almış :/ meğerse kötü bir kaskmış . Paylaşım için teşekkürler
    Ranay bunu beğendi.

  3. #3
    Ranay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2014
    Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Alıntı Mstkdrglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam da şu kask için yorumlara/konulara bakmak için forum a girmiştim denk geldi Sözde Snell ' den m2010 standartı almış :/ meğerse kötü bir kaskmış . Paylaşım için teşekkürler
    kötü demeyelim , ben toz tutan süngerinden , fazla çizik almasından şikayetçiydim sadece. Onun haricinde taa ki elimden düşene kadar severdim kendisini

  4. #4

    Üyelik
    01 Ekim 2015
    Motosikleti
    Yamaha MT-125
    Arkadaş niye uzaklaştırıldı acaba


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)