Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Scalarider Q1 kullanan varmı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AFRICA TWIN CRF1000L DCT
    Selamlar
    Scalarider Q1 kullanan var mı aramızda? Artcı ile müzik paylaşımı yaptıktan sonra birimizden birimiz konuştuğunda interkom devreye giriyor bunda sorun yok. Ancak konuşma bittikten sonra müzik bende devam ederken artçıda müzik devam etmiyor. bunun bir çaresi varmıdır?

    Not: ikimizde radyo dinliyorsak sorun yok konuşma bittikten sonra radyo ya donuyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AFRICA TWIN CRF1000L DCT
    Forumda bu kadar adam var kullanan yokmu yahu?

  3. #3
    ishan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda 2009 600 silwerring
    merhaba ..bende q1 alacağım fakat 900₺ civarında ..siz daha uyguna aldıysanız ne kadar ve nereden oğrenebilirmiyim ..ve cihaz güzel mi diye sorsam

  4. #4

    Üyelik
    24 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AFRICA TWIN CRF1000L DCT
    Selam

    Bende o fiyata aldım. Malesef daha düşüğünü bulamadım. İkinci ele de pili yüzünden güvenemedim(bitmiş olabilir diye)

    Memnuniyet konusuna gelicek olursak;

    Telefon ile görüşme mükemmel hatta 140-150 km/h da bile karşı taraf sizin motorda olduğunuzu anlamıyor(kapalı kask vizor açık halde)
    Iphone ile kullanımda (androidim yok) telefon çaldığında ses kontrol veya tuşa basarak cevaplamalısınız. Telefondan açınca biraz saçmalıyor.

    Artçı ile interkomda sıkıntı yok. Ancak car car konuşursanız bağlantı açık kalıyor ve kesinti olmadan konuşabiliyorsunuz. İkinizde susarsa (sanırım 30sn) bağlantıyı kesiyor. Biri konuşunca otomatik tekrar bağlanıyor ancak bu aşamada bir kaç kelime kaçabiliyor.

    Bu arada olaki müzik yada radyo dinleniyorsa otomatik olarak kesiyor artçıyla interkoma geçiyor(Biri konuştuğu için) Sonra kaldığı yerden devam ediyor müzik yada radyo.

    Sıkıntı olan kısım eğer siz artçınız ile müzik paylaşıyorsanız (ki bu da mükemmel çalışıyor) konuşma başlıyor müziği kesiyor fakat bittiğinde size müzik vermesine rağmen artçıya vermiyor tekrar. Tekrar paylaşım yapmanız gerekiyor.(Benim sorduğum soru)

    Şarj süresi gayet yeterli. Bir kere bitti. Onda da ben gece şarja koymamıştım. Yukardaki anlatım ayarların interkom olarak seçilmesi halinde geçerlidir. ACP (Müzik modu) seçilirse sesle otomatik devreye girme kapanıyor illaki tuşuna basıp interkomla konuşmak gerekiyor. İki taraftan biri telefonla konuşuyorsa diğerine meşgul sinyali gidiyor. Surucunun telefonunu kendikine artıcının telefonunu kendisininkine eşliyorsunuz tabi. Telefon ve artçı eşlemesi bir kere yapılıyor. Daha sonra evdeki wifiyi bulur gibi buluyor. İlk önce diğer interkoma bağlanıyor ardından da telefona. O nedenle ben ilk önce hep artçınınkini önce acıyorum.(Tik oldu)

    Ufak bi not: Kapatıp açtığınızda sorun yok hemen buluyor ancak kapatmadan telefonun bluethootunu kapatırsanız bazen bulmamazlık yapabiliyor. O nedenle ben once telefonun ayarını açıp ardından scalarider'ı açıyorum. Ayarlarını üzerinden yapabileceğiniz gibi internet üzerinden de yapabiliyorsunuz. Sitesinde ki community bölümünden cihazları kayıt edip yapabiliyorsunuz. Artı o sayfada yeni yazılımları vs de yükleyebiliyorsunuz ki internet üzerinden çok kolay aletle uğraşmaya gerek yok. Vıdı vıdı kadın kulanızda konuşuyor çünkü

    Not: Eğer android telefonunuz varsa ayarları telefondan da yapabiliyorsunuz ancak Q1 de iphonenunki yok sadece android.

    Bu kadar laftan sonra memnunmusunuz derseniz evet gayet memnunum özellikle ses kalitesi olarak. Bide şu paylaşımda kesilmese...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:11 ----------

    Ha bir ekleme daha yapayım eğer çevrenizde (diğer motorda) başka bir scalarider ürünü varsa onunla da görüşme yapabiliyorsunuz. Telefon araması gibi bir hizmeti var. Yanyana durdunuz tek tuşa basıp arama yapıyorsunuz o da basıp cevaplıyor ve görüşebiliyorsunuz.

  5. #5
    2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Dostum su son yazdigini anlamadim? Ilkkez duydum nasil kullaniliyor? Eminmisin boyle birsey olduguna. 2 senedir kullaniyorum cunku.
    Ayrica problemini tam anlamadim. Artcinin ki donmuyorsa arkadaki tusa basinca donmesi lazim tekrar muzige. Bu arada 30 sn sonra interkom kapanmasini istemiyorsan arka tusa bir kez bas devamli acik kalir. Bu arada benimki q2 miş )

  6. #6

    Üyelik
    24 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AFRICA TWIN CRF1000L DCT
    Bu sizinki;

    . Bike-to-Bike Intercom Communication with another Q2 unit (up to 1,640 ft. / 500 m range) in Full Duplex** mode [purchased separately]

    Bu bizimki

    • Click-to-Link® Intercom: For spontaneous connection with random scala rider users nearby who have CTL capability enabled

    Interkomun kapanmaması için deneyeceğim. Teşekkurler bilgi için ancak ben kapanması taraftarıyım zira artçıyı dısarda yeterince dinliyoruz malum. Arada kapansın bari Benim sıkıntım müziği paylaştırdığımda dostum. Herkes kendi müziğini dinlerse sorun yok. İkimizinki de donuyor geriye. Ne zaman ki paylaşım yapıyorum +V tuşuna 2 sn basarak ikimizde aynı müziği dinliyoruz işte o anda interkom devreye girince konuşma bittiğinde benimki dönüyor artıcının ki dönmüyor. Tekrar tuşa basarak paylaşım yapmam gerekiyor. Buna bir çare arıyorum.

    Manuellerden alınmıştır.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)