Arkadaslar forumda buna benzer bir baslik bulamadim bari ben acayim dedim.6 yasindan beri karavan hayalim vardi.En sonunda gerceklestirdik cok sukur.Simdi tecrubeli arkadaslar varsa bilgi paylasirlarsa sevinirim.
Arkadaslar forumda buna benzer bir baslik bulamadim bari ben acayim dedim.6 yasindan beri karavan hayalim vardi.En sonunda gerceklestirdik cok sukur.Simdi tecrubeli arkadaslar varsa bilgi paylasirlarsa sevinirim.
RIDE or DIE
bende caretta istiyorum ama su aralar zor :(
Hayirli olsun resim vs ekler ozelliklerindwn bahsederseniz daha guzel olur.
Chateau cantara 908 aldim.Eski model ama cok temiz.Basangic icin yeterlidir.Daha sonra iyi bir kemper almayi dusunuyorum.
---------- Post added at 01:32 ---------- Previous post was at 01:27 ----------
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Resimler karavani aldigim siteden indirdim.Acikcasi henuz gormedim karavani.Cunki su anda Belcika dayim.Karavani Bulgaristan dan aldik.Babam gidip evin onune cekti.Kismetse mayista birkac gunlugune kampa gitmeyi planliyoruz.Ha bu arada orjinal banyo yok.Kendim yapmayi dusunuyorum.Tecrubeli biri varsa yardimci olabilir mi?
RIDE or DIE
gule gule kullan , orjinalinde banyo yok ise, disari portatif banyo yapabilirsin. Sicak suyu da bu kucuk hizli su isiticalarindan kullanbilirsin.
Karavanin ic yapisinda sunta vardir, suntanin disi fiber glass ile kaplidir. Icerdeki su hep icerde sikisir kalir. Yapacagin banyo sizdirmazlik icin dogru yapilmaz ise, karavani zamanla curutur. Yikanir iken suya cok dikkat edemezsin, her yere sicrar.
Karli kis gunlerinde karavanda banyo yapacagini pek sanmam.
Zaten bir cok karavan otoparkinda ucretli yada ucretsiz banyo ve sicak su vardir. Bosuna aracina bunu ekleyip yer kaybetme.
Portatif banyonu kur, su zaten topraga akar karisir gider.
Yanliz oldugun yerlerde zaten kabini bile kurmana gerek yok. Dusu camdan cikar, ve yikan. Hizli ve pratik tir.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
bu tip karavan ile yola çıkmak bana pek pratik gelmiyor. avrupadan gelen karavacılarda artık genelde mobil karavan kullanıyor.. romork turu
karavanla seyehat tehlikeli olabilir yolların durumu malumunuz
Ne gerek var yahu bunlara.
Çadır candır canandır
Motosikletli Kaplumbağa...
aile olunca çadır zor.
haklisin aslinda ama mobil karavanlar cok pahali.bende 1 ay kalip ucakla donecegim.15-20 bin euro verip sadece 1 ay kullanip butun yil yatmasida pek mantikli degil.ama herseyde oldugu gibi avantajlari ve dezavantajlari da var.
---------- Post added at 05:36 ---------- Previous post was at 03:43 ----------
Ben su isitma kitlerinden buldum ama acaba yeterli olacakmidir?Akuyu cabuk bitirir mi?ve bunlarin gas ile calisan versiyonu var midir?
http://www.ebay.com/itm/Ring-12v-Por...#ht_1501wt_952
RIDE or DIE
Bu buldugun akuye baglanmıyorki pil ile calisiyor. Bence tam senlik. Gaz demek kombi demek , bence gereksiz agirlik ve tehlike. Akuyu bitirmez, eger akun iyi ise. Uzerinde elektrik degerlerini oku. Mars motoru bile bundan daha fazla elektrik cekiyordur.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
RIDE or DIE
Valla bizim işyerinde elektrikli bir şofben var. O bile suyu fazla açarsanız ılık akıyor. Az açarsanız da öle kaynar su akmıyor. O aletten de fazla bişey beklememek lazım.
yahu şu karavanların tepesine hem sıcak su için hemde elektrik üretmek için neden güneş paneli koymazlar bir türlü anlam veremem
su için olan maliyeti kurtarırda elektrik için olan kurtarmaz sanırım...yoksa sisteme karavan takmış gibi olur
evet ucuz bir arac bakiyorum 1000 euroluk birsey.benzin istiyordum ama burada benzin 2 euro ya dayandi.o yuzden disele yoneldim.
---------- Post added at 14:52 ---------- Previous post was at 14:50 ----------
memlekette bizim banyoda da elektrikli sofben var acikcasi memnunuz suyu iyi isitiyor ama 220 volt ile calistigi icin olmali.
---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:52 ----------
gunes paneli mantikli aslinda ama ne o paneli taktiracak vaktim nede o kadar para vermeye niyetim var.biraz arastirdim benim isime yarayacak birsey hemen hemen 1000 euro.ben zaten karavani o fiyata aldim.bu yaz zaten 10 gunluk bir kamp gezisi planliyoruz zaten gidecegimiz yerde de banyo var.hiz olmazsa karavanin ustune bir bidon koyup siyaha boyarim.ama oyle ufak uygun fiyatli bir cozum olsa tercihimdir.
RIDE or DIE
5 yıldır evliyim.. Balayı hariç 2 yaz tatilimizi cadırda geçirdik.. Cadır ayrılacalıktır. Cadır candır. Cadır özgürlüktür.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
nedenki o 12 voltluk aletin cekecegi elektrik nedir ki?olmazsa her banyodan snra arabayla iki tur atariz aku sarj olmasi icin.benim asil merak ettigim o kucuck alet yeteri kadar isitirmi?
---------- Post added at 15:03 ---------- Previous post was at 15:00 ----------
kardes bende cadirla kampa gitmisimdir.gercekten anlatimaz bir zevk ama bu benim cocukluktan beri istedigim birseydi.
RIDE or DIE
Haklisin kardes hem pilli hemde cakmak yuvasindan guc ile calisiyorumus.internette guc degerlerini vs bulamadim.Alacagim ama suyu iyi isitacagindan emin degilim.Ayar dugmesi vs varmidir acaba?Aklima su geldi:soguk su deposunun yanina o bir su deposu daha koyayim.12 v ile suyu isitan bir sistem koyacagim bu bidondaki suyu isitmak icin (http://www.ebay.com/itm/12-volt-600-...13wt_952).cift musluk baglarim banyoya birine sicak birine soguk su.Eger fazla sicak olursa soguk suyu biraz acip ilinmasini saglamak.Orjinal banyolar gibi.
RIDE or DIE
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)