Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

GÜMRÜK SORUNU

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Ağustos 2015
    Merhaba arkadaşlar. Xiaomi yi kamera almaya karar verdim. Çinden getirteceğim aksesuarlarla birlikde 145 Dolara geliyor. İlk defa yurt dışı alışveriş yapacağım. Gümrüğe takılır mı takılırsa ne gibi sorunlar yaşarım takılma ihtimali nedir ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Bu işler biraz şans meselesi ancak büyük ihtimal Gümrüğe takılır. BEn bundan bir kaç ay önce de yine forumda aksiyon kameralardan artık ne fiyatla olursa olsun gümrük vergisi alınacağını okumuştum yine forumda, ne kadar doğru bilmiyorum, detayını araştırmadım.
    3-4 ay arayla aldığım 3 aynı markamodel kameradan sadece 1'i(son aldığım, mayıs ya da haziran 2015'te geldi)gümrüğe takılmıştı, vergisini verdim, ürünü aldım. Sizinki de gümrüğe takılırsa %20 gümrük vergisini verip ürününüzü alabilirsiniz.

  3. #3
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    satıcı ile konuş, ürünün üzerine fiyat olarak 75€ nun altında bir fiyat yazsın ve hediye olarak işaretlesin, o zaman gümrüğe takılma ihtimali daha düşük.
    ben 130€ luk intercom almıştım, satıcı ile görüştüm, fiyat olarak 25,5$ ve hediye şeklinde yazmış. ptt ile gümrük kontrolü yapılarak geldi ancak herhangi bir vergiye tabi tutulmadı.
    sadece 50 kuruş damga vergisi verdim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)