Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Trafik Canavarlarını Kayıt Etmenin Önemi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Haziran 2015
    Merhabalar,

    Hemen hepimizin neredeyse her gün karşılaştığı trafik canavarlarını kayıt altına almak ve ayrıca eğlenceli videolar çekmek için bir SJ 4000 wi-fi aksiyon kamerası aldım. Bu sayede ters yönden sokağa giren çöp kamyonundan iki motosikletin arasından tek bir motosikletin geçmeyeceği yeri zorlayıp önüme kıran dingillere kadar hepsini kayededip ilgili yerlere göndermek için biriktiriyorum. Şahsi fikrim her şeyden öte motosikletlilere saygı duyulması ve olası hataların/kazaların suçluların tespiti için kamera kullanımının yaygınlaşması. Forumda da bu tip konuları görünce (otomobil sinyal vermeden önüme kırdı kaza yaptım gibi) bunun önemini daha da iyi kavradım.

    Bu vesileyle SJ 4000 için de ufak bi inceleme yapayım:


    Artıları

    + Cihazın görüntü kalitesi ve gece çekimleri fazlasıyla başarılı. Görsel İletişim mezunu bir kimse olarak hakim olduğum bir konu, bu açıdan değerlendirmeyi daha net yapabiliyorum

    + Ben cihazı İstanbul/Kadıköy'deki Kaan Elektronik'ten aldım. İlgili ve motosiklet kullanıcısı bir arkadaş. Normalde 1 yıl olan garanti süresi burada 2 yıl, içinden de gırla aparat çıktı. Motosikletli olduğum için kutuda bulunmayan aparatı da hediye etti (Evet çok pahali bir şey değil ama niyeti güzel sonuçta)

    + Çekim süresi rahatlıkla 60-70 dakikayı buluyor ki yedek batarya da alırsanız (20 TL) bu süreyi uzatabilirsiniz. Zaten aracınızda usb girişi varsa oradan da şarj edebiliyorsunuz.

    + Kaan Elektronik ürünü Türkçe menüyle gönderiyor. Takıntılı olanlar için avantaj olabilir.

    + LCD ekranı var ve bu sayede çekimlerinizi görebiliyor, isterseniz silebiliyorsunuz.

    + Fiyatı gerçekten uygun: Ben yedek batarya dahil 400 TL'ye aldım. Tabi bu nakit fiyatı.


    Eksileri:


    - Ses kayıt kalitesi ortalama. Diğer cihazlarda da dahili mikrofonlarçok iyi değil tabi (bilhassa motosiklet üzerinde) ama bu biraz daha kötü bir performans veriyor.

    - Yukarıdaki duruma ek olarak maalesef harici mikrofon girişi yok. Bazı kaynaklarda bunun yapılabildiği yazıyor ama garanti dışı kalıyor.



    Giriş seviyesi ve hatta biraz üstünde bir aksiyon kamerası isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Piyasadaki 150-200 TL civarındaki ürünler yerine biraz daha ekleyip sonuna kadar işinize yarayacak bu cihazı alabilirsiniz. Örnek videolar için https://www.youtube.com/watch?v=jTglvEmfrLk vloguma bakabilirsiniz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    sj4000 iyidir. Yeni xaomi mi neydi bi marka geziyor ortalıkta o da fena değil.

    hataları kayıt et biriktirmene gerek yok, istediğin yerlere gönder kimsenin ilgilendiği yok, video ile ihbar yapılamıyor maalesef.

    Hayırlı olsun, kazasız belasız.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)